IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2022, 16:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Almanya Sonunda Pes Etti: ''Tamam ya bizdeki %7 enflasyon




Almanya Sonunda Pes Etti: ''Tamam ya bizdeki %7 enflasyon, sizdeki %150 enflasyondan daha kötü tamam...''


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Türkiye'de hükümetin ısrarla dile getirdiği ''Tamam bizde de pahalılık var ama Almanya falan bizden kötü'' tezi sonunda Alman makamlarını da dize getirdi. AKP'nin en tepesinden en alttaki troll'üne kadar hep bir ağızdan tekrarlanan ''Bizdeki pahalılık ne ki, esas siz Almanya'yı görün. Millet açlıktan ölüyor.'' söylemleri özellikle yılbaşından itibaren Türkiye'de fiyatların çıldırmasıyla doğru orantılı olarak yoğunluğunu artırırken, hükümet cephesindeki bu kararlılık Alman makamlarını da pes ettirdi.
Konuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, %7 ile son 30 yılın en yüksek enflasyonunu yaşayan Almanya'nın resmi TÜİK enflasyonu %61, piyasadaki gerçek enflasyonu %150 civarında olan Türkiye'den daha kötü durumda olduğuna ikna olduklarını belirterek bu konuda daha fazla ısrar edilmemesini rica etti.
"Bizi salın..."
Genel Başkanı'nından, hayatı boyunca yaşadığı ilçeden dışarı çıkmamış gençlik kolları başkanına; Hazine ve Maliye Bakanı'ndan, kafa topuna çıkmaktan beyni süngere dönmüş futbolcu eskisine kadar tüm AKP'lierin bu kadar kararlı bir şekilde Almanya'nın Türkiye'den daha kötü durumda olduğunu iddia etmelerinden oldukça etkilendiğini ifade eden Lindner, "Bakınca 7, 150'den de 61'den de küçük gibi görünebilir ama arkadaşlar matematik de bir yere kadar. Bu inanç, bu adanmışlık karşısında sayıların ne önemi var?" diyerek artık bu tartışmaların dışında kalmak istediklerini dile getirdi.
Kişi başına düşen gelirin 51 Bin dolar olduğu Almanya'da benzinin 1.5 dolar olmasıyla kişi başına gelirin 8500 dolar olduğu Türkiye'de 1.5 dolar olmasının aynı şey olduğunu kabul etmeye bile hazır olduklarını da sözlerine ekleyen Lindner, "Ben şahsen Maliye Bakanı olarak temel matemaik dahil bütün eğitimimi unutmaya hazırım. Vatandaşlarımızın da bu konuda bize yardımcı olacaklarına inanıyorum. Yeter ki bizi bir salın artık" sözleriyle Türk makamlarına seslendi.



zaytung.com


__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
asparagas


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Memur ve emekli enflasyon farkı zammı ne kadar olacak? (Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı) CyBeR Ekonomi Haberleri 2 03 Aralık 2021 15:55
Nokia sonunda pes etti! Deep Cep Telefonlar 0 06 Aralık 2011 04:09