IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mayıs 2012, 14:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eşkina Avı





Eşkina avı gece yapılır. olta takımı köstekli beden şeklinde olur. Takımın olta (beden) kısmı 40-45 mm. kalınlığında misinadan oluşur. İki yada üç köstekli (iğneli) yapılır. Kösteklerin bir kurşunun dibine diğerleri bedene takılır.

Bedenin yapılışı :
1) 80-90 gr. ağırlığında gezer kurşunun alt gözüne 35 cm. uzunluğunda 0.35 mm. kalınlığında bir köstek takılır. Diğer ucuna 40 mm. kalınlığında 2.5 mt. uzunluğunda beden eklenir. Bedene yine 0.40 mm. kalınlığında 20 cm. uzunluğunda iki adet köstek bağlanır. İki köstek arasında açıklık 20 cm. + 5 cm. olmalıdır ki köstekler birbirine karışmasın. Eğer av yerleri kayalık ve giriş çıkışlı olursa kurşunun altına köstek koymayınız. Kösteklere kısa saplı 3 veya 4 numara iğne kullanılır. Bedenin diğer ucuna orta boy bir fır döndü takılarak ana oltayla birleştirilir. Eğer bu balığı yakaladığınızı anladığınız anda balığa direnmelisiniz ve bir kovuğa girmesini engellemelisiniz.

2)Bu özellikle istanbul Galata Köprüsü gibi yukarıdan aşağı av yaptığınız avlaklarda geçerlidr.4 yada 1 no bronz iğne kullanarak 3 adet köstek yapınız.Köstek boyu 20 cm. civarı olacak.Köstekler 0.30 mm. ve en alt köstek kurşun ile aynı hizada olacak.Çünkü eşkine dip balığı olduğu için en çok verimi bu en alt köstekden alacaksınız.Bedende 0.40 mm. olacak.

3)Şamandıralı beden.Taşlık kıyılarda kullanabileceğiniz bir takım.Gene 4 ya da 1 no bronz iğne kullanıyoruz.Makinadan gelen misinaya stoper takıyoruz.Stoperin peşine şamandıra ve fırdöndüyü bağlıyoruz.Fırdöndüye yaptığımız bedeni.Takım hazır.

Yem : Boru kurdu,Karides-Teke (Karidesler - Tekeler,mamun iğneye kuyruk kısmı ile başındaki testere gibi organı giderldikten sonra takılır.)

Avcılığı yakamoz aldıktan sonra başlar ve sabaha kadar devam eder.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
avı, eşkina


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık