IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Şubat 2016, 15:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İğne numaraları




İğne numaraları

İğneler için nasıl numaralandırma yapılacağı üzerine herhangi bir standart ne yazık ki yok. Öyleki, aynı üretici, farklı modellerde, farklı bir numaralandırma stratejisi uygulayabiliyor. Bu nedenle, budur demek pek mümkün değil.
Biz, genelgeçer ve yaygın olan hususlardan bahsetmek zorundayız hal böyle olunca.
İğne numaralarında asıl kriter, iğnenin ağız açıklığıdır. İğnenin numarası, bu açıklığı belirler. Tipik olarak kullanılan numaralandrıma sistemleri şöyledir.
Batı standardı: Bu standartta, 1 numara referanstır. 2,3,4.. şeklinde numara arttıkça iğne küçülür. Genel olarak, 2 numara, 1 numara olanın içine boşluk kalmadan sığacak kadar olan iğnedir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Modele göre, 32 numaraya kadar iğneler küçülebilir. Daha büyük iğneler içinse, okyanus serisi numaralama kullanılır. 1/O, 2/O, 3/O.. Buradaki “O”, okyanusun “O” sudur, okunurken “Oh” şeklinde okunur, elbette “OoHhhh” şeklinde değil, kısa bir k-h arası sesle.. Ama bizde, ülkemizde bu iğneler 2/sıfır, 3/Sıfır şeklinde okunmaktadır. Yanlıştır ama zarar gelmez, mühim olan anlaşabilmek.. “O” serisinde, iğneler 1 numarayı ve kendinden önceki numarayı içine alacak şekilde büyür. Yani, 1/O iğne, 1 numara iğneyi içine boşluk kalmadan alabilir. 2/O ise, 1/O iğneyi.. Bu seri, 20/O’ya kadar gidebilir genelde.
Japon ‘SUN’ standardı: Özellikle ticari balıkçılıkta kullanılan, büyük iğneler için yaygın bir standarttır. Basit bir mantığa dayanır. 3.3 sihirli sayıdır (SUN). Bu cm cinsinden taban olarak alınır. İğne numaraları 1.0 şeklindedir. 1.0 demek, 1.0 x 3.3 = 3.3 cm demektir. Bu, iğnenin uçtan, göze telinin komple boyunu verir. Yani, “3.4 SUN” numara iğne, uçtan göze, 3.4 x 3.3 = 11.2 cm uzunluktadır.

Bu standart Japon dense de, Japonyada kabul edilmiş bir standart değildir. Örneğin, çok yaygın olan Tankichi iğnelerde, orjinal Tankichi (üretici adı) kendi 32, 34, 40 gibi giden numaralandırma sistemini kullanır. Ayrıca, en küçük iğnenin 1 ile başladığı, 3.5 gibi kesirli numaraların da kullanıldığı bir diğer japon numaralama sistemide mevcuttur. Ülkemizde ve irtibatımız olan bölgelerde (AB, ABD..) kullanılan yaygın normlar, batı standardı ve bazen, bilhassa ticari balıkçılık için, japon sun standardıdır. Ama bilhassa uzak doğudan iğne alacak olursanız bir şekilde tersine standartları aklınıza getirin, hangi numarayı istediğinizden emin olun.


Alıntı

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
iğne numaraları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İğne seçimi PySSyCaT Balıkçılık 0 12 Şubat 2016 15:30
İplik ve İğne AftieL Kıssadan Hisse 0 07 Eylül 2014 20:01
İğne Fobisine Son Liaaa Sağlıklı Bakım Önerileri 0 29 Mayıs 2012 13:18
Çengelli İğne Hesna Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 21 Nisan 2010 17:59
En gizli sihirbazlık numaraları nasıl yapılır işte sihirbaz numaraları ve yapılışlar Süslü Merak Ettikleriniz 0 06 Şubat 2010 22:33