IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Haziran 2022, 17:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
NATO Konusunda Türkiye'yi İkna Etmeye Çalışan Finlandiya'nın





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
NATO'ya katılım için başvuruda bulunan İsveç ve Finlandiya, Türkiye tarafından gelen itirazı aşmak için girişimlerini sürdürürken, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'den bu akşam önemli açıklamalar geldi.
Konuyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında NATO'ya katılımlarına onay vermeleri için Türk makamlarla görüşmelerin sürdüğünü belirten Niinistö, şu ana dek yaşanan gelişmeleri şöyle aktardı.
"Bize ilk itiraz bilgisi geldiğinde kendilerine bu sorunu nasıl çözebiliriz şeklinde bir soru yönelttik. Bir tek bir imza gerekiyor neticede. Gelen yanıt 'Ya imzalarız o kolay ama kalem yazmıyor. Kalem bozuk.' şeklinde oldu. Bu sıralar önemli ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını bildiğimiz için 'herhalde mürekkepleri bitti' diye düşünüp büyükelçimiz aracılığıyla kendilerine derhal mürekkep ve kalem temin edebileceğimizi ifade ettik. Herhangi bir yanıt gelmedi..."
Bir kaç gün sonra tekrar ''Bizim bi imza işi vardı? Naaptınız? Kalem sorununu çözebildiniz mi?'' diye sorduklarını ancak bu kez de ''Kalemi tamire yolladık ama makinenin arasına bir miktar Euro sıkışmış. Onu çıkarmamız lazım" yanıtını aldıklarını belirten Finlandiya Cumhurbaşkanı, konunun kendileri için giderek daha gizemli bir hal aldığını ifade etti.
Sauli Niinistö, son olarak bu sabah kalem makinesinin tamiri konusunda Türkiye tarafına ilettikleri işbirliği talebine de "Birader anlayın işte bıçak kesmiyor. Makas açılmıyor" şeklinde karmaşık bir yanıt geldiğini belirtti. "En son artık herhalde Rusya'yı sinirlendirmemek için bizimle şifreli konuştukları sonucuna vardık. Düşününce tabii onlar da haklı yani. Açıkcası böyle dandun ulu orta konuştuğumuz için suç sanki bizde gibi" diyen Niinistö, istihbarat birimlerinin şu an gelen mesajları deşifre etmek için çalıştığını ve 'bıçak kesmiyor'un anlamını çözer çözmez NATO'ya giriş sorununu aşacaklarına inandığını da sözlerine ekledi.



zaytung.com


__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'den İsveç ve Finlandiya'ya net mesaj: NATO'ya üyelikleri taleplerimize verecekleri yanıta bağlı CORDON BLEU Güncel ve Son Dakika Haberler 1 04 Haziran 2022 18:01
NATO Genel Sekreteri, İsveç ve Finlandiya konusunda Türkiye'nin tutumuna destek verdi Feronia Dünyadan Haberler 1 27 Mayıs 2022 12:56
Finlandiya'dan NATO üyeliği açıklaması CORDON BLEU Güncel ve Son Dakika Haberler 0 14 Mayıs 2022 23:04
İsveç ve Finlandiya'dan yeni NATO girişimi CyBeR Dünyadan Haberler 3 07 Mart 2022 11:54
Acun Ilıcalı: Arda'yı Fenerbahçe İçin İkna Etmeye Çalışmadım MySpace Haber Arşivi 0 02 Eylül 2013 18:42