IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2022, 15:01   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşkı hangi dilde konuşuyorsunuz?




Aşkı hangi dilde konuşuyorsunuz?



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sevginin tek bir tanımı olmadığı gibi tek bir dili de yoktur. Kimisi sözleriyle kimisi gözleriyle belli eder. Hal böyleyken birbirlerini sevmelerine rağmen farklı sevgi dilleri kullandıkları için zorlanan ilişkiler olabilir. Böyle bir durumdan kaçınmak için, kendinizin ve sizi sevenlerin sevgi dillerini öğrenmek isteyebilirsiniz.

Sevgi dili nedir?
Sevgi dili, insanların sevdiklerine bu sevgiyi ifade ediş biçimlerine denir. Herkesin ana olarak bir sevgi dili olsa da insanlar bunu destekleyen bir ya da birkaç sevgi diline daha sahip olabilir. Kendinizin ve sevdiklerinizin sevgi dilinin ne olduğunu öğrenmek için, beş ana sevgi dilinin nasıl "konuşulduğuna" ve "işitildiğine" göz atın!

1- Onay sözleri
Eğer övgüleri, cesaretlendirmeleri ve destekleyici sözleri takdir ediyorsanız siz de bu dili konuşuyor olabilirsiniz. Partneriniz "Bizim için bu geziyi planlamak için ne kadar çaba sarf ettiğinizi takdir ediyorum", “Bugün çok güzel görünüyorsun;” ya da “Bu kadar kibar olmana bayılıyorum.” gibi sözler söylediğinde sevildiğinizden emin oluyorsanız, bu çıkarımı yapabilirsiniz.

2- Kaliteli zaman geçirmek
Eğer sevgi diliniz zaman geçirmekse, biri size tüm dikkatini vermek için zaman ayırdığında sevildiğini hissedersiniz. Birlikte olduğunuz kişiden, yemek yerken veya önemli konuşmalar sırasında telefonunu sessize almasını ve sırf birlikte daha fazla zaman geçirmek için hoşlandığınız etkinliklere katılmasını bekliyor olabilirsiniz.

3- Hediye almak
Hediyenin boyutunun ötesinde ardında yatan düşünceden dolayı sevildiğinizi hissediyorsanız sevgi diliniz bu olabilir. Günlük hayattaki küçük şeyler de buna dâhildir. Ufak notlar bırakmak, en sevdiğiniz keki almak için fırında gitmek gibi şeyler sizi çok mutlu edebilir.

4- Hizmet etmek
Biri yardıma ihtiyacınız olduğunu bildiği bir konuda size yardım teklif ettiğinde veya genel olarak zorunlu olmadan size bir şeyler yapıldığında sevildiğini hissedersiniz. Sizin için önemli olan zor durumda olduğunuzun görülmesi ve yardım edilmeye çalışılmasıdır.

5- Fiziksel dokunuş
Sarılmalar, öpücükler, sarılmalar ve tüm bu dokunaklı hisler sizi mutlu ediyor olabilir. Ufak öpücükler, başınızın okşanması, gün içerisindeki temaslar sizin sevildiğinizi hissetmeniz için elzemdir.

Sevgi dili neye yarar?
Sevgi dili üzerine biraz düşününce, hayatınızda büyük değişiklikler yaratabilirsiniz. Partnerinizle sorun yaşıyorsanız temelinde sevgi dillerinizin farklı olmasının yatıp yatmadığına bir bakın. Siz ondan size yardım etmesini bekliyor olabilirsiniz ancak bunu dile getirmeden anlaması zor olabilir. Bu, sizi sevmediği anlamına gelmez, sadece farklı diller konuştuğunuzu ve daha iyi iletişim kurmanız gerektiğini gösterir.

Partnerinizin sevgi dilini konuşmak
İlişkinizi daha sağlam tutmak için sevdi dilleri üzerine partnerinizle beraber çalışabilirsiniz. Birbirinizin neye ihtiyaç duyduğunu bilmek, iyi ve kötü günde birlikte olmayı kolaylaştırabilir. Bunun için sevgi dillerinizin aynı olması gerekmez. Size önemsiz gelen şeylerin anlamlı olduğunu bilmek ve çabalamak yeterli olabilir. Birbirinizin dilini öğrenmeye istekli olmanız çok şey değiştirebilir

Habertürk

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Melekler hangi dilde konuşurlar, bizi nasıl anlarlar? CyBeR İslamiyet 1 06 Aralık 2021 15:31
Dünya Dili Türkçe: Hangi Dilde Kaç Türkçe Sözcük Var. Sue Türkçe 0 18 Temmuz 2012 20:38
Hangi dilde anlatsam seni sevdiğimi Candy Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 02 Kasım 2010 01:04
Bebekler hangi dilde ağlar? Dilara Merak Ettikleriniz 1 08 Kasım 2009 21:09
mIRC Scripting hangi dilde yaziliyor Aero mIRC Scripting Sorunları 7 09 Şubat 2009 14:55