IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mart 2016, 22:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kasımpatı Nasıl Bir Çiçektir? Kasımpatı Nasıl Yetiştirilir?




Kasımpatı Nasıl Bir Çiçektir? Kasımpatının yetiştirilmesi, dikilmesi, çoğaltılması ve bakımı nasıl olur, hakkında bilgi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kasımpatı;(Krizantem)

Sayısız çeşitleri olan güzel bir çiçektir. Sonbaharda açan ömürlü türlerinin çiçekleri çok iridir. Kasım-patı çiçeklerinin rengini saymaya imkân yoktur, bunu ancak çiçekçilerin kataloglarında bulmak mümkün olur.
Kasımpatları çelikleme, köklerini ayırma ve tohumla çoğaltılırlar.
Çelikle Çoğaltma
Çelik almak için, bitkisi kuvvetli ve en güzel açan çiçekler seçilir. Bunların çiçeği geçtikten sonra, dalları topraktan 20 cm. yukarıdan kesilip saksılanarak serin cama yakın bir tarafına konur ve lüzumuna göre sulanır. Çelikler anaç bitkinin genç sürgünlerinden alınır. Gerekirse dallardan da genç sürgünler alınabilir.
Kasımpatlarından büyük çiçek almak için aralıktan şubata kadar çelik yapılır. Marttan mayısa kadar yapılan çelikler fazla büyük çiçek vermez.
Çeliklerin seçilmesi kasımpatı kültürünün temelini sağlar. Çelikler en kuvvetli ve en kalın dallardan seçilmelidir, bunlar ne yumuşak, ne de odunlaşmış olmalıdır.
Çelikler yeter derecede hafif ve zengin harç isterler. Toprağının yarısı çayır, çimen çürüntüsü, yarısı kum olmalıdır. Çayır toprağı bulunmadığı takdirde üçte bir buğday toprağı, üçte bir yastık veya yaprak gübresi, üçte bir de kum olabilir.
Kasımpatları için en iyi harç, çok çürümüş olmak üzere üçte iki çayır toprağı, üçte bir yaprak çürüntüsünden yapılan kompostodur.
Bitkiye verilen su iyi süzülürse kasımpatlarının sararması, düşmesi önlenmiş olur. Bunun için de saksıların dibi testi, ya da tuğla kırıklarıyla döşenmelidir.
İlkbahar gelince don korkusu kalmadığı zaman bitkiler serden dışarı çıkarılarak sıralanır ve saksıların neminin kurumaması için toprağa gömülürler. Bitkiyi son kırağılardan korumak ve güneşin şiddetli olduğu saatlerde gölgelemek için üzerilerine konacak hasırları çekecek sağlamlıkta ağaçtan bir çardak yapmak uygun olur.
Sulama. — Kasımpatlarının suyu asla eksik edilmemelidir. Yazın her gün sulamak lâzımdır, saksıları kenarlarına kadar gömmek, samanlamak, çok sıcaklarda her sabah yaprakları yıkamak ve gübre şerbeti veya kimyasal gübre vermeden evvel daima sade su ile sulamak icap eder. Kasımpatı hava ve ışık ister, sarar-mamaları için, seyrek bulundurmak, ağaç gölgelerinde yetiştirmemek lâzımdır.
Gübre. — Kasımpatı çok obur bir bitkidir, onun için arada bir sulu gübre, kimyasal gübre vermek lâzımdır. Fakat kökler saksının kenarlarını iyice rırmamışsa sulu gübre verilmemelidir. Toprağı çok kuru olduğu takdirde de sulu gübreyi vermeden evvel âdi su ile bolca sula-malıdır. Bitki çiçek verince sulu gübre kesilir.
Kasımpatının goncaları haziran, temmuzda görünmeye başlar. O zaman yan goncalar kaldırılıp dal tepelerinde en büyük ve en iyileri olarak birer konca bırakılır. Bu suretle büyük çiçekler elde edilmiş olur.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kasımpatı nasıl bir çiçektir? kasımpatı nasıl yetiştirilir?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kasımpatı Nasıl Yetiştirilir? PySSyCaT Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 28 Şubat 2016 15:24
Kasımpatı Nasıl Yetiştirilir? Violent Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 05 Aralık 2014 21:45
Kasımpatı (krizantem) Ecrin Alternatif Tıp 0 09 Ağustos 2013 16:59
Evde Fesleğen Nasıl Yetiştirilir Nasıl Bakılır? Violent Bahçe Bakımı ve Çiçekler 0 19 Mayıs 2013 22:11
Kasımpatı - Kasımpatı Nedir - Kasımpatı Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 05 Ocak 2010 15:14