IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mart 2022, 15:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bir Haftadır ''Şöyle Kar Yağacak, Böyle Kar Yağacak'' Diye




Bir Haftadır ''Şöyle Kar Yağacak, Böyle Kar Yağacak'' Diye Aşırı Beklentiye Sokan Meteoroloji, 30 Suni Kar Makinesiyle Hafta Sonunu Bekliyor: ''Kimseyi kendimize güldürmeyiz...''


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bir haftadır ''İnanılmaz kar yağacak, 87'den beri böylesi yağmadı, kar gövdeyi götürecek'' tarzı uyarılarla kamuoyunu ve yetkili mercileri aşırı beklentiye soktuğunu fark eden Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, işini şansa bırakmamaya kararlı. Son olarak cumartesi akşamı için de yoğun kar yağışı uyarısı yapan kurum, İstanbul'un hakim tepelerine yerleştirdiği toplam 30 suni kar makinesiyle hafta sonunu bekliyor.
İstanbulluları uyarmak için düzenlediği basın toplantısında kameraların karşısına geçen Meteoroloji Genel Müdürlüğü Basın Sözcüsü Salih Gereli, kar uyarıları konusunda ipin ucunu biraz kaçırmış olabileceklerini samimiyetle itiraf ederek şunları kaydetti:
"Biraz da dikkat çekmek için yaptığımızı kabul ediyorum ama olayın bu noktalara varmasını beklemiyorduk. 1 haftadır çok fena kar yağacak diye okullar, iş yerleri, kamu kurumları ne varsa tatil edildi. Haliyle ortada en azından şimdilik o kadar da bir afet durumu olmayınca bizim de üzerimizde bir baskı oluştu. Şu an resmen millete kar beğendiremiyoruz. 87 kışı falan diye büyük konuştunuz ama Ocak'ta bile bundan fazla yağmıştı diyolar. Haklılar da. Şu saatten sonra o kar yağmazsa hepimiz topun ağzındayız demektir. Neyse artık toparliycaz bir şekilde. Allah büyük..."
Kurumun itibarinın söz konusu olduğunu ve artık en azından İstanbullulara hayatı zindan edecek bir kar yağışı göstermenin boyunlarının borcu haline geldiğini belirten Gereli, "ZatenTürkiye'de kar yüzünden hayat durdu demek İstanbul'a 10 santim kar yağdı demektir. O kar da İstanbul'a kendiliğinden yağmazsa da biz yağdırmasını biliriz" derken, 30 kar makinesi, 45 adet iş makinesi ve 300 personelle şehri beyaza bürümeye hazır olduklarını ifade etti.
Yarın akşam 18'e kadar karın doğal olarak yağmasını bekleyecek olan kurum, beklentiler gerçekleşmemesi halinde harekete geçerek eylem planını uygulayacak. Buna göre, şehre hakim tepelerden aynı anda başlatılacak olan suni kar yağışıyla birlikte eş güdümlü olarak iş makineleriyle ana arterlere de kürekle kar atılarak trafiğin felç olması sağlanacak.
İstanbul’un büyüklüğü dolayısıyla bir ilçenin diğerinden haberi olmaması ise değerlendirilecek olan bir diğer avantaj. Kar küreme makineleri kullanılarak gişelerden geçen araçların üzerine kar püskürtülecek. Böylelikle kendi ilçelerinde kar göremeyen vatandaşlarda, “Bizim buraya yağmadı ama demek ki İstanbul’un başka noktalarında 2 karış kar olmuş” algısı yaratılacak. Çevre yolundaki araçlara özen gösterilerek bu algının çevre illere yayılması sağlanacak.

zaytung.com


__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
yalan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yağmur yağacak Sarya Okul Öncesi Tekerlemeler 0 14 Ocak 2022 14:20
Çamur yağacak! Soul Haber Arşivi 0 03 Mayıs 2011 12:19
Sahneye 'Kar' yağacak Cemalizim Kültür ve Sanat 0 26 Şubat 2009 15:33