IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
4Beğeni(ler)
  • 4 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Kasım 2011, 04:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mevlana'nın eşi Gevher Banu'ya mektubu!.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Mevlana'nın eşi Gevher Banu'ya mektubu!.

"benim Gül'üme...
zaman geçer... insan geçer... dünyada her şey geçer; zaman öyle bir zaman olur ki sevda da zamana ayak uyduramaz. gönül sevdada geçer, gönüle yar geçer. çok değil, sadece birazcık mevsim geçer, sıcak gelir, kış gelir; bahar geçer... taşın yanında ağır olduğunu, ateşin ancak düştüğü yeri yaktığını yeni öğrendim. aşk da ateş mi demektir, hani her-düştüğü-gönül yakar ya... mevsimlerden gözyaşı değil henüz, mevsim aşk mevsimi. ey sevdamın gül hatun'u, beşinci mevsimim sensin, sen sadece sen değilsin, bensin; bendensin. benimsin.
katre katre sen kokarsın toprağa nihayet düştüğünde. ruhumun arzu dolu meyvesi sensin. gül. güle gülmek yaraşır, sevdaya da gül. hani nerde aşkın sahibi gönül? dur yorulma! sevdam sana , gülüm sevdaya. gülü sakın verme başka sevdalara..
bezm-i elestten beriyim sevdada, o bende vaktinden öncesinde, susma! konuş, haykır gülüne doyasıya sevdanı, sevdaya da ancak bülbülleşmek yaraşır. bütün umutlar sende, bütün aşk sende , sevda sende, gül sende..."

mevlana gevher hatuna gül hatun "gülüm" derdi.. gevher hatun da mevlana'ya "cemrem" diye hitap eder di.
ve gül hatunun mevlanaya cevabı:
" cemre bakışlıma...
bakışlarına hasret kaldım, uzak diyarlarda ruhunu soluduğum aşk-ı sevdam. ruhuma gel, yanaş tenime ve bak usul usul, nefesini nefesim duysun. yoksun. sevda da yok ortalıkta. aşk var, sevda olmasa da sevda var. suyuna can verip damarlarımı dirilten; cansız toprağın kucağında tohumuma can veren ve sevdamı bana bağlı kılan Yaradan, ruhuma can verip sevdaya bağışladığın an bittim, yeniden doğdum da sevdamın gözlerinde dirildim. emelimi onda buldum, sevdayı sevdanda gördüm. taş üstünde taş, baş üstünde baş kalmamacasına ezelden ebede ferman ferman yazılmış bahtsız ruhumun mücerret rüyası, gönlümün sevda-yı gülü...
kimseler bilmez kimseler görmez bizi. aşka değer bir aşk mıdır beni benden alan, yoksa cihanda görülmeyen seslerin muhteşem ahengi midir kalpte yanan? sana dair ne varsa, ben hepsini aşk bildim. sevda bildim. seni sen bildim de sevdayı sana bildim.
aşka sen diye bakmadıktan sonra ben aşkı neyleyeyim? seni ruhuma cemre diye damlatmadıktan sonra ben bu bedende neyleyeyim..?
aşk da sen, hasret de sen, ben de sen.."

Kaynak: Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
banuya, eşi, gevher, mektubu, mevlananın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık