IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ocak 2022, 20:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Asgari Ücret Tespit Komisyonu ''2 Ay Sonra Yine 200 Dolar Edecek Bir Ücret




Asgari Ücret Tespit Komisyonu ''2 Ay Sonra Yine 200 Dolar Edecek Bir Ücret İçin Bu Kadar Toplanmaya Gerek Var mı?'' Gündemiyle Toplandı...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısı Türkiye İşveren Sendikaları (TİSK) ev sahipliğinde sona erdi. Toplantıda ana gündem maddesi, "Kaç para yaparsak yapalım 2 hadi bilemedin 3 ay sonra 200 dolar edecek bir ücret için niye bu kadar toplantı yapıyoruz?" oldu.
Toplantı sonrasında düzenlenen basın toplantısında söz alan Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Ayşenur Kurabağ, "Valla ne yalan söyliym çok da bir şey konuşmadık bu sefer. Biri kaç olsun diyor, öteki valla bilmemki kaç olsa acaba diyor. Birbirimize bakıyoruz, süt en son kaç oldu diye telefondan bi ona bakıyoruz. Sonra hazır telefonlara bakıyorken instagram'a falan giriyoruz. Bugün biraz da Sergen'in istifasını konuştuk derken işte mesai bitti. Açıkçası işveren temsilcileri de işçi temsilcileri de Bakanlık olarak biz de bu işten biraz sıkılmış durumdayız" derken, eninde sonunda 200 dolar için bunca tantananın gereksiz olduğu konusunda ortak bir mutabakata vardıklarını da sözlerine ekledi.
"Biz bu asgari ücreti 10.000 TL de yapsak kur da enflasyon da ona göre artacağı için 2 ay sonra yine aynı hesaba denk gelecek. Sadece hem işverenler olarak biz hem de çalışanlar daha fazla banknot hamallığı yapmış olacaklar. Şunu 200 dolar'a sabitleyelim herkesin kafası rahat olsun diye bir öneri getirdik ama ülkenin para birimi hala kağıt üzerinde de olsa TL olduğu için ona da yanaşmıyorlar. Şimdi işin yoksa yarın yine gel hadi" diyen TİSK temsilcisi ise, güneşli bir Aralık gününü böyle lüzumsuz bir toplantıda harcadıkları için biraz morallerinin bozuk olduğunu ifade etti.
Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat ise zor bir süreç yaşandığını ifade ederken, "2 ay sonra 200 doların kaç TL edeceğini bilebilsek aslında aşağı yukarı bir rakam ortaya çıkacak ama haftaya kaç tl olacağını bile bilemediğimiz için şu an ne desek havada kalıyor. Gazeteci arkadaşlar siz bu yabancı basını falan takip ediyorsunuzdur, onlar ne diyor? Var mı bi tahminleri?" sözleriyle basın mensuplarından yardım istedi.
Bir süre bekledikten sonra gazetecilerden herhangi bir yanıt gelmemesi üzerine "Siz de haklısınız şimdi durduk yere başınıza iş almayın." diyen Irgat, "Neyse biz yarınki toplantıda buna google'dan bi bakalım. İyi bak yarın bize yapacak iş çıktı, sıkılmayız" diyerek basın toplantısına son verdi.



zaytung.com


__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
asparagas


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Asgari ücrette kritik hafta (Asgari ücret ne kadar olacak?) CyBeR Ekonomi Haberleri 0 13 Aralık 2021 13:17
Asgari ücret zammı 2021 son durum... Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantı tarihi! 2021 Asgari ücret zammı ne kadar, NurSima Haber Arşivi 0 21 Aralık 2020 12:59
Asgari Ücret Teklifi Meclis'ten Geçerse Patronlar Bayram Edecek. AlpereN Haber Arşivi 0 09 Ocak 2020 16:02
Asgari ücret komisyonu yeniden toplanacak Desmont Haber Arşivi 0 17 Aralık 2014 18:51