IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ekim 2021, 20:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yüz Yüze Eğitimin İlk Haftasında Yüz Yüze Eğitim Alamayacak Kadar Fakir




Yüz Yüze Eğitimin İlk Haftasında Yüz Yüze Eğitim Alamayacak Kadar Fakir Olduğunu Öğrenen Merve Kurazcı(19)'ın Akademik Yılı Oldukça Verimli Başladı...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Üniversitelerde yüz yüze eğitimin tekrar başlamasıyla birlikte geçtiğimiz haftadan itibaren derslere girmeye başlayan İktisat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Merve Kurazcı(19), aradan geçen 1.5 yılda yüz yüze eğitime para yetiştiremeyecek kadar fakirleştiğini yaşayarak öğrenme fırsatı buldu.
KYK yurdu başvurusunda 3. yedeğe kaldığını ve bir mucize olmazsa özel yurt ya da ev tutma seçeneklerinden biriyle karşı karşıya olduğunu belirten Kurazcı, "Seçenek dediysem lafın gelişi. Özel yurt senede 20.000 istiyor, onu zaten geç. 2. seçenek de İstanbul'da ancak yanıma 4 kişi daha alıp kiralık ev bulabilirsem gerçekleşir. Onun olma ihtimali de şu saatten sonra KYK çıkması ihtimalinden daha düşük. Hadi diyelim bir mucize oldu da 5 kişi dağlık karabağ civarında mağaradan hallice bir evi 2500'e tuttuk. Ayda 500 ona versem daha bunun kol gibi faturası, mutfak masrafı, yol masrafı, ıvır kıvırı var" derken, her durumda açlıktan ölmeden bu dönemi tamamlayabilmesi için aylık en az 2000 TL'ye ihtiyaç duyduğunu ancak ortada böyle bir para bulunmadığını ifade etti.
Kurazcı, 2 sene önce bölüme başladığında da maddi durumunun öyle pek parlak olmadığını ama en azından barınma ve temel gıda ihtiyacını giderme gibi meseleleri fazla sıkıntı yaşamadan çözdüğünü söylerken, pandeminin başında bir gece yarısı apar topar yurttan çıkarılarak veda ettiği İstanbul'a kelimenin tam anlamıyla bildiğin evsiz, sersefil bir fakir olarak dönmenin kendisini oldukça şaşırttığını da sözlerine ekledi.
"Eğitimin en önemli amaçlarından biri de insanın kendisini tanımasına yardımcı olmaksa, son 1 haftanın akademik hayatımın şu ana kadarki en verimli dönemi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yani tabii bölümüm gereği de ülkenin yüksek faiz-yüksek enflasyon-yüksek kur sarmalında ekonomik buhrandan geçtiğini falan az çok biliyordum. Her yıl biraz daha fakirleştiğimizin de farkındaydım ama parası ancak babasının evinde internetten öğrenim görmeye yeten tertemiz bir fakir olduğumu yeni keşfettim. Ben kendimi hala orta sınıf falan sanıyordum" sözleriyle yaşadığı aydınlanmayı dile getiren Kurazcı, yüz yüze eğitimin daha verimli olduğu tezinin de bu sayede bir kaz daha ispatlanmış olduğuna dikkat çekti.


zaytung.com

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
haber


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Milli Eğitim Bakanı Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 28 Ağustos 2021 13:04
20 gün sonra yüz yüze eğitim başladı NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 17 Mayıs 2021 12:58
Son dakika koronavirüs genelgesi! Sağlık Bakanlığı yayımlandı: Yüz yüze eğitimin başladığı yerler ve kamusal alanlarla i NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 12 Mart 2021 16:47
Köy okullarında yüz yüze eğitim başladı aLya Güncel ve Son Dakika Haberler 0 15 Şubat 2021 10:10
MEB, ilkokul ve ortaokullarda yüz yüze eğitimin usul ve esaslarını belirledi Winston Güncel ve Son Dakika Haberler 0 04 Şubat 2021 21:08