IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2019, 22:51   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşkı taze tutmak için ayda beş saat yetiyor




Çiftlerin günde iki ile 20 dakika arası değişen aralıklarla, haftada toplam beş saat ayırarak ilişkilerini yenileyebileceğini biliyor musunuz?



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Monotonlaşan ilişkiniz için olumlu bir şeyler yapmak istiyorsanız bilimsel gerçeklere dayanan önerileri göz önünde bulundurabilirsiniz. Hafta 168 saat. Sevdiğiniz kişi ile mutlu bir birliktelik için harcamanız gereken zaman ise yalnızca beş saat. DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden Uzman Psikolog Zeynep Zat, aşkı canlı tutacak egzersizleri sizler için derledi.



Evlilikleri durağan ya da kötüye giden çiftlerle iyi gidenleri ayıran noktaları bulmak için yapılan bir araştırmaya göre eşler romantik akşam yemeği yiyerek ya da pahalı hediyelerle aşklarını canlandıramıyor. Günlük yaşamda partnerleri ile kısa da olsa beraber zaman geçirenler mutluluğu yakalıyor. Aynı araştırmaya göre; haftada toplam beş saat süren bu aktiviteleri bir rutine oturtan ilişkilerinde mutluluk oranı giderek artıyor.

Hollywood, aşk, tutku ve sevgi kavramlarımızı fena halde çarpıtmıştı. Humphrey Bogart’ın gözü yaşlı Ingrid Bergman’ı kollarının arasına alışını seyretmek yüreğimizi hoplatıyor; ancak gerçek yaşamda işler farklı yürüdüğünde de hayal kırıklığına uğrayıp bir türlü doğruyu bulamadığımıza inanıyorduk. Lakin kadınlar için de erkekler için de bugün mutlu birliktelik için günlük yaşamda olanlar bambaşka.



Çiftler ilişkilerindeki problemli noktaları hayatlarından çıkartarak yerine sevginin iyileştirici gücünden yararlanabilecekleri pratik püf noktalarını koyabilir.



Sevgililer Günü öncesi sorunlu ilişkiler için aşkı canlı tutacak egzersizler…



Beğendiklerini dile getirme ve takdir: Tanışma hikâyeleri sorulduğunda bazı çiftlerin yüzlerinin aydınlandığını görürüz. Çiftlerin bazen karşılıklı öfkeleri, kırgınlıkları hatta içten içe düşmanlıkları olsa da içlerinde hala ‘sevgi ve hayranlık sistemi’ olarak adlandırdığımız şeylerin izi görülür. Bu da her iki eşin de kendisini diğerinin sevgi ve saygısına değer olduğuna dair temel bir duyguyu koruduğu anlamına gelir. Maalesef sevgi ve hayranlık kırılgandır. Bazen çiftler kendilerini birbirilerinin kişilikleri ya da davranışlarındaki kusurlarını eleştirmeye kaptırabilirler. Ancak hor görmenin panzehri sevgi ve hayranlıktır. Partnerinize duyduğunuz saygı, ona öfkenizi ya da kırgınlığınızı dile getirirken tatsız davranışlarda bulunmanızı engeller. Sevgi ve hayranlığı canlandırmak ya da arttırmak hiç de karmaşık değildir. Partneriniz ile onu neden sevdiğiniz üzerine bir konuşma yaparak başlayabilirsiniz. Bir çiftin birbirine verebileceği en büyük armağan tanındığını ve anlaşıldığını hissetme keyfidir. Oynayarak eğlenirken birbirini daha iyi tanıma çalışmaları yapılabilir. Kendinizi ve birbirinizi tanımak bir ilk adımdır, buradan edinilen bilgilerle birbirinize olan sevginizi ve birbirinizin beğendiğiniz özelliklerini söyleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra, her gün partnerinize duyduğunuz gerçek sevgi ve takdiri iletmenin bir yolunu bulun.

Alıntıdır..

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşk, aşk köşesi, aşkı taze, beş saat, sevgi, tutma, yeter, yoları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İş ve Aşkı Dengede Tutmak Lcia Ah Kadınlar 0 28 Kasım 2014 19:01
Aşkı Canlı Tutmak İçin Neler Yapardınız ? xena Tartışma Platformu 5 29 Nisan 2014 23:10
Benim için var olduğunu bilmek bile yetiyor... Sevda Aşk ve Sevgi Köşesi 0 03 Aralık 2012 04:47
Selam Log tutmak için Der_padriot Unreal IRCd 3 20 Mart 2007 08:49