IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Temmuz 2013, 12:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Teak (Tik) Ağacı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Teak (Tik) Ağacı

Ağaçların kralı olarak bilinen teak ağacının, ağaç türleri arasındaki yeri, altının madenler arasındaki yerine denktir. Dayanıklılığı, ısı ve nem farklılıklarına uyumu, yaşlandıkça güzelleşmesi sebebiyle teak ağacı; hayatın birçok alanında ve özellikle de denizcilikte yüzyıllardır kullanılıyor. Her türlü hava koşullarına dayanabilen, zamanın yıpratamadığı bir ağaçtır. Özelliklerinden dolayı ağaçların en kıymetlisidir ve nadir bulunur. Teak aşırı derecede yoğun dokulu, bozulma, eğilme, çekme ve şişmeye karşı koyan sert bir ahşaptır. Doğal yağının içeriği sürekli bir koruma gerçekleştirdiği için uzun senelerce dışarıda bırakılabilir. Teak ağacıyla aynı özellikleri gösteren ve yerine kullanılabilecek bir ağaç ürünü yoktur ve başka hiçbir ağaç açık hava şartlarında teak ağacının performansına ulaşamaz.

Teak ağacının iklim şartlarına mükemmel uyumu, yüzyıllardır dış mekan mobilyalarının yapımında rakipsiz bir malzeme olarak kullanılmasını sağlamıştır. Teak ağacından yapılan mobilyalar bütün bir yıl boyu bahçede durabilir; göreceği tek zarar kirlenmesi olacaktır. Teak ağacı nadir bulunur çünkü yalnız Uzakdoğu’da Burma (Myanmar) ve Endonezya’da yetişir. Kaliteli üretim için ilk önce doğru malzeme gerekmektedir. Dünyada teak mobilyalar, birçok ülkede farklı tekniklerle üretilir, ancak en kaliteli teak mobilyalar, makine üretiminden çıkanlardır.

Bu şekilde üretilen ürünlerin hem boyutlarında hiçbir problem yaşanmaz, hem de yedek parçaları standart ölçülerde üretildiğinden sürprizlerle karşılaşılmaz. Teak mobilya dokununca çok yumuşaktır, güzel kokar, hoş bir aromatik kokusu vardır. Garden Life mağazalarında müşterilerin beğenisine sunulan teak mobilyalar en kaliteli teak ağacı kullanılarak üretilmektedir.Garden Life

Teak Koleksiyonunda bulunan Golf Teak serisine ait tüm mobilyalar tamamen makine yapımı olup , Queen Ann serisi ise el yapımıdır.Teak ağacının farklı malzemelerle birlikte kullanılarak, az bulunan teak kaynaklarının etkin bir biçimde değerlendirilmesi mobilya sektöründe sağlanmaktadır. Bugün bahçe mobilyalarında trend olan teak ağacının; paslanmaz çelik, alüminyum, ferforje, hasır, rattan gibi malzemelerle bir arada kullanılarak, hem klasik hem de modern çizgiler taşıyan bu yeni tarz tik karışımı, bahçede huzuru ve konforu vaat ediyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Teak Mobilya Bakımına Özen Gösterin


Teak bahçe mobilyaları natürel olarak kullanıldığından montaj öncesi ve sonrası zımpara ile temizleme özenle yapılmalıdır. Teak ağacı doğal olarak yağlı bir ağaçtır ve hava koşullarından zamanla eksilen yüzeysel yağları tamamlamak için senede 1-2 defa teak yağı ile yağlamak gerekir. Zamanla geliştirilen bakım yağlarının yerine artık su bazlı koruyucular kullanılmaktadır. Sezon başlarında su bazlı koruyucu ile temizlenen ürünler, uzun yıllar orijinal renklerini korurlar, aksi takdirde kalitesi değişmeyen ürünler zaman içinde grimsi bir renk alır. Bu ağacı yıpratmaz sadece rengini değiştirir.

Bu da kullanıcının beğenisine kalmış bir olaydır. Yeni teak mobilyaların bazen çok koyu yada turuncu renkli çizgileri olabilir, ancak doğal güneş ışığına maruz kaldığında bu çizgiler birkaç gün içinde kaybolur. Bunların oluşmasının nedeni ağacın işlenmek için kurutulması sırasında nem oranının düşmesidir. Bazen de teak mobilyada çatlaklar oluşabilir. Bu da ahşabın yapısındaki nem oranındaki değişimlere bağlı olarak gelişir, ancak zamanla kaybolur ve mobilyanın dayanıklılığını etkilemez.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


TEAK AĞACI VE SERÜVENİ


Tik (Teak) ağacı 90-115 sene arasında kesime gelir. Yatlarda ve gemilerde, suya temasta bu ağaç kullanılır. Deniz suyuna, haşerata, güneşe ve diğer etkenlere karşı 500 seneye yakın direnme gücü vardır. Hindistanın güney kısımlarında Almanların yürüttüğü kazı çalışmalarında 800-900 yıllık mezarlardan tik ağacından yapılmış nesneler yara almadan ve çürümeden gün ışığına çıkarılmıştır. Tik ağacı (Tectona Grandis) anavatanı Güney ve Güneydoğu Asya olan ve dış ortam koşullarına karşı dayanıklılığı ile bilinen tropikal bir ağaçtır. Tik ağacı, Uzakdoğu ülkelerinde tapınak kolonları, kapı ve pencere doğramaları ve iş aletleri yapımında hammadde olarak kullanılırken, 2. Dünya Savaşı sonrasında 1950′li yıllarda İskandinav ülkelerinin ilgisini çekmiş ve anavatanından çıkmaya başlamıştır.

Günümüzde de suya, neme ve her türlü iklim koşuluna karşı dayanıklı olması sebebi ile bahçe mobilyalarından ve gemi güverte yapımında öncelikli olarak tercih edilmektedir. Tik ağacı, haşere ve kurt barındırmaz. Bunun sebebi sahip olduğu sıkı doku ve yağlı bir ağaç türü olmasıdır. Tik ağacı, doğal ortamında 30-40 metre yüksekliğe ulaşabilir. Erişkin ağaçtan elde edilen mobilyalar karamel rengindedir. Ürün zaman içerisinde rengini kaybeder tekrar orjinal rengini kazandırmak için ise; tik yağı ile yağlamak yeterlidir.

Tik bahçe mobilyaları, her türlü hava koşullarına dayanabilir. Zamanın yıpratamadığı tik ağacından yapılır. Özelliklerinden dolayı ağaçların en kıymetlisidir, nadir bulunur tıpkı bir elmas gibi. Kaliteli üretim ile pırlantaya dönüşür. Tik ağacı yalnız Uzak Doğu’da Burma (Myanner) ve Endonezya’da yetişir, az miktarda komşu ülkelerde de bulunur. Burma’dan kereste ve tomruk, Endonezya’dan mamul mobilya (tik bahçe mobilyası ve (colonial teak) iç mekân mobilyası) olarak ihraç edilir. Endonezya’daki tik ormanları devlet tarafından işletilir. Kaliteli üretim için ilk önce doğru malzeme ve araç gereç gerekmektedir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ağacı, teak, tik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erik Ağacı Zen İslamiyet 0 16 Mayıs 2013 13:53
Dut Ağacı Ezgi Aşk ve Sevgi Köşesi 0 26 Kasım 2011 14:14
Dut AğaCı :) StiLo Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 01 Nisan 2009 06:48