IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By BoRaN

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mayıs 2014, 22:23   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşk her şeyi affeder mi?




İnsanoğlu zaaflara ve insan olmanın getirdiği çeşitli defolara sahiptir. Ne kadar istemesek de hayatımızda, ilişkilerimizde hata yapabilme ihtimalimiz hep vardır. Ama insan hata yapan olduğu kadar affedendir de, hatta affetmek ve unutmak insanın önemli erdemlerindendir. Fakat bazı durumlar, bazı yaşananlar vardır ki ne affedilir ne de unutulur. Hele de konu aşksa… Bu haftaki konumuz; aşk her şeyi affeder mi?

İlişkisinde haksızlığa uğrayanlar, aldatılanlar, kötü muamelelere maruz kalanlar için aşk neleri affeder, neleri affetmez listesi aşağıda;

Aşk, ufak bir kaçamağı affedebilir, eğer aldatan gerçekten pişmansa, kişiliği, hayat tarzı ve davranışları aslında aldatmaya yatkın olmadığı halde bir hata yapmışsa ve tekrar denemeyecek kadar üzgünse. Hatasının bedelini ödemeye hazırsa ve gerçekten mahçupsa. Sizi sevdiği gözlerindeki kaybetme korkusundan okunuyorsa. Telafi etmeye çalışıyor ve peşinizi bırakmıyorsa, sizi kazanmak için yorulmadan uğraşıyorsa. Aşk aldatmayı affedebilir, bazen iki tarafında kendi payına ders alabildikleri kötü deneyimler, ilişkileri eskisinden daha güçlü, kişileri birbirine daha bağlı hale getirebilir.

Aşk kasten aldatmayı affetmez; eğer aldatan bunu huy haline getirdiyse, kişiliği ve tavırları havai, güvenilmez ise. Gerçek bir pişmanlık yaşamıyor rol yapıyorsa. Telafi etmeye çalışmıyor, değişmiyor ve sizi kaybetmekten korkmuyorsa. Hatta bir süre sonra sizi suçlamaya başlıyor “senin yüzünden oldu” diyecek kadar küstahlaşabiliyorsa ya da partneriniz başka birini seviyor ve bir ilişki yaşıyorsa,aşk aldatmayı affetmez.

Aşk, kavgaları, hatta bazen şiddetli olanları bile affeder, tabi eğer yaşananlar ilişki içindeki iletişim şekli değil ise… Gerçek sevgi barındıran ilişkilerin içinde kontrol kaybı, sevgi ve güvensizliğin çakıştığı sinir patlamaları yaşanabilir. Aşk nadiren yaşanan güçlü kavgaları ve meydan okumaları affedebilir.

Aşk aşağılama, kötü muamele ve hakareti affetmez, eğer bu küçük düşürücü tarz bir ilişki ve iletişim şekli haline geldiyse. Eğer tek taraf her fırsatta hoyrat davranıyor ve kötü muamele ediyorsa. En ufak fikir ayrılığında, tartışmalarda hakaret ve aşağılama kullanarak kavga ediliyorsa. Taraflar kendi eksikleri ve mutsuzluklarını birbirlerine kötü davranarak yansıtıyor ve birbirlerini herkesin önünde küçük düşürüyorlarsa. Hele de işin içinde şiddet varsa aşk asla affetmez.

Aşk cimriliği affetmez, cimrilik sadece parasal konularla kalmaz, cimri biri sevgi verme konusunda da cimri olacaktır. Cimrilik değişebilecek bir tutum değil, değişmez bir karakter özelliğidir. Elbette makul olmayan istekler ya da bütçeyi aşan harcamalar değil ama sevdiği insandan para, mal, sevgi şefkat esirgemeyi aşk affetmez.

Aşk ufak yalanları affeder, bazen sadece karşı tarafı üzmemek için söylenen ufak yalanlar vardır, bir ayrılığı önlemek niyetiyle ya da bazen sadece bir arkadaşı kırmamak için sevgiliye yalan söylemek zorunda kalınabilir. Aşk zararsız ve iyi niyetli yalanları affeder, çok sık tekrar edilmiyorsa.

Aşk büyük yalanları affetmez, hayatınızı ve ilişkinin geleceğini etkileyecek büyük yalanlar aşkı öldürür. Aşkın yapıtaşı dürüstlük ve güvendir, yalan üzerine kurulan ilişkiler içinde bulunmak, yalanlara maruz kalmak sadece ilişkiye değil, karakterinizde de büyük yaralar açar. Medeni hali ile ilgili yalanlar, bağımlılıklar vs gibi yalanları aşk affetmez.

Aşk küçük ihmalleri affeder, bazen hayatta önem sıralarımız şaşırabilir, başka meşguliyetler gündemimizi kaplar ve sevdiğimizi ihmal edebiliriz. Eğer bu ihmaller çok uzun sürmüyorsa, sevgi azalmadıysa ve telafi etmek isteniyorsa aşk küçük ihmalleri affeder.

Aşk yok saymayı affetmez. Bir ilişkide partneri yok saymak, onun fikirlerine önem vermemek, kayıtsız ve umursamaz olmayı affetmez. Aşk ilgi ve şefkat ile beslenir ve samimi bir ilgi olmadan iki taraflı mutluluk yaşanamaz. Aşk birbirini önemsemeden yaşanamayacak kadar hassastır.

Cansu Yağız Tüm Yazıları

__________________
Sen Benim Gökyüzüne Gönderdiğim Duamın Yeryüzündeki Cevabısın...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
affeder, aşk, mi, şeyi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Özlem Tekin - Aşk Her Şeyi Affeder Mi Amelia M, N, O, Ö, P 0 14 Şubat 2014 11:28
Aşk Herşeyi Affeder mi? Hayal Aile Evlilik ve Çocuklar 10 25 Nisan 2010 15:30
Kadınlar Neden Affeder? Hayal Ah Kadınlar 2 26 Mart 2010 11:07
Aşk her şeyi affeder mi? Lee Serbest Kürsü 0 12 Kasım 2007 18:59