IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2022, 19:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Birlikte uyumanın faydaları




Yapılan araştırmalar, partnerle beraber uyumanın uyku kalitesini artırdığını gösteriyor.

Birlikte yaşayan çiftlerin yatağı paylaşması, neredeyse tüm dünyada yaygın bir alışkanlık. Yakın zamanda yapılan kapsamlı bir araştırma, birlikte uyumanın bilinmeyen faydalarını ortaya çıkardı.

Almanya’daki İntegratif Psikiyatri Merkezi’nde (ZIP) yapılan araştırmada 12 genç, sağlıklı ve heteroseksüel çift, laboratuvarda 4 gün boyunca inceleme altına alındı. Çiftlerin dört gece boyunca beyin dalgaları, vücut hareketleri, solunumu, kas gerginlikleri ve kalp ritimleri ölçüldü. Aynı zamanda eş zamanlı polisomnografi kullanılarak çiftlerin ayrı ayrı uyuduklarındaki ölçümleri de kaydedildi. Katılımcılar aynı zamanda ilişkileri ile ilgili detaylı bilgileri inceleyen anket sorularını da cevapladılar.

Araştırma sonucunda, beraber uyuyan çiftlerin yalnız uyuyan çiftlere göre daha uzun ve kesintisiz şekilde REM uykusuna daldıkları ortaya çıktı. Canlı ve gerçekçi rüyaları mümkün kılan REM uykusu, aynı zamanda duyguları düzenleme, bellek regülasyonu, sosyal etkileşimler ve yaratıcı problem çözme yeteneği ile de doğrudan ilişkili olduğundan, sonuçlar dikkat çekici bulundu. Çiftler beraber uyuduğunda daha kaliteli bir REM uykusu alabiliyorlar ve bu da duygusal olarak daha dengeli ve sosyal olarak da daha pozitif olmalarını sağlıyor.

Araştırmada aynı zamanda beraber uyuyan çiftlerin uykuda daha fazla hareket ettiği ancak bunun ilginç bir şekilde uykunun yapısını bozmadığı da görüldü. Araştırmayı yöneten Dr. Henning Johannes Drews, “biriyle uyuduğumuzda bedenimiz rahatsız bile olsa, beynimiz güvende hisseder ve daha derin bir uyku mümkün olabilir. Yalnız uyumaya kıyasla partnerle uyumak, zihinsel sağlığımız, hafızamız ve yaratıcı problem çözme becerilerimiz konusunda bizi destekler” diyor.

Birlikte uyuyan çiftler, aynı zamanda birbirlerinin uyku düzenlerine de uyumlanıyorlar. İlişkinin uzunluğuna ve derinliğine, ilişkideki güven hissine de bağlı olarak çiftler beraber uyudukça, uyku rutinleri birbirine yaklaşıyor ve aslında beraber uyumak git gide daha da kolaylaşıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Partneriniz ile birlikte uyumanın faydaları NerqiS Aşk ve İlişkiler 2 12 Ekim 2018 22:13
Ağzı Açık Uyumanın Zararı PySSyCaT Ağız ve Diş Sağlığı 0 13 Ocak 2015 21:50
Ona sarılıp uyumanın bedeli 60 dolar Violent Haber Arşivi 2 06 Kasım 2012 09:32
Sıcakta rahat uyumanın yolları Feronia IF Ekstra 0 02 Ağustos 2010 12:46
Gece Daha Rahat Uyumanın On Yolu YapraK Sağlık Köşesi 0 28 Eylül 2009 22:35