IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ocak 2021, 07:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kavga etmenin faydaları




Yapılan araştırmalarda, kavga edilen ilişki ve evliliklerde çok daha fazla tutku ve aşk olduğu ortaya çıktı. Özetle, ilişkisi içinde kavga eden çiftler, ilişkilerini daha da sağlamlaştırıyor. Tartışmayan çiftlerse zamanla birbirinden nefret ediyor ve ilişki zamanla bitiyor.

Aşırıya kaçmayan kavgalar, arada ki gerilimi atmak, kuralları yenilemek, ilişkiyi sağlamlaştırmak ve tutkuyu alevlendirmek için çok faydalıdır. Yapılan araştırmalarda kavga etmeyen çiftlerde, birbirlerine karşı nefret etme, zamanla biriken tepkilerin hızlı patlamaları ortaya çıkıyor. Hatta, boşanmaların bile nedeni kavg*ya bağlanıyor. Bu noktada her an her dakika kavga etmek aklınıza gelmesin. Ortaya çıkan sorunlarda, birlikte aşacak kadar tartışabilmek önemlidir.

Dozunda ve büyümeyen kavgalar en sağlıklı olanlar. Herhangi bir problemi çözmeye çalıştığınızda sesin fazla yükselmemesi ve karşılıklı rencide edici sözlerin kullanılmaması çok önemlidir. Uzmanlar genelde kavga ederken evliliğin geleceği, s**ks ve aileler hakkında ki sözlere dikkat edilmesi gerektiğini özenle vurguluyor. Ayrıca basit konular ile ilgili kavga ya da tartışmanın bir birinize hiçbir faydası yoktur. Boşuna kendinizi üzmeyin.

Tartışmaları kavg*ya döndürmek ilişkilerde yapılan en büyük hatalardan. Kavga ederken, karşılıklı sesleri yükseltmemek ve nerede duracağınızı bilmek çok önemlidir. İsteklerinizi ve kızgınlıklarınızı mantıklı sözler ile anlatmaya çalışın. Kavga ya da tartışmalarda sadece kızgınlığı belirtmek hiç bir şeyi çözmez. O durumda ne hissettiğinizi ve ne anladığınızı karşınızda kine sormak ve anlatmak en çözüm getirici olaydır.

Tartışmalarda bu nedenle önerilen şey karşılıklı bir süre sakinleşmek ve daha sonra bu olayları konuşmaktır. Çünkü, insan doğası kızınca karşısındakini kırıcı ve rencide edici pek çok söz söyleyebilir. Bu tarz söylemler uzun sürede oluşacak kırgınlık ve kızgınlıklar yaratabilir.
Bu nedenle tartışın ve kavgalarda söylediklerinize dikkat edin.

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kavga etmenin faydaları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Stres ile baş etmenin 25 yolu Siyahizm Ruh Sağlığı 0 29 Ekim 2018 18:57
Uykusuzlukla Baş Etmenin Yolları Zen Sağlık Köşesi 0 29 Nisan 2013 19:20
Evlilikte Kavga Etmenin Doğru Yolu Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 18 Şubat 2012 14:56
Alay Etmenin Cezası HkeyLocal İslamiyet 0 15 Haziran 2011 20:17