IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mart 2022, 15:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yokluktan 65 Yaş Üstü Emekli Doktorları Tekrar Göreve Çağıran




Yokluktan 65 Yaş Üstü Emekli Doktorları Tekrar Göreve Çağıran Sağlık Bakanlığı, Vatandaşları Uyardı: ''Bunları döverken dikkat edin, elinizde kalabilirler...''


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Devlette çalışan özellikle uzman doktorların önemli bir bölümünün kötü çalışma şartları nedeniyle istifa ederek özel hastanelere geçmeleri ya da yurt dışına taşınmaları nedeniyle oluşan doktor boşluğunu emeklilerle doldurmaya çalışan Sağlık Bakanlığı'ndan vatandaşlara önemli bir uyarı geldi.
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 65-72 yaş arasında olan ve daha önce bakanlık ya da bağlı kuruluşlarda çalışmış doktorların yeniden istihdamı için başvuru yapılabileceği bildirilirken, vatandaşlardan da hizmete tekrar dönecek olan emekli doktorları hor kullanmamaları rica edildi.
Konuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aklı olan herhangi bir deneyimli ve uzman doktor devlette çalışmayacağı için yakında size sadece henüz yurt dışına gidebilecek tecrübesi ve yabancı dil bilgisi olmayan ya da kimsenin diplomasını tanımadığı dandik yeni üniversitelerimizden birinden çıkmış yeni mezunlarımızla artık yurt dışına gidemeyecek kadar yaşlı olan bu emekli hekimlerimiz bakacaklar. Velhasıl özel hastaneye verecek paranız yoksa özellikle bu emekli arkadaşlarımızı hor kullanmamanızda fayda var" sözleriyle vatandaşlara elde kalan son bir kaç deneyimli doktoru da telef etmemeleri çağrısında bulundu.
"Ceza almanız bile gündeme gelebilir"
Aslında en doğrusunun özellikle emekli doktorlara şiddet uygulamamak olduğunu ancak vatandaşlardan bu kadar büyük bir fedakarlık istemeyi gerçekçi bulmadığını belirten Bakan Koca, şunları kaydetti:
"Ben şahsen doktoru darp etmemenizi tercih ederim ama illa edecekseniz de en azından hayati organlarına vurmamaya özen gösterelim lütfen. Bunlar çünkü yani genç değil, deyim yerindeyse bir gözleri toprağa bakıyor. Günde 300 hastaya bakıp 36 saatlik nöbetlerden sağ çıkmayı başarabilecekleri bile şu an belirsizken Allah muhafaza yanlış bir bölgeye atılacak bir tokatla tak diye gidebilirler. Bu durumda söylemeye dilim varmıyor ama doktor öldürdüğünüz için ceza almanız bile gündeme gelebilir. Yok yere 2-3 yıl hapis yatarsınız. Ben sizin iyiliğiniz için söylüyorum..."
Bakan Koca, ayda 8-9 bin liraya devlette çalışmaya geri dönecek kadar çaresiz durumda olan bir emekli doktorun bu yaştan sonra bir kaç tokat ve küfürün üzerinde çok durmayacağını ancak fizyolojik sınırlamaları nedeniyle yiyebileceği dayağın kapasitesinin gençlere göre daha düşük olacağını belirtirken, son olarak şunları kaydetti:
"Mesela atıyorum yaşlı olana bir iki bağırdınız, küfür ettiniz, hadi biraz da ittiniz kaktınız ama hala siniriniz geçmedi diyelim. Dayağın geri kalanını o esnada orada bulunan yeni mezun bir arkadaşımıza atarak kendinizi rahatlatabilirsiniz. Biraz dikkat ve öfke kontrolüyle bu sıkıntılı dönemi hep birlikte aşacağımızdan eminim..."


zaytung.com


__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
yalan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Memur emekli maaşı hesaplama | İkramiye ile bayramda ne kadar emekli maaşı alırım? NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 13 Nisan 2021 13:22
Zamlı emekli maaş farkları yattı mı, ne zaman yatacak? 2020 Zamlı emekli ve memur maaşları ne kadar? Beatrice Ekonomi Haberleri 1 16 Ocak 2020 19:34
Rüyada Çağıran birisi Zen Rüya Tabirleri 0 30 Mayıs 2013 12:30