IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Temmuz 2022, 20:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aldatan Kişilerin 6 Kişilik Özelliği




Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2021 verilerine göre en çok görülen ikinci boşanma nedeni aldatmadır. Aldatma nedeni her defasında değişse de sonuç her zaman aynı: bozulan bir ilişki, güvensizlik, hayal kırıklıkları, travmalar. Psikoloji bilimi ise aldatmanın bazı kişilik özellikleri ile ilgili olabileceğini düşünüyor.

Bugünlerde dizilerde ve filmlerde sıklıkla birbirlerini aldatan eşler görmeye başladık. Araştırma sonuçlarına göre dizilerde bu olgunun sıkça işlenmesi dizilerin gerçek yaşamın bir taklidi olduğunu düşünen kişileri aldatmanın gerçek hayatta da sıkça yaşandığı sonucuna ulaştırmış.
Nevada Üniversitesinde aile ve çift terapileri üzerine çalışan Profesör Gerald R. Weeks (2008) tarafından “partnerin onayı olmadan, birincil ilişki dışında biri ile duygusal ve cinsel bir yakınlık paylaşmak” olarak tanımlanan aldatma, cinsel düzeyde olabileceği gibi duygusal düzeyde de kalabilir. Bu iki türün yanında çoğu kişi tarafından aldatma dahi sayılmayan yeni bir aldatma türü ortaya çıktı: Sanal Aldatma. Hali hazırda ilişkisi olan kişilerin sanal ortamda tanıştıkları kişilerle gerçek partnerlerinden daha çok zaman geçirmeleri ile başlayıp daha sonrasında ise bu kişilerle sanal aşk yaşamalarını ifade eden bir kavramdır.
Aldatan kişiler neden aldatır?


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hiçbir normal ilişki aldatma amacıyla başlamasa da bazıları aldatmayla son bulabiliyor. Uzmanlar aldatan kişilerin hayatlarındaki boşlukları doldurmaya çalıştıklarını dile getiriyor. Nedeni ne olursa olsun hiçbir aldatmanın haklı bir yanı yoktur ve aldatma ilişkilere zarar verir; eşlerde güvensizlik ve hayal kırıklıkları ortaya çıkarır.
Bilim insanları toplumda sıkça görülen ve topluma ciddi zararları olan bu olayı araştırdıklarında aldatan kişilerin benzer kişilik özellikleri sergilediğini gördüler.
Psikoloji araştırmalarına göre aldatan eşlerin kişilik özellikleri:

Öz denetim sahibi olmamak


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yapılan araştırmaların sonuçlarına göre öz denetimi eksik olan kişiler, yani iradeleri zayıf olan kişiler daha çok aldatır. Duygularını, düşüncelerini kontrol edememek bir aldatma sebebi.
Duygusal olarak kararsız olmak


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ne istediğini bilmeyen kararsız kişiler hayatın her alanında sorun yaşarlar. Ama söz konusu bir romantik ilişki olduğu zaman karşı tarafa verdikleri zarar daha çok olur. Duyguları çabuk değişir, ilişkiden doyum alamamaya başlarlar. Bu da partneri aldatmayla sonuçlanabilir.
Tatmin duygusu düşük olmak


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Mükemmelliyetçilik, hiç bir şeyden memnun olamama bir patronda olabileceği gibi bir eşte de olabilir. Bu tür kişiler partnerlerinde yetersizlik duygusuna yol açarlar. Aldatılan kişi 'ben ne yaparsam yapayım onu mutlu edemiyorum' çaresizliğini yaşar.
Sorumluluk hissinin düşük olması


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bir ilişkinin sorumluluğunu alamayacak bireyler ilişkiye başladıklarında o ilişkiye sadık kalmada da zorluk yaşarlar. İlişki için gereken fedakarlığı yapamazlar ve bu, bazen aldatmayı sorumluluklardan kaçış olarak görmelerine yol açar.
Narsisizmin bulunması


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Narsist bireyler en iyisi olduklarını düşündükleri için diğer bireylerin eksik yönlerine odaklanıp onları eleştirirler. İlişkilerde partnerin eksik olduğu yönleri farkedince 'ben bunu haketmiyorum, daha iyi bir ilişkim neden olmasın' düşünceleri oluşur. Bu durum da daha mükemmel olduğunu düşündükleri yeni bir ilişki arayışı içine girmelerine yol açabilir. Erkeklerde genelde ego tatmini olarak kendisini gösterir.
Nevrotik kişilik özelliği


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu kişilik özelliği erkeklerde aldatma ile ilişki olmasa da kadınlarda aldatma eğilimini artırıyor gibi duruyor. Bu kişilik özelliğinin suçluyu dışarda arama, alıngan olma, sürekli bir ilgi ihtiyacı gibi özellikleri bulunur.
Aldatan kişi ikinci şansı hakeder mi?

Bu aldatılan kişinin kendisinin vermesi gereken bir karar olmakla beraber böyle bir düşüncenin oluşması durumunda ruh sağlığı uzmanlarından aile ve çift terapisi alınabilir. Fakat alınan terapiler sonucunda bile aldatılan kişinin içini kemiren kurtlar bitmez. En mahrem sırların paylaşıldığı kişi olan partnere karşı tekrar güvenin oluşması oldukça çok zordur.
Aldatan kişi açısından da güveni tekrar kazanmak oldukça sancılı bir süreçtir. Sürekli kendisini aklamaya çalışması, partnerin negatif yargılayıcı düşünceleriyle başetmesi bazen ilişkiden tamamen vazgeçmesine de neden olur.
Alıntıdır.

__________________
Necip Fazıl çok fazla sigara içermiş. Bir gün bir öğrencisi ona gelir ve der ki; -Hocam bugün bir rüya gördüm bütün bitkiler Allah'a secde ediyordu, bir tek tütün etmiyordu...
Üstad cevabı yapıştırır: -Getirin o kafiri yakalım..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Twitter'a alışveriş özelliği geliyor: Product Drops özelliği test edilmeye başlandı CORDON BLEU Twitter Haberleri 0 09 Haziran 2022 15:52
Felsefenin En Önemli Özelliği Olan Hakikati Anlama Özelliği Nedir? Kalemzede Felsefe 0 29 Haziran 2020 18:24
Etrafı Tarafından Sevilen Kişilerin 8 Ortak Özelliği Hesna Aşk ve İlişkiler 4 26 Eylül 2018 01:10
İş Hayatında Hangi Kişilik Tipine Sahipsiniz? İş hayatı Kişilik Testi Zen Kişisel Gelişim 0 26 Aralık 2012 19:22
Bir Bedende Birkaç Kişilik Disosyatif Kişilik Zen Ruh Sağlığı 0 01 Kasım 2012 20:19