IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2024, 15:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlişkide Zıt Kutuplar ve Ruh İkizi




İnsanlarda Zıt Kutuplar

İnsan ilişkileri mevzu bahis olduğunda işler fizik ya da kimyadaki gibi belirli bir kurala göre gitmez. Fakat psikoloji biliminin bizlere sunduğu sosyolojik araştırmalar ile bugün birçok sorunun cevabına kolaylıkla ulaşabilmekteyiz. Toplum içerisinde hepimiz belki de milyonlarca kez insan ilişkilerinde de zıt kutupların birbirini çektiği dile getirilmiştir. Ancak durum her zaman böyle değildir. Araştırmalar bizlere aslında birbirine benzeyen ruh ikizlerinin birbirini çektiğini söyler.

İnsanın Ruh İkizi

Duygusal ya da normal insan ilişkilerinde iki kişinin birbirine olan sevgi ve ilgisi genellikle bazı temellere dayanır. Yapılan çalışmalar bizlere bu temellerin;

Ortak yönler
Sevilen şeylerin çakışması
Hayat stilleri
Yaşam şartları

Gibi birçok farklı nüanslara dayandığını göstermektedir. İnsanın ruh ikizi ile olan ilişkisi ele alındığında ve bu özellikler de göz önünde bulundurulduğunda çok daha uzun süreli ve sağlıklı ilişkilerin ortaya çıktığını görebilmekteyiz. Fakat iş, zıt kutupların birbirini çekmesi noktasın geldiğinde böyle bir durumda kısa süreli ilişkiler ortaya çıktığı kadar nadir de olsa uzun süreli ilişkilerin de ortaya çıkabildiği gözlemlenmiştir.

Ruh İkizi Özellikleri

Yeni tanışan insanlarda her ne kadar ilerleyen zamanlarda önemsiz bir hale gelse de ilk başlarda birçok farklı özellikler iki insanın bir araya gelmesinde rol oynar. Bunlar; eğitim durumu, şehir, yaşam standartları, fiziksel özellikler diye uzayı giden bir listeden oluşmaktadır. Fakat zaman içerisinde gerçekten ruh ikizi olarak adlandırabileceğimiz ilişkilerde iş daha farklı noktaya doğru evrilebilmektedir. Ruh ikizi olarak adlandırılan insanlarda sıklıkla rastlanılan özellikler şu şekildedir. Bunlar;

Zaman içerisinde taraflar birbirine daha çok benzemeye ve neredeyse aynı şeyleri düşünmeye başlarlar
Olaylar karşısındaki tepkileri ve tutumları benzerdir
Birbirini tamamlayıcı özellikler sergiledikleri durumlar sıklıkla gözlemlenir
Bunların dışında her ne kadar araştırmalar ruh ikizlerinin daha çok bir arada kaldığını gösterse de zıt kutupların birbirine bu kadar ilgi duymalarının temel sebebi insanın doğuştan gelen merak duygusudur. Zira insan kendinde olmayanı hep merak etmiş ve bilmediğini hep keşfetmek istemiştir.

Zıt Kutuplar Neden Birbirini Çeker?

İlişkilerde zıt kutuplar her ne kadar birbirini anlamada sorun yaşasalar da aslında birbirini tamamlayıcı etkiye sahip oldukları için bu durum ilişkinin canlı ve tutkulu kalmasını sağlar.

İki zıt Kutup Nedir?

İlişkilerde kullanılan bu terim birbiri ile aynı olmayan iki insanı ifade eder. Bunlar genellikle bir çatışma durumu içerisinde imiş gibi olsalar da aslında içten içe birbiri ile olan münakaşalarından haz duymaları da kimi yerde ifade eder.

Zıt Çekim Yasası Nedir?

Her ne kadar fiziksel olarak ele alınsa da psikolojide de zıt çekim teorisi ya da zıt çekim yasası olarak bilinen bu durum birbiri ile aynı olmayan fakat örtüşen durumları ya da kişileri ifade eder.


Alıntı

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ruh Ikizi Mi Zıt Kutuplar Mı? yeSa Aşk ve İlişkiler 6 16 Mart 2020 00:15
Keloğlan'ın İkizi Serdar28 Öykü Masal ve Hikayeleri 0 10 Kasım 2017 16:05
Lenovo’dan iPhone 5c İkizi! SeckiN Cep Telefonlar 0 09 Aralık 2014 10:10
Manyetik Kutuplar YapraK Ödev ve Tezler 0 08 Mayıs 2009 03:39