IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Şubat 2021, 11:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkeğin Güzeli Çirkini Olur Mu?




Güzelliğin on par'etmez bu bendeki aşk olmasa" demiş Aşık Veysel. Ne güzel demiş..Sadece güzellikle iş bitmiyor canım seni çekmezse, ruhum ruhuna değmezse...Elbette, bedenden geçmeyince ruhuna değemezsin sevdiğinin ammavelakin kadın ile ilgili olarak güzelliği olmazsa olmazların en başına koyan erkekler kendi güzellikleri konusunda ne düşünüyorlar acaba? Peki ya kadınlar?
Güzel olmak ile ilgili çabanın çağlar boyu kadına özgü olduğu bilinir. Çünkü kadın her zaman güzellik ve cinsellikle yorumlanmıştır. Ancak toplumun değişen yapısı ile birlikte günümüzde erkeklerin de kendi güzelliğini ve çekiciliğini oldukça önemsediklerini görüyoruz.
Kadının güzel olma uğraşının yüzyıllar boyu devam ettiğine ilişkin en bildik örnekler Afrodit ve Kleopatra iken, bir erkek güzelliğinden bahsederken "Yunan Heykeli" ifadesi kullanılır. Antik Yunan, erkek bedeni ve güzelliğini en çok öne çıkarmış dönemdir. Rönesans ve sonrasında tekrar güzel olanın kadın olması gerektiği düşünülmüştür.
1990'ların ortasında çıkan "metroseksüel erkek" bakımlı, bağımsız, kentli erkek tanımını içine alırken, 2000'li yıllarda metroseksüellik yerini "überseksüel" ve "heteropolitan" lara bırakmış durumda.
"Überseksüel" erkekler iyi giyinmesini bilen, kaliteyi önemseyen, kendine güvenen fakat maço yanını göstermekten çekinmeyen erkek tipiyken, "heteropolitan" hem eğlenceli, hem aile yaşantısına özen gösterenler olarak tanımlıyor.
Bu durum, son onbeş yılda farklı erkek tiplerinin ortaya çıktığını göstermekle birlikte ortak yanları bakımlı, şık, kendine özenen erkekler olmaları.
Geroffrey Miller "Sevişen Beyin" adlı kitabında Evrim Teorisi' nin sahibi Darwin'in erkek güzelliği konusundaki görüşlerine yer vermektedir. Darwin, birçok erkek hayvanın rengarenk tüyleri ve ahenkli şarkıları olduğunu görmüştü. Bu özelliklerin günlük beslenme, kaçma ve savaşma gibi işlerde hiçbir yararı yoktu. Hayvanlar güzelliklerini insanlara değil karşı cinsine gösteriyordu ve bu tür gösterileri de genellikle erkekler yapıyordu.
Mesela; erkek tavuskuşunun kuyruğunu dişisinin önünde açtığını, şehirlerde yaşayan erkek güvercinlerin öterek ve kabarıp yürüyerek dişisini taciz ettiğini, erkek bülbüllerin ötüş yeteneklerinin dişilerini cezbetmeye yönelik olduğunu biliyor muydunuz?
Erkek tavuşkuşunun kuyruğunun bu denli uzun olmasının evrimsel süreçte kurlaşma içgüdüsüyle olduğu çıkarımı doğal seleksiyon (hayatta kalma) teorisini desteklemeyen bir buluş olduğundan, Darwin'i bir hayli rahatsız etmiş.

Darwin' e göre, erkekler dişileri döllemek için genellikle rekabet ederler. Bunu diğer erkeklere silahlarıyla gözdağı vererek ve dişileri süsleriyle cezbederek yaparlar. Dişiler güçsüz ve sade erkeklere oranla daha güçlü ve çekici olanları seçerek cinsel tercihlerini kullanırlar.
Daha fazla dişiye "sahip olmak" için erkekler arası rekabet ve uyum yeteneği gösteren erkekler arasından zor beğenen dişilerin yaptıkları seçim.
Günümüze dönüp insan soyuna baktığımızda spor salonlarında daha çok vakit geçirip, kas gücünü artıran, görüntüsünü hem daha estetik hem güçlü kılan, kuaför salonlarında manikür yaptıran, şıklığı çok daha fazla önemseyen erkek modeline bunu uyarlayabiliriz.
Ve kadınların da fit, bakımlı, kendine özenen erkekleri beğendiğini ve tercih ettiğini bizzat kişisel gözlemlerim doğrultusunda söyleyebilir hatta söylemlerin şu olduğunu burada yazabilirim

__________________
Son pişmanlık rakının yanında meze olur ✌
..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
erkeğin güzeli çirkini olur mu?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir Erkeğin Elleri Ne İşe Yarar: Erkeğin Ellerini İyi Kullanması Gereken Yerler Nogitsune Ah Erkekler 0 07 Ocak 2016 12:06
Altı Olur Yedi Olur Hep Allah'ın Dediği Olur Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Amelia Atasözleri ve Deyimler 0 30 Haziran 2014 18:12