IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2019, 11:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eski sevgilinizi stalklamak size bir şey kazandırır mi.?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Her ayrılık sonrası olduğu gibi eski sevgilinizin sosyal medya paylaşımlarını sürekli kontrol etmeniz hayatınızı olumsuz etkileyebilir. Bu konuda bazı psikologların açıklamaları mevcut. Peki, eski sevgilinizi stalklamanız normal mi?

Ayrılık zamanı her ilişkide olduğu gibi zordur ve bu durumda devam eden süreçte çok önemlidir. Özellikle ayrıldıktan sonra eski sevgilinizin sosyal medya paylaşımlarını sürekli kontrol etmeniz, hayatınızı ciddi anlamda etkileyebilir. Psikologların bu konuda yaptığı açıklamalara göre ise ayrıldıktan sonra eski erkek/kız arkadaşınızın sosyal medyada çevrimiçi olup olmadığını, neler paylaştığını merak etmeniz normal olsa da bu onu kesinlikle stalklamanız gerektiği anlamına gelmiyor.

Eski sevgilinizin sosyal medyada neler paylaştığını kontrol etmeniz normal mi?

İlişkiler konusunda uzman olan Psikoterapist Dr. Bronwyn Singleton bu durumun kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. İnsanlara bunu yapmamaları gerektiğini söylemenin günümüzde artık bir anlam ifade etmediğini söyleyen Singleton, yine de ayrılan çiftlerin birbirlerini sosyal medyadan takip etmemesi gerektiğinin altını çiziyor.

Eski sevgilinizin sosyal medya hesaplarına baktığınızda neler hissettiğinizi düşünün" diyen Psikoterapist ve Çift Terapisti Dr. Tracy Dalgleish ise danışanlarına bu konuda hissettiklerini gözlemlemelerinin doğru olacağını söylediğini belirtiyor. Bu süreç herkes için farklı işliyor olabilir fakat eski sevgilinizin attığı komik bir tweet'i okumanın ya da köpeğinin bir fotoğrafını görmenin size bir yararı olmadığını anlamanız gerekli. Singleton bu konu hakkında "Eğer eski sevgilinizin paylaşımları sizi üzüyorsa paylaştıklarının gözünüzün önünde olmamasını isteyebilirsiniz, unutmayın ki biriyle ayrıldığınızda onun sosyal medya hesaplarıyla da vedalaşmak iyi bir yöntemdir" diyor.

Geçmişe değil ileriye odaklanmaya çalışın

Dalgleish ise sosyal medyanın tam olarak gerçekliği yansıtmadığını ve bu yüzden de karşınızdaki kişiye olan bakış açınızın karışmasına sebep olacağını belirtiyor. İki terapist de eski sevgilinizin sosyal medyasıyla meşgul olmanızınızın hayatınızın bitmiş bir kısmına hala tutunuyor olduğunuzun göstergesi olduğunu vurguluyor. Singleton bu konuda sözlerini şu şekilde sonlandırıyor: "Eski sevgilinizin sosyal medyasını kontrol etmemek enerjinizi eski ilişkinize harcamanızı engelleyerek yeni şeylere odaklanmanızı sağlar. Bu da sağlıklı bir ayrılık sürecinin göstergesidir."




Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bir şey, eski, kazandırır mı, sevgilinizi, stalklamak size


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Stalklamak ( Gizli Takipçilik ) muptelasiyim Nedir? 9 12 Şubat 2018 08:03
Eski Sevgilinizi Nasıl Unutacaksınız? Desmont Aşk ve İlişkiler 0 22 Ocak 2015 19:22
Eski Sevgilinizi Unutturacak 7 Öneri Luthien Aşk ve İlişkiler 1 14 Kasım 2014 06:02
Eski Sevgilinizi Unutmanın 3 Basit Yolu N999 Ah Kadınlar 1 14 Nisan 2012 15:17