IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Aralık 2011, 22:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ayrılığın 7 faydası




Ayrılık, mutsuz bir son gibi görünse de her ayrılık öyle değildir. Bazen ayrılığın yararı da dokunur insana. Ayrılık sandığınız şey, ilişkinizi ve sizi güçlendirmeye yarayabilir. İşte, her yönüyle ayrılığın yararları…

Ayrılık, istenmeyen bir sondur, evet. Ama bazen kaçınılmazdır da… Eşler hala birbirlerini sevdikleri halde ayrılıktan söz etmek zorunda kalmış olabilirler. İşte, bu kaçınılmaz zamanlarda duruma iyi taraflarından bakmakta yarar vardır. Belki de sizin ayrılık sandığınız şey, aslında ilişkinizi güçlendirmeye yarayacaktır. Tabii bu, ayrılık dönemini nasıl değerlendirdiğinize bağlıdır. Çünkü ayrılık her zaman sevgi bittiği için olmaz, bazı sorunlar ilişkinin bitmesi için yeterlidir.

Ayrılığın faydalarını okuduğunuzda, bunun sizin için sağlıklı bir seçim olduğunu, sorunlardan kurtulduğunuzu fark edebilirsiniz. İşte, Pudra.com’un tespit ettiği ayrılığın 7 yararı…

İhtiyacınız olan boşluğa kavuşursunuz
Bir ilişkiyi bitirmenin belki de en önemli faydası, ihtiyacınız olan boşluğa ve araya sahip olmaktır. Herkesin buna ihtiyacı vardır aslında. Partneriniz fazla özenli ve karşılığında özen bekleyen biriyse ve siz buna alışık değilseniz kendinizi fazla gerilmiş, sıkılmış hissedebilirsiniz. İlişkiyi sonlandırmak, kendinizi rahatlatmak ve kendiniz için gereken aralığı yakalamak için bir fırsat olabilir.

Kendinizi bulursunuz
Partnerinize, biraz ayrı kalmaya ihtiyacınız olduğunu söylediğinizde belki onun ilk aklına gelen şey sizin bir başkasıyla aranızda bir şey olduğudur. O size aynı şeyi söylese muhtemelen sizin de ilk aklınıza gelen bu olacaktır. Elbette, başka bir kişinin hayatınıza girmesi gerçek de olabilir. Ama sizin ayrılmak istemekteki amacınız sadece kendinizi bulmak olabilir. Hayata hep bir ‘çift’in gözlerinden bakmaktansa biraz da kişisel olarak sadece kendi gözlerinizden bakmayı isteyebilirsiniz. Biraz ‘yalnız kovboyluk’ size iyi gelebilir.

Daha iyi hissedersiniz
İlişki; gürültü patırtı içeren, tutkulu ve yorucu bir şeydir genelde. İlişkinizin temelinde büyük bir tutku varsa sizin için gerçekten çok yorucu olabilir. Ayrılık, kendinizi toparlamanıza, gevşemenize ve daha az stresli bir hayat sürmenize yardım edebilir. Bazen bir ilişkinin bitmesi gerçekten mutluluk vericidir.

Birbirinize uygun olup olmadığınızı öğrenirsiniz
Bazı sorunlar sonucu ayrılık kararı vermek ve bu süreçte düşünmeye fırsat bulmak, birbirinize gerçekten uygun olup olmadığınızı, aranızdaki uyumu ölçmenizi sağlar. Ayrılık, ortak ilgi alanlarınızı ya da sizi bir arada tutan diğer şeyleri enine boyuna tartıp aranızdaki uçurumları ya da ortaklıkları ortaya çıkarmanıza yardım eder. Belki de bu zamana kadar birlikte olmanızı gerektiren hiçbir neden yoktu ve siz istemeye istemeye kendinizi bu ilişkiye zorluyordunuz.

Ne istediğinize karar verirsiniz
Bazen iki insan farklı şeyler ister. Partnerinizle hayattan beklentileriniz, birlikte yaşadığınız hayatın gidişatıyla ilgili farklı istekleriniz olabilir. Ayrılık sizin uzun süreli bir ilişki, evlilik ya da çocuk isteyip istemediğinize; bireysel olarak okula gidip farklı bir alanda profesyonelleşme, kariyerinize farklı bir yön verme ya da yeni bir işe girme isteğiniz olup olmadığına karar vermenizi sağlar.

Önceliklerinizi belirlersiniz
Çiftlerin zaman zaman farklı öncelikleri vardır. Bu, illa ki bir ayrılık sebebi değildir elbette. Ama ayrılmaya karar verdiyseniz, bu süreçte sizin için en önemli önceliğin ne olduğunu keşfetme fırsatı yakalamış olursunuz. Partnerinizle aynı önceliğe sahip değilseniz ve uzlaşamıyorsanız bunu çok geç olmadan fark etmiş olmak sizin için bir kazançtır.

Aşık olup olmadığınızdan emin olursunuz
Eşinize gerçekten aşık olup olmadığınızdan emin değilseniz, ayrılık bunu anlamanız için büyük bir fırsattır. Birinin yokluğu, onun hakkında kalbinizden geçen hisleri açığa çıkarmanıza yardım eder. Yokluğunu gerçekten hissediyor ve moral bozukluğu yaşıyorsanız, onsuz yaptığınız işlerden zevk almıyorsanız, siz onu gerçekten seviyorsunuz demektir. Ya da tam tersi… Hiç aklınıza bile gelmiyordur. Hayat onsuz daha güzeldir. Daha önce de dediğimiz gibi, çok geç olmadan fark etmiş olmak bir kazançtır.

__________________
You got me G-U-I-L-T-Y
모르게 너를 속여 전부를 뺏어 또 playing a game
재미로 해 둬 수백 가지 거짓말
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
7, ayrılığın, faydası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ayrılığın Vakti Mi ?? JB IF Ekstra 3 26 Ağustos 2010 11:02
AyrıLığın iLanı Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 05 Mart 2010 13:34
Bir AyrıLığın Anatomisi SibeLim Aşk ve Sevgi Köşesi 2 20 Ekim 2009 02:46
Kahvenin 17 faydası YapraK Merak Ettikleriniz 0 28 Eylül 2009 17:59