IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Mehmet
  • 1 Post By yoSun

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Temmuz 2015, 14:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dolar'dan hızlı yükselen adam: Arda Turan




Arda Turan, Avrupa futbolunda son günlerin en çok konuşulan isimlerinden biri haline geldi.

Barcelona’ya transferi imzaya kalan ve Katalan ekibinin resmi açıklama için 18 Temmuz’daki kongreye kadar bekleme kararı aldığı savunulan yıldız futbolcuyu; Chelsea, M.United gibi İngiliz devlerinin de istediği öne sürülüyor. İspanya dışında, İngiltere’de de 28 yaşındaki futbolcunun isminin anılmadığı bir gün geçmiyor.


Atletico Ardalı ilk senesinde ligi 5. basamakta bitirdi ve son yıllardaki en iyi derecesini yaşadı. Bir sonraki sezon üçüncü sırayı alan başkent ekibi, Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılım hakkı elde ettiğinde, herhalde kimse Arda ve arkadaşlarının Devler Ligi’nde final oynayacaklarını düşünmüyordu.

Takımla birlikte Arda’nın da yıldızı parlıyor, değeri sürekli artıyordu. İspanyol basını milli oyuncumuz için övgülerini yükseltmeye başlamış, taraftar kendisi için şarkılar besteliyordu. Her geçen gün kızışan Vicente Calderon atmosferinde, ısınan havanın yükselmesi gibi, 2013-14 sezonu büyük bir şahlanışa sahne oldu. La Liga’da 18 yıl sonra Real Madrid ve Barcelona’yı ekarte ederek şampiyonluğa ulaşan Atletico, Şampiyonlar Ligi’nde de finale uzandı.

Bir sezon beklediler

Atletico’nun zirveye çıktığı ülkede Arda da bu başarının mimarlarından bir olarak gösterildi. Atletico transferin bu noktaya geleceğini daha önceden görmüş olacak ki sezon başında sözleşmesini uzatıp ‘41 milyon euroya serbest kalır’ maddesini de yazdırmıştı.

Barcelona’nın yakından takip ettiği Arda’yı bir yıl sonra transfer etmek üzere harekete geçmesi ise tesadüften çok, başarılı futbolcunun hanesine yazılacak bu başarı öyküsünün küçük bir detayı olabilirdi.

Arda 2011’de Galatasaray’dan, Atletico’ya 13 milyon euroya transfer olmuştu. 2012 Şubat’ında 11 milyon euro olarak gösterilen değeri ise Ağustos 2012’de 11.2 milyon euroya yükseldi. 2013 Ocak’ta büyük bir sıçrama yaptı ve 16.8 milyon euroya ulaştı. Milli yıldız, bir sonraki yılın Ocak ayında ise 17.5 milyon euroluk bir değere ulaştı. 2014 Temmuz’da ise 21 milyon euro olarak gösterilen Arda’nın değeri, 2015 Ocak ayında 24.5 milyon euroya kadar tırmandı.

Medya Takip Merkezi’nin Haziran raporuna göre Arda Turan en popüler futbolcu olarak gösterildi. Yazılı basında 1242, televizyonda 151, online medyada 9072 ve toplam haber adedi olarak 10465 kez haber olan yıldız futbolcuyu, Beşiktaş ile yollarını ayıran Demba Ba izledi. Senegalli forvet, 8639 kez haberlerde yer aldı.

Suarez formülü

Barcelona, FIFA’nın uyguladığı transfer yasağı nedeniyle Arda’yı 6 ay B takımında oynatmayı planlıyor. İspanyol ekibinde, Uruguaylı golcü Luis Suarez de Liverpool’dan transfer olduktan sonra kendi yasağı nedeniyle bir süre rezerv takımın formasını giymişti. FIFA, Dünya Kupası’nda Chiellini’yi ısırdığı için Suarez’e 4 ay men cezası vermişti.

Atletico taraftarı ayrılığa üzüldü

Arda Turan’ın Atletico Madrid ile yollarını ayıracağını açıklaması kırmızı-beyazlı taraftarlar arasında üzüntü ve hayal kırıklığı yarattı. Sosyal medya üzerinden oyuncunun olası transferini yorumlayan İspanyol taraftarlar, başarılı oyuncu için üzüntülerini dile getirirken, Atletico’nun bu transferle güç kaybedeceği değerlendirmesinde bulundu.

Nogales: Barcelona’da daha başarılı olacaktır

Atletico Madrid’de 4 sezon geçiren Arda Turan’ı, kendisini yakından takip eden bir meslektaşımıza sorduk. Marca gazetesi yazarı Juan Castro Nogales, Atletico’nun son yıllardaki başarısında kilit ismin milli futbolcu olduğu yorumunu yaptı ve şunları söyledi: “Arda son yıllardaki başarının en önemli mimarlarından. Takımda liderlik görevini üstlendi. Çalışkanlığıyla taraftarların büyük beğenisini kazandı. Atletico tarihine adını yazdırdı. Ancak yine de Barcelona’ya transferine hepimiz çok şaşırdık, beklemiyorduk. Son yıllarda kendini muazzam geliştirdi. Barcelona için büyük bir oyuncu olacak. Barça’da daha da başarılı olur çünkü ordaki oyun sistemi, Arda’ya Simeone’ninkinden daha uygun.”

(Milliyet)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Temmuz 2015, 14:06   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Dolar'dan hızlı yükselen adam: Arda Turan




Yürü bea Arda kim tutar seni sadece fenerliler biraz hasetinden çatlayabilir ama sevmiyorlar seni başarını:p

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
adam, arda, dolardan, hızlı, turan, yükselen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Arda Turan en iyi 11’de Seth Avrupa ve Dünya'dan Futbol 0 22 Ocak 2015 21:40
Arda Turan çıldırdı: Adam olun kansızlar Seth Milli Takımlar 0 15 Kasım 2014 00:21
Son yılların en hızlı yükselen ismi; Taylor Swift Sametold Kültür ve Sanat 0 09 Aralık 2010 01:58