IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2016, 15:04   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Buz çiçeği nasıl oluşur?




Buz çiçeği nasıl oluşur?


Buz çiçeği, Buz çiçeği nedir, Buz çiçeği nasıl yetişir, Buz çiçeği hakkında , Buz çiçeği oluşumu
Buz çiçeğinin nasıl oluştuğu her zaman merak konusu olmuştur.
İşte buz çiçeğinin oluşumu ve neye benzediği hakkında bilgiler.

Görünümü Bodrum papatyasını andırmaktadır. Işıltılı görünümü ve soğuğa dayanıklılığıyla bilinen Aptenia Cordifolia yani buz çiçeği, zarif bir çiçektir.

Tamamen buzdan oluşan bir çiçek..

Gece bastırmadan veya sabahın ilk ışıklarında ağaçların üzerinde gözlemlenen bu çiçeklere, “buzdan sakallar” da denilmektedir. Bunun sebebi, kıvrımlı yapılarıyla ağaçların üzerinde büyüyen beyaz saçlara benzemelerinden dolayıdır.

Buz çiçekleri, sıcaklığın donma noktasının altına düştüğü anlarda, uzun köklü bitkilerin veya ağaç kabuklarının üzerinde oluşmaya başlıyor.

Kışa nazaran, bu çiçekleri baharın başlarında veya sonbaharın sonlarında görme ihtimali daha yüksektir.

Ancak aynı adı paylaştığı başka bir ‘çiçek’ daha bulunuyor. Kendisiyle aynı ismi taşıyan diğer buz çiçekleri, çok güzel yaprakları ve çiçeği olan, çok yıllık otsu bir bitkidir. Bitkinin ana vatanı Güney Afrika’dır ve tropikal bir bitkidir.

Bu iki bitki isim olarak birbirine karıştırılır. Sıcak iklimleri seven diğer buz çiçekleri daha çok dış mekanlar için bahçe peyzajında tercih edilir.

Buz çiçeği nasıl oluşur?

Uzun süre nasıl oluştukları hakkında soru işaretleri bulunan buz çiçekler, basit bir deneyle sırlarını ortaya koydu. Bitki köklerine ait kısımlar kesilerek, emebilecekleri kadar su çektikleri ortama kondu. Ardından, sıcaklık yavaş yavaş sıfırın altına indirildi ve buzdan kıvrımlar oluşmaya başladı.

Bitki köklerindeki su, kılcal hareketle çok küçük olan kılcal damarlardan çıkmaya çalışıyor. Kök içinde sıkışan su çok yavaş bir şekilde dışarı çıkıyor, bu esnada soğuyor. Daha fazla su çıkmaya çalıştıkça, uzayarak devam eden bir buz figürü beliriyor. Ortaya çıkan buz, iplik, kürk veya yaprak gibi birçok şekle bürünebiliyor.

Bu bitkiyle aynı ismi taşıyan diğer buz çiçeği ise sıcak iklimleri sever. Çok güzel yaprakları ve çiçeği olan bu çiçekler, çok yıllık otsu bir bitkidir. Bitkinin anavatanı Güney Afrika’dır ve tropikal bir bitkidir.

Çiçekleri genelde ilkbaharın son aylarına doğru açar. Çiçeğin özellikle yaprakları çok dekoratiftir. Etli ve parlak yeşil olan yapraklar bitkinin görünümüne güzellik katar. Çiçekleri genelde pembe renkli olup, sık dizili minik yapraklardan meydana gelir.

Daha çok dış mekanlar için bahçe peyzajında tercih edilir. Bitkinin dalları sürünücü, sarılıcı özelliktedir. Kaplayıcı özelliğinden dolayı genelde yer örtücü olarak da kullanılabilir.

Bahçenizde açıklık alanları kaplamak için kullanabileceğiniz çok güzel bir bitkidir. Buz çiçeğinin bir diğer ismi de öğle çiçeğidir.

Buz çiçeğinin boyu genelde 30-40 cm civarındadır. Ilıman iklimi sever. Tam güneş seven bitki yarı gölge yerlerde de rahatlıkla yetişebilir. Soğuklara dayanıklı bir bitki değildir.

Özellikle deniz kenarlarını çok seven bir bitkidir. Toprak isteği bakımından kumlu, hafif killi, nemli toprak seçimi yapmalısınız.

İklim isteklerini karşıladıktan sonra öyle özel bir bakım isteyen bir bitki değildir. Yazın sıcak havalarda su isteğine dikkat edilmesi gerekir.

Tohum ekim talimatları

Şubat’tan Nisan’a kadar ekilir. Kaliteli bir torfa ekim yapın. Yalnızca tohumu torf ile kapatın ve ıslak kalmayacak biçimde nemli tutun. Genellikle 14-30 gün arası bir süre alan çimlenme sonrasına kadar bir fidelikte veya üzerine polietilen torba geçirilmiş bir kap içerisinde tutun. Çimlenmeye yardımcı olduğu için bol ışık almasını sağlayın.

Yetiştirme talimatları

Taşınacak kadar büyüdüklerinde, kaplara veya 7,5 cm’lik saksılara yerleştirin. Donma riskini önlemek amacıyla açık havaya ekmeden önce 10-15 gün boyunca daha serin koşullarda büyütün, ardından birbirinden 30 cm uzaklıkta olacak şekilde dikim yapın.



aLinti..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
buz çiçeği nasıl oluşur?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Damat Çiçeği Nasıl Yapılır?, Evde Damat Çiçeği Yapma (Resimli Anlatım) Violent Evlilik Hazırlıkları 0 29 Ekim 2014 21:43
Kufeya Çiçeği, Kufeya Çiçeği Bakımı, Kufeya Çiçeği Nasıl Yetiştirilir? Violent Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 24 Mart 2014 20:44
Yelken Çiçeği, Yelken Çiçeği Bakımı, Yelken Çiçeği Nasıl Yetiştirilir? Violent Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 24 Mart 2014 20:43
Söz Çiçeği - En Güzel Söz Çiçeği Nasıl Hazırlanmalıdır Liaaa Evlilik Hazırlıkları 0 31 Mart 2012 15:29
Dağ nasıl oluşur Lady Merak Ettikleriniz 0 31 Mayıs 2011 23:49