IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Haziran 2019, 07:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaşatmak mı öldürmek mi? İşte bütün mesele bu!




Merkez Av Komisyonu, nesli küresel ölçekte tehlike altında olan üveyik ve elmabaş patka kuş türlerinin avlanmasına izin verdi, işler karıştı. Bir tarafta canlıların avlanmasını istemeyen, “En olmadı bari nesli tehlikedekiler avlanmasın” diyen 27 sivil toplum örgütü ve 65 binin üzerinde imzacı, diğer yanda 275 bin 697 eli silahlı avcı. Namlunun ucundaki ise ayıdan kızıl geyiğe birçok türde binlerce canlı. Başka canlıların hayatlarını kolayca bitirecek ama uzun süre devam edecek bir tartışma bu.

Görevlerinden biri korunacak türleri belirlemek olan ve çoğunluğu avcılardan oluşan Merkez Av Komisyonu (MAK), aldığı kararla nesli küresel ölçekte tehlike altında olan kuş türlerinin avlanmasına bir kez daha izin vermiş oldu. Kararın ardından açıklama yapan 27 kurum ve hayvan hakları savunucuları, nesli küresel ölçekte yok olma tehlikesindeki üveyik ve elmabaş patkanın avına hâlâ izin verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtiyor. Alınan karara itiraz edeceklerini belirten kurumlar, yaşam hakkının tüm canlılar için pazarlık edilemez en doğal hak olduğunun altını çiziyor...
Nesli tehlike altındaki kuşlar için bir araya gelen 27 kurum ve on binlerce destekçi adına konuşan Türkiye’nin ilk yaban hayatı uzmanlarından Tansu Gürpınar, “Alınan karar hem Türkiye doğası hem de Türkiye’deki doğa koruma çalışmaları açısından son derece yanlış. Türkiye taraf olduğu Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi’nin 6. ve 8. maddeleri uyarınca nesli tehlike altındaki türleri korumayı taahhüt etmiş durumda. Görevlerinden biri koruma altına alınacak türleri belirlemek olan Merkez Av Komisyonu, aldığı bu kararla tarihi bir yanlışın altına imza atmıştır” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Bu yanlış kararın sebeplerinden biri Merkez Av Komisyonu’nun yapısı. Komisyonun 21 üyesinden 9’u avcı, 1’i avlak sahibi, 1’i Atıcılık ve Avcılık Federasyonu, 1’i ise çalışma alanı belirlenmemiş bir sivil toplum kuruluşu. Yani Merkez Av Komisyonu’nun yarısından fazlası avcılardan oluşuyor. Üstelik komisyona konunun uzmanı hiçbir bilim insanı dahil edilmiyor. Türkiye doğası ve doğa koruma çalışmaları için alınacak kararların doğadan yana olabilmesi için komisyonun yapısındaki bu aksaklığın giderilmesi gerekiyor.
Üveyik ve elmabaş patkanın önümüzdeki av sezonu içerisinde de avlanmasına izin verilerek alınan bu yanlış karardan bir an önce dönülmesini ümit ediyorum.”


Alinti

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
....


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakmak Görmek Değildir, Kalp Gözüyle Görebilmek; İşte Bütün Mesele Bu RebeL Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 20 Mayıs 2019 12:25
Anı yaşamak ya da yaşamamak! İşte bütün mesele bu! Sanem Kişisel Gelişim 0 17 Şubat 2018 15:46
Anı yaşamak ya da yaşamamak! İşte bütün mesele bu! AftieL Kişisel Gelişim 0 15 Ağustos 2014 17:11
Bütün Mesele Hazır Olmakta Burce Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 05 Mayıs 2012 23:39
Aşık olmak ya da olmamak! İşte bütün mesele! Sue Aşk ve Sevgi Köşesi 0 11 Nisan 2012 22:01