IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2024, 15:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşk




Hepimiz aşk ve sevginin mutlu hissettirdiğini biliyoruz. Ancak aşk bizi sadece psikolojik olarak etkilemekle kalmayıp fizyolojik olarak da etkiliyor. Aşkın zihin ve bedenimiz üzerindeki etkilerden biri de doğal bir ağrı kesici ilaç olması.

Öyle görünüyor ki aşk sizi ağrılarınızdan kurtarabilir.

California Üniversitesi (Los Angeles) araştırmacıları, uzun süreli ilişki içindeki 17 kadına, kısa bir ağrı atağı geçirirlerken sevgililerinin fotoğrafına bakmalarına izin verildiğinde, ağrılarının şiddetinin sevgililerinin fotoğraflarına bakmadıkları zamankinden daha düşük olduğunu buldular.

Araştırmacılar kadınların, sevdiklerinin fotoğraflarına bakarken beyin etkinliklerine bakınca, güvenlik hissiyle ilgili beyin bölgesinde, yani alt orta prefrontal kortekste artan etkinlik gördüler, dedi çalışma.

Çalışmaya göre, kadınlar partnerleriyle ne kadar uzun süreli ilişki içindelerse ve onlardan ne kadar destek alıyorlarsa bu beyin bölgesinin etkinliği de o kadar fazla oldu.

Bu küçük bir çalışma ama aşkın ağrı kesici güçlerini gösteren tek çalışma değil. Stanford Üniversitesinde yapılan bir araştırma gösteriyor ki tutkulu aşk hisleri aynı ağrı kesicilerle benzer şekilde ağrı geçirebiliyor.

Diğer yandan, Michigan Üniversitesinin yürüttüğü bir çalışmadaki araştırmacılar, ayrılıklar gibi sosyal reddedilmelerin aynı fiziksel ağrı kadar can yakabileceğini gösterdi. Çünkü biri sosyal reddediliş yaşarken duyusal ağrıyla ilişkili beyin bölgeleri de etkinleşir, dedi çalışma...


Alıntı..

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık