IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mayıs 2012, 14:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Trofe Avcılığı





Trofe avcılığında kullanılacak yemlerinde nitelikli olması elzemdir.Bu yemlerde asli unsur aksiyonlarıdır. Zira hemen hemen tüm trofeler yemlerinin aksiyonları ile saldırma güdüsünü harekete geçirirler. Demekki trofe yemlerinde aranacak en önemli husus aksiyonunun düzgün olmasıdır.

Bu ise yemin dengesi vs. yanında balık gibi kıvrılıp kıvrılamadığına bağlıdır.
Bunu sağlamanın en iyi yolu canlı yem kullanmaktır. Fakat canlı yemi öyle takmalısınız ki acayip hareket etmesin biraz aksak olsada balık gibi düzgün hareket edebilsin. Yemin kendisi kadar bir iğne kullanacağınız için bu ciddi bir sorun olacaktır.

Bu nedenle ölü yemlerde canlılar kadar iyi netice verebilir çoğu durumda. Şimdi aaaat mı oldu? Canlı yeme kocaman iğneyi takarken çıkacak sorunlar yemin canlı olmasının getirilerini kolayca götürebilir. Çoğu zaman yemi çabucak öldürür hatta. İşte o nedenle ölü yem kullanmak gene makul netice almayı sağlayabilir.

Ama ölü yem dediysek öylesine yemden bahsetmiyoruz. Örneğin buz tatlı su vs. değmemiş olması elzemdir çoğunlukla. Yoksa dağılır suda çabucak. Aynı şekilde ezik vs. olmamalıdır. Bütün olarak kullanmak en olmazsa olmaz husus olur. Ama bütün kullanımda yemin aksiyonu bozuktur kütük gibidir resmen. Bir yöntem kıvırıp bükerek ezmeden yemin omurgasını kırmaktır. Bir diğer yöntem kesip kılçığını çıkarmaktır. Bazen yem önce şak şak gibi kesilir kılçığı çıkarıldıktan sonra tekrar dikilir.

Kullanılacak yem ve iğne öyle seçilir ki balığın aksiyon yapacak olan kuyruk kısmı boşta kalmalıdır. Yani iğne yemin içinde kalmalı sidikliğin geçmemelidir.
İğnenin takılması da özen gerektirir. en az hırpalayarak takmak belki sorun değildir. Ama yemin dengesi iyi sağlanmalı bilhassa düz doğal durması sağlanmalı pervane gibi dönmesi engellenmelidir.

Takımda düzgün olmalıdır. Gam yapmış bir misina yemi düzgün çekemez. Misinanın gamı sürekli alınmalı uygun yerlerde iyisinden fırdöndüler kullanılarak takım burulmaya karşı korunmalıdır.


alıntı


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
avcılığı, trofe


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Üveyik Avcılığı Liaaa Avcılık 0 02 Mayıs 2012 01:49
Çipura Avcılığı Liaaa Avcılık 0 08 Şubat 2012 15:12
Çipura Balığı Avcılığı Ruj Balıkçılık 0 09 Aralık 2010 00:42
Levrek Avcılığı Ruj Balıkçılık 0 09 Aralık 2010 00:36
gfriend - emesen avcılığı CtrL Komik Loglar 18 03 Şubat 2010 12:57