IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mayıs 2019, 09:30   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sevgilim olmadan asla: Seri Monogamistler




Çok eşli değiller ancak tek eşli de değiller. Hayatlarında hep biri olmak zorunda. Yalnız kalamıyorlar ama tek bir ilişkiyi de yürütemiyorlar. Belki siz de onlardan birisiniz. Öğrenmek ister misiniz?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çok eşli değiller ancak tek eşli de değiller. Hayatlarında hep biri olmak zorunda. Yalnız kalamıyorlar ama tek bir ilişkiyi de yürütemiyorlar. Belki siz de onlardan birisiniz. Öğrenmek ister misiniz?

Özgür Uysal

Önce Tanıyalım

Seri monogamist yani "serial monogamist", "seri katil" kökünden türetilmiştir. Özetle öldürdüğü insanların koleksiyonunu yapar gibi tükettiği tek eşli ilişkilerinde koleksiyonunu yapan kişi anlamına gelir. Bir çeşit taksitle poligamidir aslında. Herkesle tek seferde birlikte olmazlar ama tek tek, vadeli olarak pek çok kişiyle birlikte olurlar. "Hem ayranım dökülmesin hem karşımdaki üzülmesin" kavramının ilişkilerde vücut bulmuş hali gibidir. Belirli bir süre sonra var olan ilişkilerinden sıkılan seri monogamistler, vicdanları sızlamasın, ahlaka ters düşmesin diye deri değiştirir gibi ilişki değiştirirler. Böylece ne aldatmış olurlar partnerlerini ne de sıkıldıkları ilişkinin içinde takılıp kalmış olurlar. Forumlarda seri monogamistler için, "Helal olsun" diyen kesimden daha çok, "Zamanla azalan bir hastalık, çok eşliliğe kulp bulmak, Allah onların tepesinden baksın" gibi, mağdurlar tarafından bolca küfre ve eleştiriye de rastlamak mümkün.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çağın Romantik İlişkileri

Haifa Üniversitesi'nden Profesör Dr. Aaron Ben-Zeév, "Çağın romantik ilişkilere ve insan yapısına getirdiği zorluklar, tek eşli ilişkilere de yeni kavramlar getirdi" diyor. "Bugün insanlar tek eşliliği devam ettiriyor ve o ideal aşkı aramaya devam ediyorlar ancak 'sonsuza kadar' kavramını artık unuttular." Tarım döneminde toprak mülkiyeti, ev, yuva gibi kavramlar gelişiyor ve sahiplenme güdüsü insana yerleşmeye başlıyor. Böylece çekirdek aileler kurulu bir toprak toplumu düzenine geçiyorlar. İşte biz o gün bu gündür tek eşli olarak çekirdek aile toplumu düzeninde devam ediyoruz. Ancak o zaman televizyon yok, internet yok, Instagram yok. Yani kimse tasarlanmış bir ideal hayata, ideal aşka falan özendirilmiyor. Ne hissediyorsa o. Ayrıca birini bulunca, bir şeye sahip olunca da kıymet biliyor, değer veriyor. Yeni çağın "Daha iyisini al. Eskidiyse ver biz değiştirelim. Sahip olduğun kadarsın. Daha çok sahip ol" diye pompaladığı kavramlar ilişkilere de yansıyor. Dolayısıyla geldiğimiz durum şu: Dünyada monogamik ilişki kuranların ortalaması yüzde 20'nin altında.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Diren X Kuşağı!

Dünyada giderek azalmakta olan tek eşli ilişki ortalamasını ayakta tutanlarsa, kurallara uyumlu, aidiyet duygusu güçlü, otoriteye saygılı, sadık, çalışkanlığa önem veren bir kuşak olarak tanımlanan X kuşağı, yani 1965-1980 yılları arasında doğmuş nesil.

Seri monogami bir çeşit taksitle poligamidir aslında. Herkesle tek seferde birlikte olmazlar ama tek tek, vadeli olarak pek çok kişiyle birlikte olurlar. Hem ayranım dökülmesin hem karşımdaki üzülmesin kavramının ilişkilerde vücut bulmuş hali gibidir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Monogami Efsanesi

Hayvanlar ve İnsanlarda Sadakat ve Sadakatsizlik kitabının yazarları David P. Barash ve Judith Eve Lipton, hayvanlarda monogamik ilişkilerin oranının yüzde 3'ün altında olduğunu tespit etmiş ve içgüdüsel olarak yaşanan bir doğada tek eşli olmanın mümkün olmadığını, bunun ancak insan gibi düşünebilen ve yeni anlamlar yükleyen karmaşık canlılar tarafından geliştirilen bir sistem olabileceğini anlatırken şöyle ifadelerde bulunuyorlar, "Doğadaki canlılar arasında üremeye duygusal anlamlar yükleyen pek azdır. Hele ki insana, geliştirdiği frontal korteksleriyle birlikte bir de aidiyet ve sonsuzluk algısı yüklenmiştir. Bu da insanlık içerisinde tek eşliliği bir sistem olarak yerleştirmiştir." Bu sistemin son temsilcilerinin X kuşağı olduğunu söyleyen uzmanlar, Y ve milenyum itibariyle doğan Z kuşağında, bireyselcilik ve kapitalizm kültürüyle birlikte gelen sürekli arayışın, bizi bugün boşanmaların evliliklerden daha çok olduğu bir noktaya getirdiğini iddia ediyorlar.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sizden bir kavga sonucu değil, ancak sıkılırlarsa ayrılır. Bunun için kişisel ve birlikte geçirdiğiniz zamanları doğru ayarlamanız gerekir. Ne sürekli birlikte olup ilişkiyi eskitmek ne de uzun süre mesajlarına cevap vermeyip, çok uzakta durup onu ilişkiden uzaklaştırmak istersiniz...

Bir Seri Monogamistle İlişkide Olmak

Sevgili uluslararası kardeşimiz ABD Cosmopolitan bir seri monogamistle birlikte olmadan önce bilmeniz gereken ve muhtemelen karşılaşacağınız noktaları yazmış. Hepsini detaylarıyla vermeyeceğim ancak başlıklarından çoğunu anlayacağınızı düşünüyorum. Bazıları iyi bazıları kötü olacak. "Bir seri monogamist seninle birlikte olmadan önce pek çok kısa tek eşli ilişki yaşadığı için sana sandığın gibi klasik hediyeler almayacak ve seni anlamaya, keşfetmeye çalışacak. Sizden bir kavga sonucu değil, ancak sıkılırlarsa ayrılır. Bunun için kişisel ve birlikte geçirdiğiniz zamanları doğru ayarlamanız gerekir. Ne sürekli birlikte olup ilişkiyi eskitmek ne de uzun süre mesajlarına cevap vermeyip, çok uzakta durup onu ilişkiden uzaklaştırmak istersiniz. Eski sevgilileri hakkında konuşacağını unutma çünkü tarihleri bile buna göre hatırlarlar. İlişkiyi tek eşli yaşadığı için sahiplenme duygusu yüksektir ve seni paylaşmak istemez. Gizlice düğün hazırlıkları yapmıyor, endişelenmene gerek yok. Ya da var mı? O seni aldatmayacak ama eğer onu aldatırsan, özür bile dileyemeden seni unutacağını bilmen gerekli. Son olarak eğer onunla iyi anlaşır, oyunu kurallarına göre oynar, alan tanırsan sana kendini iyi hissettirmek için elinden geleni yapacağından emin olabilirsin."


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Azar Azar Yap, Ortaya Yap

Şimdi bir paragraf, "Bunların kökünü kazımak lazım" diyor, diğeri "Fena değil aslında doğru ilişki biçimi" diyor. Burada bir yargıda bulunmanıza gerek yok. Bir karar vermeniz lazım. Atalarımız gibi... Tek eşli, çok eşli, yok eşli, seri monogamist, aseksüel... Hangisi üstüne daha çok uyuyor, hangisi seni rahatsız etmiyorsa onu giymeli ve onunla yaşamayı öğrenmelisin. Her tercih bir vazgeçiştir unutma. Çok eşli olmayı seçersen anlık hazlarla dolu, farklı bedenler ve insanlar tanıdığın bir hayatın olacak ama uzun vadede yaşayacağın aile bağı mutluluğundan vazgeçeceksin. İkisi bir arada olmaz. Yani olur ama uzun vadede üzer ve insanı depresyona sürükler. Çünkü insan nereye gittiğini ve ne aradığını bilirse ancak yolunu bulabilir. O yolu da insanın verdiği net kararlar aydınlatır. Elbette uzun vadede sen değişebilirsin, karşındaki değişebilir ancak ilişkinin içindeyken değişmek insanın gönyesini kaybetmesidir. Evrensel bir doğru yoktur ama insan kendi doğrusunu ve kim olduğunu bulamazsa kaybolur. Karşısındakini de kaybeder. Kendinizi en dürüst şekilde tanıdığınız bir ay olsun.

Kaynak:cosmopolitanturkiye.com.tr

__________________
Kuşlar , Ağaçlar , Böcekler .. La La La La Laaaa
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
asla, monogamistler, olmadan, seri, sevgilim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkekler Olmadan Asla Flevour Ah Erkekler 0 29 Eylül 2012 11:31
Saç bantlarım olmadan asla Süslü Haber Arşivi 0 26 Aralık 2009 02:46