IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Nisan 2022, 05:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Platonik Aşk





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Platonik Aşk- Ne Anlama Geliyor ve İşe Yarayabilir mi ?

Platonik aşk - hiç duydunuz mu? Birine karşı derin hisler beslediyseniz, ancak fiziksel çekim hissetmediyseniz, büyük ihtimalle platonik bir ilişki yaşamışsınızdır.

Platonik aşk teriminin nereden geldiğini, onu saf arkadaşlıktan ayıran şeyin ne olduğunu ve bu tür aşk ilişkisinin sizin için uygun olup olmadığını bilmek ister misiniz? O zaman şimdi okumaya devam edin.

platonik aşk ne demek?

Platonik aşk terimiyle sık sık karşılaştınız, ancak şimdiye kadar gerçekten ilişki kuramadınız mı? Sorun değil, platonik aşkın ne olduğunu açıklıyoruz. Kelime, Yunan filozofu Platon'dan
türemiştir ve "Platon'un felsefesine ait" olarak tercüme edilebilir.

Platonik aşk, fizikselliği olmayan aşk ilişkilerini ifade eder. Kısacası: Öpüşme ve seks olmadan ama bol sevgi içeren bir ilişki.
Size akıl almaz geliyor mu? Platon için bu tür aşk ilişkisi, biz insanların ulaşabileceği en yüksek kişilerarası ilişkiler biçimiydi, bu yüzden adını ünlü filozoftan almıştır.

Bu arada, platonik aşk kavramı Platon'un zamanında bile yoktu. Bu, çok daha sonra, 16. yüzyılda ortaya çıktı. Platon'un kendisi aşk konusuna çokça değinmiş ve bu konuda çok şey yazmış olsa da, yazıları ağırlıklı olarak erotik aşk üzerineydi.

Platonik bir aşk için konuşan 3 neden
Tamamen platonik aşk ilişkileri nadir görünüyor, ancak yine de olabilir. Ve ilk bakışta size imkansız gibi görünen şeyin bazı avantajları da var. Platonik bir aşkın en önemli nedenlerini özetledik.

1. Platonik ilişkiler genellikle daha derindir

Platonik aşk fiziksel seviyeye odaklanmadığından, genellikle daha derindir. Çiftler genellikle daha bağlantılıdır ve birbirleriyle daha çok konuşurlar.

2. Yatak odasında kavga yok

Yatak odasında olanlar, genellikle bir ortaklıkta bir çekişme noktası haline gelir. Farklı ihtiyaçları uzlaştırmak çoğu zaman o kadar kolay değildir. Biri için hala çok az olan, diğeri için zaten çok fazla. Şarkının sonu: İkisi de kendini iyi hissetmiyor ve kavga çıkıyor. Platonik bir ortaklıkta bundan kurtulursunuz.

3. Aşk birçok düzeyde gerçekleşir

Yalnızca fiziksel çekime dayalı olmayan platonik bir ilişki içinde olan çiftlerin odaklanacak başka şeyleri
olabilir. Bu, başka türlü keşfedilemeyecek pek çok başka düzeyde birbirlerini bu şekilde tanır ve sever.

Platonik aşk - işe yarayabilir mi?

Evrimci araştırmacılar çoğunlukla aynı fikirdeler: Uzun vadede platonik bir ilişki yürümez. Akıl yürütmeleri: Özellikle erkekler, üreme için potansiyel bir cinsel partner aramaya biyolojik olarak bağlıdırlar. Ona göre, çoğu erkek bunu asla yüksek sesle söylemese bile, hemen hemen her erkek bir noktada iyi bir arkadaşla fiziksel bir şey hayal etmiştir.

Arkadaşlık ve Platonik Aşk - Fark Nedir?

Fizikselliği olmayan bir aşk - başta iyi bir arkadaşlık gibi geliyor. Pek değil. Arkadaşlık ve platonik aşk arasındaki farkları açıklıyoruz.

Arkadaşlığın aksine, platonik aşk daha fazla bağımlılık ve (fiziksel olmayan) yakınlık içerir. Sadakat ve sadakat duyguları genellikle bu aşk ilişkisi biçiminde daha belirgindir.

Platonik ilişkiler de genellikle bir tür ruh eşi ilişkisiyle karşılaştırılır ve çoğu arkadaşlıktan çok daha derine inme eğilimindedir. Ancak geçişler akıcıdır. Çoğu platonik aşk ilişkisi "basit" bir arkadaşlıkla başlar.

Platonik aşk karşıtları, onu "arkadaşlık bölgesi" olgusuyla eşitlemeyi sever. Ancak iki kişiden birinin fiziksel bir ilişkiden sonra daha fazlasını istemesi nedeniyle “arkadaşlık alanı”nda bir dengesizlik yaşanırken, eşit düzeyde platonik bir ilişki gerçekleşir. Her iki taraf da fiziksel olmayan bir ilişki istedikleri konusunda hemfikir.

Sonuç: Platonik aşk işe yarayabilir, ancak herkes için değil
Platonik bir ilişkiye karar vermeden önce, karşınızdaki kişiye karşı artık bir şeyler hissetmediğinizden ve ikinizin de aynı şekilde hissettiğinden emin olmalısınız. Günün sonunda, ilişkinize ne ad verdiğinizin pek bir önemi yok. Onları fizikselliklerle ya da onsuz yönetseniz de, hatta belki her ikisine de sahip olabilirsiniz. Ana şey, sizin ve eşinizin kararınızdan rahat hissetmenizdir.

__________________
░░░░𝑉𝑎𝑧𝑔𝑒𝑐𝑡𝑖𝑚 𝑖𝑛𝑎𝑛░░░░
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşk, platonik aşk, platonik sevdalar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Platonik aşk. Desmont IF Sözlük 2 25 Ekim 2014 01:49
Platonik Aşk by_C3zA Aşk ve Sevgi Köşesi 0 28 Ocak 2010 21:00
Platonik AŞK.. AustrieL Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 14 Haziran 2005 03:44