IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sarya

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ekim 2020, 20:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnsanlar neden aldatırlar




Aldatılmak, elbette yıkıcı bir durumdur ve kolayca atlatılamayan bir süreçtir. Ama her şeyden önce, “Neden?” diye merak ediyor olabilirsiniz.




Aldatıldığınızı öğrenmek yıkıcı olabilir. Kendinizi incinmiş, öfkeli, üzgün, hatta fiziksel olarak hasta hissedebilirsiniz. Ama her şeyden önce, "neden?” diye merak ediyor olabilirsiniz.
2017 yılında yapılan bir çalışkonuyu araştırmak üzere yola çıkan *** Research Journal'da yayımlandı. Çalışma, aldatmalarının nedenleri hakkında romantik bir ilişki içinde aldatan 495 kişiye çevrimiçi anket kullanarak bazı sorular sordu.
Katılımcılar arasında 259 kadın, 213 erkek ve cinsiyetini belirtmeyen 23 kişi vardı.
Çalışma, aldatmaya katkıda bulunan sekiz kilit motivasyon faktörü belirledi. Tabii ki, bu faktörler her aldatma vakasını açıklamıyor. Ancak, insanların neden aldattığını daha iyi anlamak için yararlı bir çerçeve sunuyor.
İşte bu anahtar faktörlere ve bunların bir ilişkide nasıl ortaya çıkabileceğine birlikte göz atalım.

1602512944874.png


1. Öfke veya intikam

İnsanlar bazen öfkeden ya da intikam alma arzusundan aldatıyorlar.

Eşinizin aldattığını keşfettiniz. Şaşırdınız ve canınız yandı. Eşinize aynı duyguları yaşatmak isteyebilirsiniz, böylece size yaşttıkları acıyı gerçekten anlayabileceğini düşünebilirsiniz.

Başka bir deyişle: "Canımı yaktılar, o yüzden şimdi can yakacağım”.

Öfke güdümlü sadakatsizlik intikam dışındaki nedenlerden dolayı da olabilir:

Eşinizin sizi veya ihtiyaçlarınızı anlayamadığı bir ilişkide hayal kırıklığı,

- Etrafta olmayan bir eşin yarattığı öfke

- Bir eşin fiziksel ya da duygusal olarak vereceği fazla bir şey olmamasının yarattığı öfke

- Bir tartışmadan sonra öfke ya da hayal kırıklığı

Altta yatan nedenden bağımsız olarak, öfke, başkasıyla yakın olmak için güçlü bir motivasyon olabilir.

1602512976913.png


2. Aşkın bitmesi

Canlandırıcı bir kişiye aşık olma hissi genellikle sonsuza dek sürmez. Birine ilk aşık olduğunuzda, onlardan bir mesaj aldığınızda tutku, heyecan ve dopamin telaşları yaşayabilirsiniz.

Ancak bu duyguların yoğunluğu genellikle zamanla kaybolur. Tabii, istikrarlı, kalıcı aşk vardır. Ancak bu ilk günkü heyecan sürekli olmayabilir. Parıltı söndükten sonra, sevginin orada olmadığını fark edebilirsiniz. Ya da belki başka birine aşık olduğunuzu anlarsınız. Aşkın bitmesinin, birbirinizi sevmediğiniz anlamına gelmediğini unutmayın. Bu, hala bir aile, arkadaşlık, istikrar ve güvenlik duygusu sağlayan bir ilişki bırakmayı zorlaştırabilir. Ancak, romantik aşk olmadan bir ilişkide kalmak, aşkı yeniden deneyimleme ve sadakatsizliği motive etme arzusuna yol açabilir.

1602512997258.png


3. Durumsal faktörler ve fırsatlar

Sadece aldatma şansına sahip olmak aldatma olasılığını artırabilir. Bu aldatma şansına sahip olan herkesin yapacağı anlamına gelmez. Diğer faktörler sıklıkla (ancak her zaman değil) aldatma motivasyonunu arttırır.

Bu senaryoyu inceleyin: İlişkinizdeki son mesafe ile hüsrana uğramış ve görünüşünüzün etrafındaki düşük benlik saygısı duygularıyla başa çıkmışsınız. Bir gün bir iş arkadaşınız sizi yalnız yakalayıp, "Size gerçekten ilgi duyuyorum. Bir ara buluşalım. ” dediğinde, sadece bir ya da iki faktör dahil olmuşsa aldatmayı seçemeyebilirsiniz. Ancak bu motive edici faktörlerin kombinasyonu, ilişkinizdeki mesafe, görünüşünüzle ilgili hisleriniz, iş arkadaşınızın dikkati, aldatma olasılığını artırabilir.

1602513017742.png


4. Bağlanma sorunları

Bağlanma problemi yaşayan insanların bazı durumlarda aldatma olasılığı daha yüksektir. Ancak bağlılık herkes için aynı anlama gelmez.

Bir ilişkideki iki kişinin, ilişkinin durumu hakkında farklı fikirleri olması mümkündür. Birinden gerçekten hoşlanmak ve onunla samimiyetle konuşmaktan hala korkmak mümkündür. Bu durumda, ortak bir ilişkide kalmayı tercih etseler bile, bağlanmaktan kaçınmanın bir yolu olarak aldatmayı tercih edebilir.

1602513036616.png


5. Karşılanmayan ihtiyaçlar

Bazen, bir veya iki tarafın yakınlık konusundaki ihtiyaçları bir ilişki içinde karşılanır. Birçok insan bazı şeylerin iyileşeceğini umarak ilişkide kalmayı seçer. Ancak karşılanmayan ihtiyaçlar, durum düzelmezse daha da kötüleşebilecek hayal kırıklığına yol açabilir. Bu, ihtiyaçların başka yerlerde karşılanması için motivasyon sağlayabilir.

Karşılanmamış duygusal ihtiyaçlar da sadakatsizliğe yöneltebilir. Duygusal sadakatsizliği tanımlamak zor olabilir, ancak bu genellikle birinin eşinin yanında birisine çok fazla duygusal enerji harcadığı bir durumu ifade eder. Eşiniz düşündüğünüz, hissettiğiniz veya söyleyeceğiniz şeyler ile ilgilenmiyorsa, ilgilenen biriyle paylaşmaya başlayabilirsiniz . Bu, bir ilişkiye benzeyen samimi bir bağlantıya yol açabilir.

1602513068871.png

6. Cinsel istek

Seks yapmak için basit bir arzu bazı insanları aldatmak için motive edebilir. Fırsat veya karşılanmayan cinsel ihtiyaçlar da dahil olmak üzere diğer faktörler de aldatmada rol oynayabilir. Ancak seks yapmak isteyen biri, başka hiçbir motive edici olmadan bunu yapmak için fırsatlar arayabilir. Cinsel ilişkiyi yerine getiren insanlar bile diğer insanlarla daha fazla seks yapmak isteyebilirler. Bu, ilişkide mutlaka herhangi bir cinsel veya özel sorun olması gerekmeyecek şekilde yüksek bir cinsel istek seviyesinden kaynaklanabilir.

1602513087926.png


7. Çeşitlilik isteği

Bir ilişki bağlamında çeşitlilik arzusu genellikle cinsiyetle ilgilidir. Örneğin, biri, eşiyle iyi geçinse bile, eşinin istemediği şeyleri denemekle ilgilenebilir.

Çeşitlilik ayrıca şunu da ifade edebilir:

- Farklı konuşmalar veya iletişim tarzları

- Farklı cinsel faaliyetler

- Diğer insanlara ilgi

- Mevcut eşine ek olarak, diğer insanlarla ilişkiler

Hoşlantı, çeşitliliğin bir diğer büyük parçasıdır. İnsanlar birçok insan türünden etkilenebilir ve bu sadece bir ilişki içinde olduğunuz için mutlaka durmaz. Tek eşli ilişkilerde bulunan bazı insanlar, bu çekim duygularını durdurmakta zorlanabilirler.

1602513113082.png


8. Düşük özgüven

Benlik saygısını ve özgüveni artırmak istemek de sadakatsizliğe yöneltebilir. Yeni biriyle seks yapmak olumlu duygulara yol açabilir. Güçlenmiş, çekici, kendinden emin veya başarılı hissedebilirsiniz. Bu duygular benlik saygınızı artırabilir.

Yeni birisinden beğeni veya onay almak, diğer taraftan, farklı ve heyecan verici görünebilir. Kendine saygısı düşük olan ve yeni kişinin yalan söylemek veya abartmak için "ilişki zorunluluğu” olmadığını varsayan biri için daha orijinal görünebilir

__________________
Son pişmanlık rakının yanında meze olur ✌
..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 15 Ekim 2020, 20:42   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İnsanlar neden aldatırlar




Hobisidir olabilir yani sjsjs

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Ekim 2020, 13:09   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İnsanlar neden aldatırlar




“Neden” den cok ne var
Yeterki icinde olsun )

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
insanlar neden aldatırlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadınlar neden aldatırlar? `She IF Soruyor 7 18 Ekim 2020 00:20
İnsanlar Neden Ölüyor? Sır Merak Ettikleriniz 0 20 Nisan 2018 17:01
İnsanlar neden evlenir? yoSun IF Anket Arşivi 13 29 Eylül 2015 16:41
Evli Erkekler Neden Aldatırlar? Desmont Aile Evlilik ve Çocuklar 0 20 Ocak 2015 18:57
Erkekler Neden Aldatırlar Rhytia Ah Erkekler 1 13 Şubat 2014 16:13