IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2019, 01:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AYNI GÖKYÜZÜNDEKİ FARKLI BULUTLAR





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



İnsan en çok kendine zarar verir, en çok kendini yaralar. Sanar ki; bir başkası bu hale getirdi. Yaşamımızın tüm süreçlerinde ufacıkta olsa payımız vardır ama bunu kabullenmeyip, başkalarına suç atıp, onları lekelemekte üstümüze yoktur. Hayatımızın her evresini zorlaştırmak adına yaptıklarımızı, bir çiçeği sulamakla ya da bir hayvanı sahiplenmekle doldursaydık, huzuru bulurduk. Bir başkasını eleştirip, suçlu bulmak yerine önce kendimize aynada baksaydık iyileşirdik. Bizler sevgilerini, acılarını, üzüntülerini, mutluluklarını vb. şeyleri çevremize o kadar yayıp yaşıyoruz ki gerçekleri göremediğimiz gibi, kendimizi kandırıyoruz. Ne güzel flörtler, ne yalansız arkadaşlıklar, ne huzurlu işler, ne de verimli dakikalar yaşayabiliyoruz. Sevmek nedir sevilmek nedir bilmeden, kalpler kırıyoruz. Okumadan, dinlemeden biliyoruz sanıyoruz. Parayla, itibarla cahil olunmaz sanıyoruz. O beni sevmezse bir başkası sever diyerek insan harcıyoruz. Sokakta ki insanlara, hayvanlara sırt çeviriyoruz. Ve buna yaşamak(!) diyoruz. Yaşamak dediğin insana huzur vermeli, mutlu etmeli. Huzuru, mutluluğu yalanlarla örtmemeli. Neyi seviyorsak arkasında durmalı, gerçekten sevmeli. Bilerek, isteyerek, doya doya..

At gözlüklerimizi çıkarıp, tüm güzellikleri kapımızı açmalıyız. Bu güzellikler acı tecrübeler sunsada, bizi üzsede, sevindirse de yaşamalıyız. Kimi zaman dost kazığı yiyerek, kimi zaman sevgilinin aldattığını öğrenerek, kimi zaman bir hayvan sahiplenerek, kimi zaman bir çocuğu güldürerek..

Hepimiz farklı biçimler almış, aynı gökyüzünde ki bulutlarız. İyisiyle, kötüsüyle bir benliğiz. Zarar vermekte fayda sağlamakta bizim elimizde. Bir sokak hayvanını beslemek ya da onu tekmelemek bizim vicdanımızda. Yani hayatımızın kontrolü bu kadar elimizde olup, bu kadar acı çekmek ve çektirmek bizi “insan” yapan. “İnsan” bir kelimedir. Önemli olan “İnsan olabilmektir.”

Kendimizle alakalı her şeyi isteyerek ve arkasında durarak yaşamalıyız. Acımızı bir başkasına merhem olarak, sevgisizliğimizi bir başkasına yuva olarak, isyanımızı zamana yayarak hayatta kalmalıyız. Zamanı kendi lehimize çevirip, insanlara, olaylara üstten değil aynı noktadan bakmalıyız. Kıyaslamalarla, intikamlarla, kıskançlıklarla karanlığı kucaklamak yerine sevgiyle, saygıyla, dürüstlükle ışığa ulaşmalıyız. İnsan olmalıyız bu hayatta. Kendimizi yaralayarak, kızarak, ağlayarak, gülerek…
Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ask sevgi, sevgi ask kadin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Flaş!.. Hangi ünlü model ayni gecede iki “farkli” erkekle objektiflere yakalandi?.. PauL Haber Arşivi 0 06 Aralık 2011 11:18
Farkli Kanallara Farkli Sajoin DeLiKaNLi mIRC Scripting Sorunları 6 12 Ocak 2011 11:41
Snoticeler Farkli Farkli Pencerede Kan mIRC Scripting Hazır Kodlar 6 03 Mart 2010 21:55
Iki farkli ayni renk Süslü Esrarengiz Olaylar 2 07 Şubat 2010 14:46
Her sunucuya gireni farkli farkli kanalara sokmak OperServ mIRC Scripting Hazır Kodlar 3 03 Kasım 2009 14:55