IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By BirGün

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mart 2024, 02:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaz Mevsiminde Ekilecek En Güzel Çiçekler




Yaz Mevsiminde Ekilecek En Güzel Çiçekler
Yaz aylarında ekimi yapılan çiçekler canlı renk tonları ve sevimli görüntüleri ile evlerin, terasların, balkonların ve bahçelerin vazgeçilmez bitkileri arasında yer almaktadırlar. Bu yazımızda siz okurlarımız için yazın ekilecek çiçekler hakkında bilgilendirme yapacağız.
Güneş Şapkası Çiçeği
Güneş şapkası çiçeğine aynı zamanda kara gözlü susan da denilmektedir. Bir papatya çeşidi olan bu yaz çiçeğinin altın sarısı renkli taç yaprakları vardır ve bitkinin orta kısımları çikolata rengindedir. Güneş şapkası çiçeği 5 ila 10 santimetre kadar büyür. Aslında bakılırsa bir yaban çiçeği türü olduğundan dolayı bakımı son derece rahattır. Güneş şapkası çiçeği bilhassa balkonlara renk veren bir bitkidir.
Yıldızpatı Çiçeği
Aslında bir çeşit papatya olan yıldızpatı çiçeği tane tane renkli taç yaprakları ile ön plana çıkmaktadır. Asıl adı aster Yunancada yıldız kelimesinden türemiştir ve bakıldığında gerçekten bir yıldız görüntüsünü andırmaktadır. Bu dinamik bitkiler evin en sakin köşelerine renk verirler. Yaz mevsimi süresince neredeyse çiçeksiz kaldığı bir dönem yoktur. Bu yaz bitkisinin pembe, beyaz ya da eflatun renkleri mevcuttur. Yıldızpatı çiçekleri haziran ayından itibaren çiçek açmaya başlarlar.
Yıldız Çiçeği
İsminde yıldız geçen ve katmer katmer bir görüntüye sahip olan yaz çiçeğidir. Uzun sap kısımlarına sahip olan bu yaz çiçeği bilhassa mercan ve pembe gibi canlı renk tonları ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Yıldız çiçeklerinin bakımı için sıcak yerlerde onlara hafif gölge alanlar oluşturmaya özen göstermelisiniz.
Kız Gözü Çiçeği
İlginç bir ada sahip olan bu yaz bitkisi, uzun sap kısımları üstündeki sarı taç yaprakları ile göz kamaştırmaktadır. Katmer katmer yapraklara sahip olması onun kabarık bir görüntüye sahip olmasına neden olur. Bu kabarık görüntü de son derece hoş bir manzara ortaya çıkarır. İngilizce’de “sunray”, yani güneş ışığı anlamına denk gelir. Bu aslında tam da bu çiçeğe uygun bir isimdir. Çünkü kız gözü çiçekleri bulundukları ortamları adeta bir güneş gibi aydınlatır.
Gavura Çiçeği
Gavura Çiçeği uzaktan gözlemlendiğinde kalabalık ve pespembe görünmektedir. Yaz çiçeği olan Gavura çiçeğine yakından bakıldığı zaman tek tek pembemsi beyaz yapraklara sahip olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Bu yaz bitkileri genel olarak 5 ila 10 santimetre arasında gelişir ama 5 santimetreye kadar olan ufak çeşitleri de mevcuttur.
Ekinezya
Bu bitki aynı zamanda kirpi otu adı ile de bilinmektedir. Eski zamanlardan bu yana hem ilaç hem de çay olarak kullanılan bu yaz bitkisi aslında son derece büyüleyici bir görüntüye sahiptir. Ekinezya çiçeğinin pembemsi mor renkli çiçek kısımları ve turuncu-kahverengi çıkıntılı orta kısımları bulunmaktadır. Bu listede yer alan pek çok yaz çiçeği gibi toprağının nemli olması sağlanmalı ve doğrudan gelen güneş ışığına karşı muhafaza edilmelidir.
Aşil Otu
Yaz aylarında bitki sevenleri kendisinden yoksun bırakmayan bu cömert yaz bitkisi, daha doğru tabir etmek gerekirse otu kadim bir savaşçının ismini taşımaktadır. Kırlarda sık sık karşılaşılan bu yaz çiçeğinin sarı rengi, yaban sümbülünün mavi çiçekleri ile kusursuz bir uyum içerisindedir. Aşil otu hem canlı hem de kurutulmuş hali ile kullanılabilmektedir.
Medine Çiçeği
Yaz bitkileri arasında ev çiçeği olmak için en uygun olan çeşitlerden biri olmaktadır. Üstelik kolay bir şekilde kurutularak çiçek aranjmanları ve ev dekorasyonlarında rahatlıkla tercih edilebilir. Yıllık çiçek açan bu yaz bitkisinin kırmızı, eflatun, mor, beyaz ve pembe renkler içerisinden arzu ettiğiniz seçeneği tercih edebilirsiniz.
Sarkan Petunya Çiçeği
Petunya aslında son derece alışkın olunan bir salon bitkisi ve tohumdan da rahat bir şekilde yetiştirilebilen bir bitkidir. Bu petunya çeşidi öteki çeşitlerden farklı olarak tıpkı bir asma gibi sarmaşık niteliğine sahiptir. Yani, bu yaz bitkisinin askılı bir saksı içerisinde balkon duvarının sarılması mümkündür.
Sakallı Dil Çiçeği
Listede yer alan nispeten daha kısa ömre sahip ve narin çiçeklere sahip olan bu yaz bitkisi adının ilginçliğine kıyasla son derece hoştur. Borazan formunda, kırmızı ya da mor renkli çiçekleri canlılıkları ile daha göz kamaştırıcı ancak pembe renge sahip olan da yaz mevsimi ortasında bahar havası oluşturmak için oldukça idealdir.
Zinya Çiçeği
Kucak dolusu kadar yaz çiçeklerinizin olmasını arzu ediyorsanız o zaman sizler için en ideal olan bitki zinya çiçeğidir. Zinya çiçekleri sıcak havalardan çok fazla mutlu olmaktadırlar. Onlar için uygun hava koşulları sağlandığı taktirde yaz aylarında coşarlar. Bazı zinya çiçeği çeşitleri her türlü hava koşullarında yetişmeye uygundur. Zinya çiçeğinin bakımı da oldukça kolaydır. Bol güneş ışığı ve düzenli sulamalara ihtiyaç duyan bir bitkidir. Canlı renk tonları adeta bir yağlı boya tablosunu izliyormuş izlenimi yaratır.
Begonya
Begonyalar yaz boyunca çiçek açmaya devam ederler. Bazı çeşitleri tohum ile, bazı çeşitleri ise yumru ile yetiştirilen ve yaz süresince çiçekli olmaya devam edebilen begonyalar serin, rutubetli ve geçirgen topraklar için uygundur. Begonyalar güneşli ya da yarı gölge alanlardan hoşnut olurlar. Yaprak kısımları ve çiçeklerine dikkat ederek sulama yapılmalıdır.
Cennet Kuşu Çalısı
Cennet kuşu çalısı soğuk havalara karşı son derece hassas olan bir bitki türüdür. Temmuz ve ağustos ayları süresince piramidal formdaki çiçekleri ile ön plana çıkar. Oldukça dekoratif ve şık bir bitki çeşididir. Soğuk havalara karşı hassas olan bitkilerinizi bahçenin güneye bakan bölgelerinde güneş alan ideal bir yere yerleştirebilirsiniz. Bu bitki türü humuslu ve hafif geçirgen olan bahçe topraklarından hoşnut olmaktadır.
Ateş Çiçeği
Ateş çiçekleri güneş seven bir bitkidir. Yaz mevsimi süresince açan kırmızı renkli çiçekleri görenlerin gözlerini kamaştırmaktadır. Güneşi çok seven bu bitki asit karakterli ve kireç seviyesi yüksek olmayan bütün bahçe topraklarında büyümesini devam ettirebilir. Bilhassa kıs boyutlara sahip olanları sıcak havalara karşı oldukça dirençlidir. Toprağın kurumasına müsaade etmeden düzenli olarak sulama yapılmalıdır.


Konu BirGün tarafından (13 Mart 2024 Saat 03:02 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güzel Bir Cilde Sahip Olmak İçin Çiçekler Ve Güzel Kokulardan Vazgeçmeyin YaRen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 06 Eylül 2019 16:31
Kış Mevsiminde Hamilelik MarveL Sağlık Köşesi 0 31 Ağustos 2019 18:26
Kış mevsiminde saç bakımı Violent Saç Modelleri ve Bakımı 0 03 Aralık 2014 00:39
Dünyadaki en güzel 14 çiçek, Dünyadaki en güzel çiçekler Violent Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 21 Şubat 2014 19:41