IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mayıs 2012, 01:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Güvercin Avı




Güvercinler arasında enbüyük olanıdır, Boynunun iki yanındaki beyaz lekelerden ve kanatlarındaki beyaz banttan tanınır. Boyun kısmı parıltılı yeşil, göğüs koyu erguvani ve kanat uçları siyahtır. Kuyruk diğer güvercinlere göre uzuncadır. Gaga sarı, bacakları kırmızıdır. Boyu 40 cm. civarındadır. Sert kanat vuruşlarıyla uçar.Yapraklı ve ibreli ormanlarda, dağlık alanlarda yaşar. Ağaçsız ve kıraç bölgelerde pek görülmez.

Her türlü tohum, otlar ve çeşitli böceklerle beslenir.Bereketli yıllarda 14-15-18 Büyük sürüler halinde görülür. Yuvasını ağaç dalları arasına, ağaç kovuklarına yapar. Dişi kuş 2 yumurta bırakır. Kuluçka süresi 15 – 18 gündür. Yılda iki kere kuluçkaya yatar. Yavrular 1 aylık olduklarında yem yer ve uçabilirler. Yavrular ikinci yaşın ortalarında eşeysel olgunluğa ulaşırlar.

TÜFEK SEÇİMİ
Tahtalı avında tavsiye edilecek tüfek, 2/1 veya 3/2 şokludur. Tahtalı, yavaş uçan bir kuştur tam üstüne atış yapmanız yeterlidir. Geçit yapan bir Tahtalı’ya atış yapacaksanız, size olan uzaklığı göz önüne alarak makul bir önleme vermeniz şarttır. Tahtalı size yeterince yaklaşana kadar kesinlikle hareket etmeyin çünkü en küçük hareket yüksek uçan tahtalı tarafından ayna gibi görülecektir.

FİŞEK SEÇİMİ
Fişek olarak 6-7 numara, saçma ağırlığı olarak 28-30 gr. arası namludan çıkar çıkmaz dağılmayan (Yüksük) uzun menzilli toplu giden fişekler tercih edilir. Fişeğin gramajını artırmak saçma adedini artırarak bir avantaj olarak görünüyorsa da fişeği hantallaştırmaktadır. Yani fişeğin sürati azalmaktadır düşük saçma gramajlı ancak barut hakkı fazla olan fişek yüksek geçen Tahtalı avında daha iyi netice verir. Tahtalı’nın, keklik ve turaç gibi kuşlara nazaran çok yavaş bir hayvan olduğu, vücudunun yağ ve kalın tüy tabakasıyla kaplı olması tahtalı’ya diğer kuşlara nazaran daha dayanıklılık sağlamaktadır. Düşük süratli saçma tahtalı’ya tam olarak etki etmemektedir.

Ruhsatlı bir kişi bir av gününde limitsiz sayıda Tahtalı avlayabilmektedir.

alıntı


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
avı, güvercin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güvercin beynindeki sır! Deep Hayvanlar Alemi 0 28 Nisan 2012 19:06
Tip Güvercin Ezgi Hayvanlar Alemi 0 07 Kasım 2011 17:46
Çakal Güvercin Ezgi Hayvanlar Alemi 0 07 Kasım 2011 17:39
Bango Güvercin Ezgi Hayvanlar Alemi 0 07 Kasım 2011 17:38