IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2009, 04:41   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
259 bin ziyaretçi




259 bin ziyaretçi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
71 bin yıl da geçse sensiz olmuyor ATAM!



Dün tam 71 yıl oldu ’Mavi gözlü dev’ gözlerini kapayalı...

Ama bu ülke, bu halk yokluğuna alışamadı. Ulu Önder Atatürk’ün hayatını kaybettiği saat 9’u 5 geçe yine durdu dünya. Genci yaşlısı, vinçteki işçisi, hamalı başbakanı, zengini yoksuluyla tüm Türkiye 1 dakika kıpırdamadı

Üzerinden 71 yıl geçti ancak Atamızı kaybetmenin acısı dün gibi içimizde. İşte bu yüzden, saatler 9’u 5 geçtiğinde tüm yurtta hayat durdu, zaman durdu. Trafiktekiler, işlerine gidenler, okullardaki öğrenciler ve hatta vinç tepesinde çalışan işçiler her şeyi bırakıp Ata’ya saygı durdu. Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 71. yılında ilk resmi tören ise Anıtkabir’de düzenlendi.

Devlet Anıtkabir’de

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkanı mozoleye çelenk ko***** Atatürk’ün manevi huzurunda 2 dakika saygı duruşunda bulundu. Anıtkabir’deki tören, saat 08.55’de devlet erkanının Aslanlı Yol’da yürüyüşü ile başladı. Gül başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan , MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Valisi Kemal Önal, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı hazır bulundu.

Geçen yıl Anıtkabir’de düzenlenen 10 Kasım törenine katılan DTP’liler, bu yılki törene, trafik sıkışıklığı nedeniyle katılamadı. Törene gelmek için yola çıkan Ahmet Türk ve Sırrı Sakık’ın, Tandoğan’da Meydanı’nda meydana gelen trafik kazasının ardından yaşanan sıkışıklık nedeniyle törene yetişemedikleri öğrenildi.

’Demokratik Türkiye’ vurgusu

Cumhurbaşkanı Gül, üzerinde “Cumhurbaşkanı” yazan kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan çelengi mozoleye koydu. Atatürk’ün 71 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’de “ti” sesi ve sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Gül, Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı: “Büyük Atatürk, ebediyete intikalinizin 71. yıldönümünde sizi saygı ve rahmetle anıyoruz. 86. kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutladığımız cumhuriyetimiz, gelişmeye açık, dinamik yapısıyla her zamankinden daha güçlü bir konuma ulaşmıştır. Bugün uluslararası alanda ağırlığı sürekli artan, bütün dünya tarafından ilgiyle izlenen istikrar ve refah içerisinde ilerlemesini sürdüren bir ülke olmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Modern, demokratik, müreffeh ve hür bir ülke olarak geleceğe umutla bakan Türkiye, yoluna emin adımlarla devam etmektedir. Milletimiz, cumhuriyetimizi nitelikleriyle ilelebet yaşatmak ve muasır medeniyet seviyesinin üstüne taşımak konusunda üstün bir gayretin içindedir. Milletçe birlik ve beraberlik içine elde ettiğimiz başarılar, ülkemizin yolunun açık olduğunun en somut göstergesidir. Türk milleti olarak size sevgilerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

Bayraklar yarıya indirildi

Devlet töreninin ardından, askeri ve sivil erkan ile öğrenciler Atatürk’ün mozolesinin önünden saygı geçişi yaptı. Bayraklar, Büyük Önder Atatürk’ün 71 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat 09.05’den itibaren güneşin batışına kadar yarıya indirildi. Sivil Savunma Müdürlüğüne ait sirenler saat 09.05’de 2 dakika süreyle çaldı. Bu sırada trafikteki araçlar durarak kornalarını çalarken vatandaşlar da saygı duruşunda bulundu.

ON BİNLER ANITKABİR’DE

Sabah düzenlenen devlet töreninin ardından Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldı. Ülkenin dört bir yanından çocuğu, yaşlısı, genci, kentlisi, köylüsü her yaştan on binlerce kişi, yakalarında ve ellerinde taşıdıkları Atatürk resimleri ve Türk bayraklarıyla Anıtkabir’e akın etti. Ata’nın kabri, Türkiye’nin dört bir yanından getirilen 40 bin dal çiçek, bin 500 bitkiyle donatıldı. Ankara’ya gelen 200 çiçekçi, Anıtkabir merdivenlerine kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan dev bir Türk bayrağı ve Atatürk panosu hazırladı. Aslanlı Yol ve bayrak gönderi de süslenirken, Anıtkabir ‘in içindeki mozole ve kolonlar da rengarenk çiçekler ve bitkilerle donatıldı.

Atatürk İzmİr’de!

İzmir’in Tire ilçesindeki törende Atatürk’e benzerliğiyle dikkati çeken 55 yaşındaki Ayhan Ayber, mavi gözleri, saç tıraşı , kaşları ve giydiği frakla görenleri şaşkına çevirdi. Ayber daha önce yaptığı açıklamada da Atatürk filmi için yabancı oyunca aranmasını eleştirmiş, “Ben en güzel şekilde oynarım” demişti.

‘EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER’

Anıtkabir’deki öğrenciler ve vatandaşlarla bir araya gelen Org. Başbuğ’a bir kadın, “Atatürk’ü tarihe gömmek isteyenlere fırsat vermeyin” diye seslendi. Başbuğ’un çevresini saran çocuklar, askerler ve vatandaşlar, “En büyük asker bizim asker” tezahüratlarıyla alkış tuttu.

Baydemir’den ‘Zor Sıpas’*

DTP’liler, 29 Ekim’deki gibi dün de tam kadro Ata’nın huzurundaydı. Diyarbakır’daki törende Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Vali Hüseyin Avni Mutlu sohbet etti. Vali Mutlu’nun kendisine teşekkür etmesi üzerine Baydemir, Kürtçe ‘Zor Sıpas’ (Çok teşekkür*) dedi.

BERGÜZAR AĞLADI

Anma törenine, “Dersimiz Atatürk” adlı filmin kadrosu da katıldı. Filmde Atatürk’ü canlandıran Halit Ergenç ile kendisi gibi sanatçı olan eşi Bergüzar Korel, Ata’nın huzuruna birlikte çıktı. Bergüzar Korel merdivenleri çıkarken gözyaşlarını tutamadı.


HAYAT DURDU

Saatler 09.05’i gösterdiğinde yurdun dört bir yanında vatandaşlar saygı duruşunda bulundu... Samsun’da bir genç, sırtında ağır yüküyle Ata’ya saygısını sundu. Trabzon’daki bu işçiler vinç tepesinde de olsa saygıda kusur etmedi.

DOLMABAHÇE’DE YAS

Ulu Önder’in saat 09.05’te hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’ndaki odasında düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı. Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği yatağa çelenkler konuldu. Saat 09.05’de sirenler çaldı, saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Atatürk’ün son nefesini verdiği yatağa kapanan bir vatandaş gözyaşlarına boğuldu. Vatandaşlar, Dolmabahçe Sarayı önünde uzun kuyruklar oluşturdu.



vatan

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
259, bin, ziyaretci


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ziyaretçi defteri,ziyaretçi defteri backlink cluptr Diğer Dizinler 0 10 Aralık 2013 15:35
PHP Ziyaretçi Sayacı Deep PHP 0 20 Mayıs 2012 16:55