IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ocak 2022, 11:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkek Kısırlığında Mucize Tedavi: ROSİ




Kişiye özel tedavi felsefesi
Son yıllarda kullanılan Round Spermatid Enjeksiyonu, kısaca ROSI yöntemi, olgun spermi bulunmadığı için baba olamayan erkeklere yeni umut oldu. Özel bir elektrofüzyon cihazı aracılığı ile uygulanan yöntem, Prof. Dr. Yücel Karaman ve ekibi tarafından İstanbul’da yer alan Brüksel Tüp Bebek Merkezi’nde kişiye özel tedavi felsefesi kapsamında, olgun ve hareketli spermi bulunamayan erkekler için başarıyla uygulanıyor.
Çocuk sahibi olmanın önündeki engel kalkıyor
İnfertilite (kısırlık) sorunu yaşayan erkeklerin çocuk sahibi olmalarının önündeki en büyük engel menide olgun sperm hücresi bulunamamasıdır. Azospermi olarak adlandırılan bu durumda uygulanan ilk yöntem cerrahi operasyonla testislerde sperm aranması (Mikro Tese) olmaktadır ; testiste sperm bulunması durumunda tüp bebek tedavisi ile azospermi sorunu yaşayan erkekler baba olabiliyorlar. Aksi durumda hiç olgun spermi bulunmayan erkekler çocuk sahibi olamıyordu.
yepyeni bir çözüm
Brüksel Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi Kurucusu Prof. Dr. Yücel Karaman, Japon bilim adamı Prof. Dr. A. Tanaka’nın geliştirdiği ROSİ adı verilen yöntemin azospermi sorunu yaşayan, menisinde ve testislerinde olgun ve hareketli sperm hücresi bulunmayan erkekler için umut olduğunu belirtiliyor. “ROSİ yöntemi, Mikro Tese’de olgun sperm bulunamadığı durumda yeni bir çözüm olarak değerlendiriliyor. Testiste bulunan olgun olmayan, yuvarlak spermatid adı verilen öncü sperm hücreleri kullanılarak gerçekleştirilen yöntem azospermi sorunu yaşayan erkeklere kendi hücreleriyle çocuk sahibi olabilmeleri için son çare olarak uygulanabiliyor.” Burada elektrik aktivasyonu (elektrofüzyon) yöntemiyle aktive edilen yumurtalar içerisine öncül yuvarlak sperm hücreleri enjekte edilerek embriyo ve gebelik elde edilebiliyor.
Japon Teknolojisi Nasıl Katkı Sağlıyor?
Tese işlemi ile azospermi vakalarının büyük bir kısmından öncül yuvarlak sperm hücreleri elde edilebiliyor; fakat elde edilen bu hücreler döllenme sağlamak için yeterli kapasiteye sahip değil. ROSİ yöntemi kapsamında, TESE ile elde edilen yuvarlak öncül sperm hücreleri, yumurta içine verilmeden önce özel birtakım süreçlerden geçirilerek, yumurta elektrik aktivasyonu (Elektrofüzyon) sürecine sokulup bölünme ve embriyo elde edilmesi sağlanıyor.
'Hiç şans yok' devri bitiyor!
Prof. Dr. Yücel Karaman, bu tedavi teknolojisi ile olgun sperm hücresi olmasa dahi yuvarlak öncül hücre bulunabilmesi durumunda, elektrik aktivasyonu ile sağlıklı gebelik sağlanabilme ihtimalinin azospermi vakaları için umut vaad eden bir seçenek sunduğunu belirtiyor. 39 yıllık Avrupa tecrübesinin ardından İstanbul’da kurucusu olduğu Brüksel Tüp Bebek Merkezi’nde çalışmalarına devam eden, yardımcı üreme tedavileri alanında dünyanın önde gelen isimlerinden biri olan Prof. Dr. Yücel Karaman daha önceden hiç şansı olmadığı düşünülen erkekler için ROSI yöntemi ile %60 oranında döllenme, %10 oranında gebelik şansı sunulduğunu ve bu yöntemle ilk gebelik sonuçlarını aldıklarını belirtiyor.

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
erkek kısırlığında mucize tedavi: rosi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mucize Doktor 45. son bölümde sürpriz veda! Mucize Doktor'un Güneş'i Korhan Herduran diziden ayrıldı! NurSima Magazin Haberleri 0 15 Ocak 2021 14:36
Korona tedavisinde yeni hamle: Erkek hastalara kadın hormonuyla tedavi GeN Dünyadan Haberler 0 28 Nisan 2020 15:56
Erkek Kısırlığında Varikoselin Yeri Nedir? Violent Erkek Sağlığı 0 04 Haziran 2013 19:18
Erkek Kısırlığında Mucizevî Yöntem: Mikro TESE N999 Erkek Sağlığı 0 22 Şubat 2012 18:30
Türk bilimadamlarından mucize tedavi Chelt Haber Arşivi 0 22 Ocak 2011 09:22