IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2022, 15:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkekler kadinlardan ne bekler?




Oncelikle toplumun olusturdugu bazi kaliplarin kisilere ne kadar zarar verebilecegi her zaman goz onune alinmalidir. Kadin esine yaklasirken bu kaliplarla degil kendi sevgi, anlayis, empati vb duygularini zekasiyla birlestirip hareket etmelidir. Yani esini, kendisi ve cocuklarini korumak zorunda olan, para getirmek zorunda olan, surpriz yapmak zorunda olan, romantik olmak zorunda olan, surekli ilgili olmak zorunda olan, tek ozel hayati ailesi olan bir robot olarak gormekten vazgecmelidir.

Esinin de ayni kendisi gibi bir birey oldugunu, aileyle ilgili butun sorumluluklarin ikisinin ortak paylasimi oldugunu, gorev dagilimlarinin olabilecegini fakat hicbir gorevin uzerlerine yapismamasi gerektigini algilamalidir.


Esinin duygularini ifade etmesi icin onu yonlendirmeli, duygularini baskilamamasi icin dogru kelimeleri secerek konusmali, erkege giydirilen kaliplari aile icinde mumkun oldugu kadar yikmaya calismalidir.

Huzurlu, duygularini, ofkesini, rahatsizliklarini icinde baskilamayan bir erkek gerek esiyle gerek cocuklariyla olan iliskilerinde cok daha yapici ve verimli olacaktir.

O zaman simdi biraz ufak bir ornekle devam edelim, calisan bir erkek, sabah ise gidiyor, aksam saat 7-8 gibi ancak evde olabiliyor, Istanbul trafigi malum. Butun gunun stresi, yorgunlugu ve aclik. Eve gittiginde evde ilgi bekleyen es ve cocuklar. Yemek yemesi dus almasi derken saat 9 oluyor.

Cok ozledigi cocuguyla ilgilenirken yorgunlugunu gidermeye calisiyor. Ve esi basliyor anlatmaya; butun gun yasadiklari, uzuntuleri, yorgunluklari, cocuklarin sorunlari, maddi sIkintilar vs vs… Erkegin butun gun zaten isyerinde dolmus olan beyni iyice dolmaya basliyor, bir yandan yorgunluk, uykusuzluk ve sabah tekrar ayni ortama girecek olmanin verdigi gerginlik de var


Erkek ya yorgun oldugunu soyleyip uyumaya gidecektir ki bu da kadin tarafindan ilgisizlik degersizlik olarak algilanacaktir, ya da erkek kadina biraz susmasini soyleyecek ya da kadinin anlattigi seylere karsi kadinin beklentisinin tersi cevaplar vermeye baslayacak ve her sekilde tartisma baslayacaktir.


Oysa nasil kadin butun gun degisIk bircok olay yasiyorsa erkek de gun icinde degisIk bircok olay yasamaktadir ve onun da oncelikle bu sorunlardan biraz uzaklasmak icin sevdikleriyle huzurlu ve dingin vakit gecirmeye sonrasinda da paylasmaya anlatmaya ihtiyaci olabilmektedir.

Esler Arasi Iletisim Onemli

Burada yapilacak en guzel davranis sekli ki bunu cift terapilerinde de onermekteyiz, eslerin aksam birlikte yemek yemesi, cocuklariyla beraber az da olsa kaliteli vakit gecirmesi, ve bu zaman zarfi icinde birbirlerini huzursuz edecek hicbir sey konusmamalari ( zaten cocuklarin yaninda konusulmasi gereken konular konusunda her zaman duyarli olunmalidir), cocuklar yattiktan sonra, yatmadan once eslerin butun elektronik esyalari kapatip belirledikleri bir sure birbirine vakit ayirarak sohbet etmesidir.

Bu sohbet sirasinda esler sirayla birbirlerine gun icinde yasadiklarini anlatabilir, ev, cocuklar ya da birbirleriyle ilgili sIkintilari varsa bunlari karsisindakini yargilamadan suclamadan ben diliyle neler hissettiklerini anlatarak ve beraber buna nasil cozum bulabileceklerini konusarak sohbete devam edebilirler.


Gun icinde iki tarafta gerek iste gerek evde yeterince cevresel sIkintiya maruz kaldigi icin akut sIkintilarin gun icinde paylasilmasi yerine gerekirse yazilarak not alinmasi ve aksam yapilacak bas basa sohbetler sirasinda uygun bir dille paylasilmasi da iliski acisindan oldukca yapici bir davranis olacaktir

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
erkekler kadinlardan ne bekler?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kızlar Askere Gitse Erkekler Bekler mi ? Ezgi IF Anket Arşivi 25 08 Eylül 2015 11:56
Evlilik hayatında erkekler kadınlardan ne bekler? Desmont Aile Evlilik ve Çocuklar 0 05 Kasım 2014 22:34
Erkekler Neyi Bekler? Perius Ah Erkekler 9 28 Nisan 2010 01:51
Erkekler evlilikten neler bekler? AnqeL Ah Erkekler 5 22 Ekim 2009 19:58
Erkekler Ne Bekler..... Berna IF Ekstra 6 08 Ekim 2007 17:06