IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Şubat 2020, 23:55   #1
Çevrimdışı
Bal
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mutluluğa Yolculuk






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yeni çağın getirdikleri yaşam standartlarımızı yakından etkiliyor ve her şey gibi ilişkiler de evriliyor. Peki, 2020 yılıyla birlikte romantik ilişkiler hangi akımların etkisi altına giriyor? İşte OKCupid araştırmaları ışığında 20 trend.

1) Yeni Uygulamalar Aracılığıyla Tanışmak Elbette uzunca bir süredir çöpçatanlık uygulamaları hayatımızda. Ancak araştırmalar bu eğilimin 2020 yılında daha yükseleceğini ve bekar erkeklerle kadınların telefonlarına indirdikleri uygulama sayısının gün geçtikçe artacağını ortaya koyuyor. Elbette uygulamaların kapsamı da her geçen gün daha fazla gelişiyor; çoğu daha kapsamlı ve isabetli eşleşmeler yapabilir hale geliyor. Bu arkadaşlık uygulamalarından biri de ABD merkezli, Match Group'un uygulamalarından OKCupid. Rekabette fark yaratan ve dünyada çok yaygın hale gelen uygulamalardan biri olan OKCupid, Türkiye'de de hızla büyüyor ve diğer uygulamalara göre daha elit bir kitleye hitap ediyor. Sloganı "match on what matters" olan OKCupid tamamen ücretsiz. Uygulamada kullanıcılara birçok soru soruluyor ve özel bir algoritma ile doğru kişiyle eşleşmeleri sağlanıyor. Üyeleri eşleştirmek için çoktan seçmeli sorular soran OKCupid, bu sayede, Türk kullanıcılarına ilişkin ilgi çekici verilere de sahip.

2) Dürüst ve Sahici Olmak 2020'nin belli başlı ilişki trendlerinden biri mümkün olduğunca şeffaf ve dürüst olmak. Taraflar, ilişkiyle ilgili beklentilerini de ilişkinin başında birbirlerine belli ediyor.

3) Çocuk Düşünmemek OKCupid'in Türk kullanıcılarının ilişkiye bakış açılarına ait verilere göre katılımcıların yüzde 35'i çocuk istemediğini, yüzde 60'ı bir ya da iki çocuğun yeterli olduğunu, sadece yüzde 6'sı ise 3-4 çocuk olabileceğini belirtiyor.

4) Sonuna Kadar Eşitliğe İnanmak Kadın-erkek eşitliği her zamankinden daha büyük önem taşıyor. Bu eşitliği yücelten görüşler değer kazanırken aksini iddia edenler 2020 yılıyla birlikte tamamen tarihe karışacağa benziyor. OKCupid verilerine göre, yüzde 81'lik kesim "ailenin reisi erkektir" görüşüne katılmıyor. Yüzde 94'ü yemek ve temizlik gibi ev işlerini kadın ve erkeğin beraber yapması gerektiğini düşünüyor.

5) "En Sevdiğimiz Aktivite Dizi İzlemek" Demek Şimdi çiftlerin en sevdiği şey birlikte TV izlemek. Özellikle diziler çok seviliyor. OKCupid verilerine göre, kullanıcılarının yüzde 62 gibi yüksek bir oranı, partneriyle birlikte vakit geçirirken en fazla TV şovlarını izlemekten keyif aldığını belirtiyor.

6) İlişkide Ciddiyet İstemek Erkekler arasında son zamanların yükselen trendi karşı cinste de ciddiyet aramak ve ayakları yere basan ilişkilerden korkmamak. OKCupid'in kullanıcılarının yüzde 72'si de "ilişki ciddi hâl aldığında taahhüt vermekten korkmadığını" yani ciddi ilişki istediğini belirtmiş. İşin ilginci ciddi ilişki isteyenlerin oranı erkeklerde 74 iken kadınlarda bu oran yüzde 69'a düşmüş.

7) Burçları Önemsememek Yapılan araştırmalar astrolojinin, sanılanın aksine Türk kullanıcılar için ilişkide belirleyici bir unsur olmadığını ortaya çıkarıyor ve OKCupid kullanıcılarının yüzde 66'sı burçların ilişkilerinde önemli olmadığını belirtiyor.

8) Finansal Bağımsızlık Talep Etmek Kadın ve erkeklere, eşleriyle banka hesaplarının ortak olmasını isteyip istemedikleri sorulduğunda yüzde 75 gibi yüksek orandaki bir bölümü ayrı hesap istediklerini söylüyor. Bu oran kadınlarda yüzde 85 iken, erkeklerde yüzde 71.

9) Uzak Mesafe İlişkilerine Sıcak Bakmak Her an, her saniye iletişim halinde olmamızı sağlayan uygulamalar sayesinde çiftlerin birbirinden uzakta olması geçmiş yıllarda olduğu gibi sorun yaratmıyor. OKCupid araştırmasına göre, katılımcıların yüzde 40'ı farklı şehirlerde oturarak ilişkinin devam edilebileceği kanaatine sahip.

10) Kişisel Gelişime Önem Vermek Eğitim günümüzde bitmeyen bir süreç. Araştırmada katılımcıların yüzde 70'i, birlikte oldukları kişinin kişisel gelişimi için eğitimlere devam etmesi gerektiğini belirtiyor.

11) Yaş Farkına İnanmamak Günümüzde kendisinden genç erkeklerle ilişki yaşayan kadınların sayısı hızla artıyor. Bunda gelişen tıp ve estetik cerrahi uygulamaların payı büyük; artık kadınların yaşını tahmin etmek imkânsız.

12) Çift Terapilerinden Faydalanmak Bazı sorunların üstesinden profesyonel yardım olmadan gelinmeyeceğine inanan ve terapilerden yararlanmak isteyen çiftlerin sayısı her geçen gün artıyor.

13) Beraber Spor Yapmak Sağlıklı yaşam kurallarını birlikte benimsemek ve uygulamak artık önemli.

14) İlişkide Anda Kalmak Artık çiftler ilişkinin geleceğini düşünmek yerine anın güzelliklerine odaklanıyor.

15) Özel Yaşama Saygı Duymak Sosyal medya bir dönem hepimizi etkisi altına aldı ama şimdi rüzgâr tersine döndü. Her geçen gün daha fazla kişi hesabını gizli yapıyor ve yükledikleri fotoğrafları özenle seçiyor.

16) Ayrı Ayrı Zaman Geçirmek İlişki demek paylaşım demek ama yine de modern çağın çiftleri kendilerine ait bir alan yaratmadan edemiyorlar. Hatta evler de buna göre dizayn ediliyor ve mümkünse partnerler kendileri için birer hobi ya da çalışma odasına sahip oluyor.

17) Çevreciliği Benimsemek Hayatın her alanında olduğu gibi çevreciliği çift olarak hayata taşımak son dönemin en moda akımlarından.

18) İlişkide Yavaşlamak Slow food (yavaş yemek) ve slow city (yavaş şehir) trendlerine bir yenisi daha eklendi: Yavaş ilişkiler.

19) Dekorasyon Çiftler artık yaşam alanlarını birlikte özenle dekore etmeyi tercih ediyor.

20) Beraber Diyet Çiftler artık beraber formda kalmak için aynı diyeti uyguluyor.


- Alıntı.

__________________


Artık benlesin bal.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ilişkiler, sevgili ile yapılabilecek aktviteler, trend 2020


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mutluluğa Boya Beni/Le tableau (07 Eylül 2012) AngeLus Sinema Dünyası 0 06 Eylül 2012 09:53
Mutluluğa Giden 10 Adım Sue Ruh Sağlığı 2 18 Ağustos 2012 18:12
Evliliğe Giden Yolda Sorunları Mutluluğa Dönüştürün Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 12 Nisan 2012 15:06
Ego (Osho) | Ego; mutluluğa mâni olur. Kalemzede Felsefe 0 08 Nisan 2012 10:33
Ne varsa götürmüşsün mutluluğa dair Frozen Aşk ve Sevgi Köşesi 0 15 Şubat 2011 17:12