IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2022, 13:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sevgilimizi veya Her hangi bir insanı neden kıskanırız?




Neden Kıskanırız bilir misiniz? Kıskançlık ilişkilerimizde büyük rol oynar. Geçici olduğu zamanlar da vardır. İlişkinin yıpranmasına neden olup ilişkiyi bitiren kıskançlıklar da vardır. İlişkide büyük sorunlara neden olan kıskançlıklar da vardır. Peki, neden kıskanırız? Kıskanmak da sevdaya dahil midir?

İngiliz şair John Dryden’in kıskançlığı “ruh sarılığı” olarak adlandırıyor. Kıskançlık toplumun ve dünyanın neresinden olursa olsun, nasıl farklılıklar içerirse içersin tek bir çatı altında toplayıp aynı davranışlar sergilemesine neden olan bir ruh halidir.

Şüphe etmekle başlar. Beyinde farklı kurguların oluşması ile devam eder. Kıskançlık sevdiğimiz birisi ile ilişkili değildir. Kardeş, arkadaş, hiç tanımadığımız birileri üzerinden de olabilir. Biz, bu yazımızda sadece ilişkiler üzerindeki kıskançlıktan bahsedeceğiz. Sevdiğimiz kişileri üçüncü şahıslara karşı kaybetme korkusu, paylaşamama isteği ile beynimizde bir şüphe duygusu oluşur. Her zaman başkası tarafından gelen faktörlerle değildir kıskançlık; cansız nesnelerden dahi kıskanabiliriz.

Birbirini seven iki kişinin karşılıklı kıskançlık duygusu normaldir. İlişkilere olumlu katkılarda bulunabilir. Değer verdikleri kişiyi kaybetmemek için bir miktar motive olmaya neden olur.

Beni kıskanıyorsa beni seviyor demektir

Aşırı kıskançlığın normal görülmesinin nedeni bazı toplumsal normlardır. Diğer milletleri bilemeyiz ama bizim toplumumuzda “seven kıskanır” diye bir aldı vardır. Bu cümle sizce doğru mu?

Sevilen kişinin kaybedilme korkusu davranışlara ve sözlere yansıması gayet normaldir. Buna rağmen kısıtlamaya çalışmak ve karşı tarafın hareketlerini kontrol etmeye giden yol doğru değildir. Sevgi ile alakası yoktur. Psikolojik bir rahatsızlıktır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Neden meleklere iman, imanın şartlarından biridir ve neden meleklere iman etmemek insanı dinden çıkarır? CyBeR İslamiyet 1 06 Aralık 2021 15:31
Kimi Neden Kıskanırız ? Sarya Aşk Doktoru 0 07 Mart 2021 11:05
Domuz gribi insanı neden öldürür YapraK Sağlık Köşesi 0 28 Eylül 2009 22:42
Köpekler insanı neden ısırır ? Julw Komedi ve Mizah 1 28 Kasım 2007 14:11