IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2011, 15:43   #1
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Av Köpeği ırkları




RETREİVER


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bu köpekler bilhassa ingiltere ve amerikada çok kullanılamaktadır,kalın ve iri yapılı,sık tüylü,soğuğa karşı aşırı dayanıklı retreiverler ördek avından başka sürek olarak yapılan çil ve sülün avlarında,avcıların arkasında durur,emir verildiğinde vurulan avları toplamak için kullanılırlar, Chespeake Bay Retreiver,Curly Coated (kıvırcık tüylü) Retreiver, Golden Retreiver ve Labrador Retreiver olmak üzere dört türü mevcuttur,en çok kullanılanları golden retreiver ve labrador retreiverdir,içlerinden yalnızca golden retreiverin rengi altın sarısından açık sarıya kadar değişebilmektedir,labrador retreiverin rengi ise siyah,sarı ve kahverengi olabilmektedir,bu köpeklerde önemli husus tüylerinin renginin tek renkli olmasıdır,bu köpeklerde çok sık ve sertçe olan dış tüyün altında yapağı sıklığında ikinci bir tüy örtüsü bulunur,bu tüy onu aşırı soğuklara karşı korumaktadır,türlerin içinde en soğuğa dayanıklı olan chesepeake retreiverin tüylerinin hiç su tutmadığı ve sudan çıkıp silkelendiğinde,ördek gibi kupkuru olduğu söylenir,retreiver köpek türleri bekleme ve geçit avlarının bir numaralı köpeğidir.





GRİFFON



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Hollandalı bir köpek yetiştiricisi tarafından, samur tazısı, setter, pointer ve spaniel ırkı köpeklerin çiftleştirilmesi ile 1870-1873 yılları arasında geliştirildi. Yükseklik,55-60 cm,ağırlık, 23-27 kg, iri ve uzun bir başı, sakalları ve kalın kaşları bulunmaktadır, gözleri iri, göz bebekleri mavi yada sarı, bakışları sakin ama canlıdır, kulaklar sarkık, boyun, uzun ve kırışıksız, kuyruk,kesik ve yatay duruşlu, bacaklar, güçlü ve kaslı, tüyler,sert ve kabadır, canlı, zeki, hareketli ve duyguludur. Olağanüstü gelişmiş bir koku alma duyusu vardır,avda özellikle bıldırcın ve yaban tavşanı avında çok coşkuludur.





VİZSLA (MACAR POİNTER)


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Geçmişi 10.yy. kadar dayanan bir köpektir,yüzyıllar boyunca macar ovalarının av dolu avlaklarında yetişmiş mükemmel bir av köpeğidir,altın sarısı,kısa parlak tüylü vizsla,biçimli yapısı,iyi kokusu,sağlam ferması ve süratiyle her avın ve arazinin köpeğidir
.




COCKER SPANİEL


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Öne doğru çekildiğinde en az burnuna kadar uzanan uzun kulakları ile dikkatli, sağlam ve orta yapılı bir köpektir. Güçlü; fakat hantal değildir. Kafatasının üstü neredeyse burun kısımının üst kısım çizgisine paralledir. Burun kısmının uzunluğu yaklaşık olarak kafa tasıyla aynıdır. Koyu renkli oval gözler sıcak ve zeki ifadelidir. Tüyler orta uzunluktadır. Bacaklar ve vücudun alt kısmı tüylüdür. Burun tüylerin rengine göre siyah ya da kahverengidir. Makas gibi kapanan sağlam çeneleri vardır. Sırt çizgisi omuzdan kuyruğa doğru çok hafif bir eğimle nerdeyse düzdür. Göğüs oldukça gelişmiş ve derin; ancak hareketini kısıtlayacak kadar geniş değildir. Kuyruk genellikle kesiktir. Patiler kavisli parmaklarla kedi ayağı gibidir. Kürkü siyah, kahverengi, kızıl veya aynı renklerin beyazla kombinasyonu şeklinde olabilir. Siyahımsı kahverengi ya da parça renkli köpeklerde pas rengi lekeler görünebilir. Show ve saha olmak üzere iki tip İngiliz Cocker vardır. Saha tiplerinin tüyleri daha kısadır. Pek çok renk kabul edilse de sadece tek renk köpeklerde göğüste beyaz leke kabul edilir. Dayanıklı oluşu ve yorulmama özelliğiyle tanınır. Çok zor arazilerde gayet rahat hareket edebilir. Avı dişlerinin arasında hafifçe tutar. Günümüzde de potansiyel olarak bir av köpeğidir. Duygusal ve duyarlı bir köpektir, sert davranılmamalı, özenle eğitilmelidir.






HANNOVER KOPOYU


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


19.yüzyılda Almanyanın hannover kentinde av meraklıları tarafından 5.yüzyıldan beri bilinen alman brakları ie artık yetiştirilmeyen Harz kopoyunun çiftleştirilmesi ile elde edilmiştir,orta,ağır büyüklükte,güçlü kemik yapılı ve sert görünüşlü,yüzde koyu renk maske,kısa-az uzun tüylü,geyik kırmızısı-kırçıllı renkte,erkekler 50-55 cm.,dişiler 48-53 cm. yüksekliğinde,uzun sevk kayışı ile yaralı hayvan izi takibinde zaman geçmiş dahi olsa etkili,iyi kokulu,izi terk etmeyen,sesi güçlü ve yabaniye karşı cesur bir köpektir.






ALMAN BRAKI


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Üç renkli Westfalya veya Olper brakı olarak da bilinirler,sık ve sert tüylü,fırça kuyruklu,omuz yüksekliği 45-53 cm.,kızıl veya sarı renkli,sırtta daha koyu renk ile ağız çevresi,boyun halkası,göğüs,kuyruk ucu ve patiler,tipik beyaz bölgelerdir,keskin kokulu,izde güvenilir ve dolgun sesli,tavşancı olarak sevk kayışı ilede çok etkilidir.






ALMAN AV TERRİERİ

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Temel Özellikleri Alman Av Terrieri cesur, saldırgan, inatçı ve sadece efendisine karşı itaatkardır. Eğitimi iyi almasına karşılık, kendisiyle iyi anlaşacak bir sahip ister. Neler Yapar? Sadece av köpeği olarak kalabilen birkaç terrierden biridir. Avı inine kadar izlemekte, suda bulmakta ve getirmekte kullanılmıştır. Tehlikeli yaban domuzu dahil olmak üzere her türlü vahşi hayvana saldırmakta duraksamaz. Evleri ve arabaları korumakta başarılıdır. Efendisinden başka kimselere karşı hoşgörüsü yoktur. Kökeni Geçen yüzyılda hayvanları inlerine kadar izleyip yakalayan çeşitli İngiliz köpeklerinin çiftleştirilmesiyle elde edildi. Bu Alman terrierinin iki ayrı türü vardır. Tel tüylü ve yumuşak tüylüdür.





DACHSHUND

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Alman kökenlidir,bu ırk, kısa tüylü, tel tüylü ve uzun tüylü olmak üzere üç gruba ayrılır,her üç türünde cüssesinde farklılıklar görülmektedir, ağırlık 3-9 kg. yükseklik 12-22 cm., uzun gövdeli, hareketli, kaslı ve kısa bacaklı bir köpektir, başı, uzun ve kafatası çıkık, kulaklar,hareketli ve yanaklara doğru sarkıktır,sakin, duygulu, duyarlı, cana yakın, daima dikkatlidir. Avını ininde yakalayabilen bir köpektir, bekçiliğe uygundur,özellikle tilki avında kullanılır.






DACHSBRACKE


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Brak ve dachshund karışımıdır,az yüksek (34-42 cm.),düz bacaklı,kapalı patili,kaba parlak tüylü,geyik kırmızısı ve siyah renklerde ve fırça kuyrukludur,özellikle tilki ve tavşan için sesli takipçi,izde güvenilir olup,sevk kayışı ile aramayada uygundur,avda sert ve hırçın,diğer zamanlarda yumuşak huyludur.





BLOODHOUNT


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Bu köpeği çoğumuz filimlerde iz sürerken görmüşüzdür, belçika kökenli olup, ırkın ıslah çalışması ingilizler tarafından yapılmıştır, iri, güçlü ve yavaş bir karaktere sahip olan bu ırk, iz sürme konusunda kusursuzdur,67 cm. yüksekliğinde,40-48 kg. ağırlığında,uzun bir başı, siyah bir burnu ve sarkık kulakları vardır, alın ve yanak derisi son derece kırışıktır,duygusal, sessiz, ürkek, iyi huylu, nazik ve sevimli bir yapıya sahiptir. Olağanüstü bir koku alma duyusuna sahip olmasından dolayı, yer altında yaşayan küçük hayvanların yerini bulmada mükemmeldir, polis ve asker tarafından iz takibi olayındaki başarılarından ötürü, dünyanın dört bir tarafında kullanılmaktadır, günlerce iz sürme yeteneğine sahiptir.






BASSET


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Muhtemelen 16. yüzyılın sonlarına doğru fransa da yetiştirildiği bilinmektedir,yükseklik: 26-36 cm. Uzunluğu yüksekliğinin iki katı olup başı, kubbe biçiminde ve güçlüdür, yanakları tüylü olup, gözleri iri siyahtır,kulakları uzun ve koni biçiminde, yuvarlak ve sivridir,boyun, hafif sarkık, göğüs yuvarlak, göğüs kemiği görülebilecek kadar çıkık, kuyruk uzun, dibe doğru kalın, ucu ince ve kılıç biçiminde hafif kıvrıktır,av esnasında dik başlı, iyi huylu olmasından dolayı, değerldir. Tilki ve yaban tavşanı avında kullanılmaktadır. çalılık ve dikenli arazilerde avlanması, büyük ırk köpeklere göre daha iyidir.





EPANYOL BRETON(BRİTTANY SPANİEL)

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Bu köpeğin tarihi, 19. yüzyılın başlarında İngiliz soylularının Kuzey Fransa’ya çulluk avına gittikleri zamanlara dayanır. Bu soylular, ava giderlerken yanlarında kendi köpeklerini de, özellikle İngiliz Setterlerini de götürüyorlardı. İngiltere’ye geri dönerlerken de köpekleri geri götürmektense, bir sezon sonra tekrar gelecekleri için, onları Fransız avcılara bırakmayı tercih ediyorlardı. Bu sıralarda bazı köpekler, kulübelerinden kaçıp Fransız “yüksek ruhlu” diye adlandırdıkları Fransız Spanyelleriyle çiftleştiler. Fransız Spanyell, kendisini tamamen ava ve sahibine ad amış, çok kısa kuyruklu, siyah beyaz küçük bir köpekti. Fransız avcılar bu çiftleşmelerden doğan yavruların potansiyelinin farkına vardılar. Böylece, dikkatli bir üretimle Fransa’da 1907 yılında ilk Epanyol Breton kulübü kurulmuş oldu. Amerika’da Epanyol Breton hem avlanma stili hem de görünüş açısından farklı bir gelişim gösterdi. Amerikalılar sadece açık sarı/beyaz ve kahverengi beyaz renginde ve normal Epanyol’dan daha yapılı bir köpek oluşturmaya çalıştılar, çünkü amaçları bu köpeklerin diğer büyük köpeklerle rekabet edebilmesiydi. 1982’de Amerika’da, Amerikan Brittany klüp, bu cinsin adını “brittany” olarak değiştirdi ve kayıtlara geçirdi. Epanyol Breton, yakın arayan, çok iyi bir buruna sahip olan, kuş avını çok seven, hareketli, oldukça zeki ve sahibine çok bağlı olan bir köpektir. Amerika’daki Epanyol Bretonlar görünüş ve genel özellikler açısından Fransa’daki kuzenlerinden biraz daha farklıdır. Bu farklılıktaki neden de Amerikalıların yukarıda söz ettiğimiz gibi diğer büyük av köpekleriyle avda hız ve dayanıklılık açısından rekabet edebilmesiydi. Epanyol Breton’un Standartları Genel Görünüş: maksimum 50.5, minumum 45.5 cm boy Erkekler için ideal boy: 47.5 - 49.5 cm Dişiler için ideal boy: 46.5 - 48.5 cm Erkekler için ideal kilo: 15 kg Dişiler için ideal kilo: 13 kg (Not: köpekler için ortalama ağırlık 12 ila 18 kg arasında değişmektedir. Burada verilen kilolar ortalama bir örnek olarak verilmektedir.) Görünüş: Küçük, enerji dolu, zeki bakışlı, hoş bir köpek. Yuvarlak kafalı, kulaklar biraz kısa, dudakları sarkık olamayan, ya kuyruksuz ya da 10 cm uzunluğunda kuyruklu. Burun Rengi: Köpeğin vücut renginin açık sarı ve beyaz, kahverengi-beyaz veya siyah-beyaz oluşuna göre vücut renginin en koyu renginde burun rengi. Burun delikleri oldukça açık. Kusur: Kapalı burun delikleri. Önemli Kusur: Koyu pembe bir burun rengi. Dudaklar: İnce, sıkı sıkıya ağza yapışık dudaklar, üst dudak alt dudağın birazcık üzerine sarkabilir. Kusurlar: Çok kalın veya çok sarkık dudaklar. Dişler: Eksiksiz makas gibi kapanır şekilde. Önemli Kusur: Üst üste veya alt çenenin üst çeneden uzun olması. Burun (somak): Kafa tasının genişliğinden daha kısa, düz ya da kafa tasının 2/3’ü oranında hafifçe eğri. Kusurlar: Kare veya elma biçimli kafa, çok belirgin bir çıkıntı. Stopa (alın çıkıntısına sahip olmayan bir kafa) Gözler: Tüy rengi uyum içinde olmakla birlikte, koyu amber renginde, canlı ve ifade dolu. Kusurlar: Çıkıntılı, rasgele yerleştirilmiş, çok açık renkte gözler. Kulaklar: Uzundan ziyade kısa, hafif yuvarlak, yukarıda tutulan hafif püsküllü ve dalgalı tüylerle kaplı bir kulak. Kusurlar: Düşük tutulur pozisyonda oldukça geniş, çok kıvırcık, beyaz veya üzerinde beyaz leke olan kulak. Önemli Kusur: Kulağın birinde beyaz leke. Boyun: Orta uzunlukta, omuzlara doğru iyi bir şekilde bağlanmış, ince derili, oldukça gevşek deri. Kusurlar: Çok ince ya da çok kalın, gıdılı bir boyun. Göğüs: Derin, ön ayak dirseklerine kadar uzanan ve geniş açılı bir kaburgaya sahip göğüs. Kusurlar: Çok dar, yeterince derin olamayan, kalın kenarlı göğüs. Sırt: Kısa ve düz. Kusurlar: Uzun veya çukur sırt. Bel: Kısa, kalın ve etli. Kusurlar: Uzun, zayıf, dar ve sarkık bir bel. Arka Kısımlar: İki kürek kemiğinin biraz aşağısında, sırta doğru hafif eğimli, kalça kemiklerinin noktaları sırt ile paralel. Hareket: Canlı, kolay ve enerjik. Avlanırken arzu edilen yürüyüş şekli dört nal; hızlı, geniş adımlar. But (arka Kısım): Çok hafif eğimli Kusurlar: Çok dar ya da çok eğimli. Göbek ve Alt Çizgi: Aşırıya kaçmayan normal bir eğim. Kusurlar: Çok aşırı sarkık veya çok içeri çekiklik. Kuyruk: Vücutla doğru orantıda ya da düz tutulan bir kuyruk. Köpek eğer kuyruksuz değilse, her zaman çok kısa yaklaşık 10 cm uzunluğunda, kuyruğun sonunda bir tüy büklümü bulunur. Kusurlar: 10 cm’den uzun tüysüz ve aşağı doğru tutulan kuyruk. Arka Bacaklar: Güçlü, kaslı bacaklar. Arka ayak dirseği ve kalçalar aynı dikey hatta. Uyluk kemiğine doğru kenarlı. Arka ayak dirsekleri çok eğik değil, normal durumda. Kusurlar: Düz mafsallar, tüy olmayış, aşırı düz ya da aşırı köşeli. Ön Taraf: Omuzlar hafif eğimli ve kaslı, vücudun ekseniyle paralel. Ön Bacaklar: Düz, güçlü, oldukça kaslı bilekleri biraz eğik. Dirsek vücuda yakın, üst kısımlar kaslı ve kemikli. Ön ayaklar hafif dalgalı ve saçaklı. Kusurlar: Çok düz ya da çok eğimli bilekler, tüy bulunmaması. Ön Ayaklar: Sıkı ve zarif, parmaklar arasında biraz tüy. Kusurlar: Çok büyük, çok uzun, çok yuvarlak, dışa doğru eğimli yayvan ayaklar. Arka Ayaklar: Sıkı, kuvvetli ayaklar, parmakların arasında biraz tüy. Fazladan tırnak yok. Kusurlar: Çok büyük, çok uzun, çok yuvarlak, dışa doğru eğimli yayvan ayaklar. Deri: İnce, makul ölçüde gevşek. Kusurlar: Çok kalın ya da deride katlanmalar oluşturan çok gevşek bir deri. Tüy Yapısı: Vücudun tüyü genelde düz, ince ve hafif dalgalı. Kusurlar: İpeğimsi, çok aşırı, çok kısa, yetersiz ya da çok fazla saçaklar. Tüy Rengi: Açık sarı ve beyaz, kahverengi ve beyaz, siyah ve beyaz, üç renk veya bunların herhangi bir karışımı. Önemli Kusur: Tek renklilik, standarda uymayan tüy yapısı ve rengi. Diğer Önemli Kusurlar: Verilen tüm standartlar açısından, bu standartlara hiçbir uyum göstermeyen karakter özellikleri. Sinirli olması. Korkak, ürkek, çekingen olması ve dişlerinde eksiklikler olmasıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
av, köpeği, ırkları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Temelin Köpeği :) yoSun Fıkra 2 09 Şubat 2011 20:11
Van köpeği Dilara Evcil Köpekler 1 12 Aralık 2010 23:34
Kangal köpeği ~ Türk kökenli çoban köpeği ırk'ı. Sametold Evcil Köpekler 0 11 Kasım 2010 00:28
~ Çayır Köpeği. Sametold Evcil Köpekler 0 31 Ekim 2010 17:43