IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 1 Post By vioLeta
  • 1 Post By [Matizz]

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ocak 2020, 22:29   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
LRF’nin Can Damarı Silikon Yemler




LRF’nin Can Damarı Silikon Yemler


LRF av disiplininde avcının yüzünü her zaman güldüren, neredeyse hiç boş çevirmeyen yemlerdir silikonlar. Silikon yemleri kokulu ve kokusuz olmak üzere iki ana gruba ayırıp, başlıklar halinde incelemye ne dersiniz?

Kokulu Silikonlar

Her türlü merada kokulu silikonların şansı her zaman fazladır çünkü silikona emdirilmis olan sıvılar balıkların tok bile olsa yeme atak yapmasını sağlarlar, ava başladığınız yerde farklı yönlere doğru atış yaparsanız meraya kokuyu yaymış ve balıkları etrafınıza toplamış olurusunuz.


Bir paket kokulu silikon aldığınızda, paketin içerisinde silikonların haricinde paketi açtıktan sonrada kullanıp saklayabilmeniz için esktradan bir miktar sıvı bulunur. Bu sıvının miktarı aldığınız markaya göre değişiklik gösteriyor. Örneğin ecogear grubu İsomeler de sıvı miktarı çoktur ama Berkley silikonlarda sıvı isomeye göre neredeyse 5’de 1 kadardır.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Silikonun paketini açtıktan sonra bir şekilde içindeki sıvı ile birlikte muhafaza etmek durumundayız. Kokulu silikonlar adeta bir sünger gibidir ve sıvının dışında kalırlarsa kuruyarak iğneye takılamaz ve kırılgan bir hale gelir. Silikonlarımızı korumak için su sızdırmayan kapaklı kutulara ihtiyaç duyuyoruz, her ne kadar silikon paketi çıtçıtlı olsada bu önlem sıvının çantada dökülmesini veya sıcakta buharlaşmasını engelleyemiyor.

Bu iş için özel üretilmiş, çantanızda veya düştüğünde sıvının dökülmesini engelleyen koruma kutuları var. Maliyet olarak pahalı olsalar da fiyatlarını hakeden ürünler ancak bütçesi olmayanlar ucuzluk marketlerinden alınacak herhangi bir sıvı sızdırmaz kapta aynı işi rahatlıkla görebilir.

Piyasada en çok rağbet gören iki marka var: Berkley ve Isome. Her birinin kendine has kimyasal yapıları ve kokuları var ve farklı renk seçenekleri ile avcıların beğenisine sunuluyorlar. Meramıza göre veya kendi tecrübelerimiz üzerine silikonların farklı renklerini kullanıyoruz . Aynı marka silikonların farklı renklerini aynı kutularda rahatlıkla muhafaza edebiliriz ancak farklı markaları karıştırdığımızda maalesef silikonlarda deformasyon ile karşılaşıyoruz.

Silikonlar yapısı gereği esnek ve kopabilen yemler yani isterseniz aldığınız uzun yemleri ikiye bölerek de kullanabilirsiniz. Yalnız şunu söylemekte fayda var silikon ne kadar uzun kullanılırsa yem o kadar avcı olur ve balıkların iştahını daha çok kabartır. Yemler uzun kullanıldığında kesinlikle hırsız iğne kullanılmalı ki balık yemi kolayca yırtıp almasın.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu arada kokulu silikonlar için önemli bir ipucu daha vereyim; silikonu, jighead’e takılmış bir şekilde tekrar silikon kutusunun içirisine koymayın çünkü sıvıda bekleyen jighead zamanla oksitlenerek kırılgan bir hale geliyor. Bunu küçük bir balıkta anlayamazsınız ama iri bir balık oltanıza bindiğinde iğnenizi kırıp gider!!

Kokusuz Silikonlar

Kokusuz silikonlar kokulu silikonlar gibi süngerimsi bir yapıya sahip olmadıkları için sıvı içerisine konuldukları takdirde kokunun silikona bir etkisi olmayacaktır ve ilk atışta sıvı silikonun üzerinden kayacaktır.

Kokusuz silikonlar balıkları farklı şekilde cezbetmeyi hedefler bunlar glow,uv boyalar veya simler ile olur. Bu eklentiler herhangi bir balığın uzağından veya yakınından geçerken görünür olmasını sağlar. Kokusuz silikonlar arasında en meşhur olanı ve tercih edileni mebaru’dur.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Farklı kuyruk şekilleri, farklı renkler ile çokca çeşidi vardır. Diğer kokulu silikonlara göre iğneye oldukça sağlam takılırlar ve balıklra kolay kolay çekip koparamaz. Balığın bol olduğu zamanlarda kokusuz silikonlar ekonomik bir çözüm olacaktır ama kokulu silikonlar kadar performans almanız mümkün değildir.

İğneniz keskin olsun …

Rastgele…


Alıntı
Bu yazı Ritim İstanbul AVM Decathlon Mağazası Avcılık Spor Lideri Oğuzhan Hacıbaloğlu tarafından yazılmıştır.

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 09 Ocak 2020, 22:34   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: LRF’nin Can Damarı Silikon Yemler




Evet silikon yemler (kokulu) sizi güzel sonuçlara ulaştırabilir.
Avcının doğru olta aksiyonları ve uygun mera - uygun silikon (kokulu) seçmesi de gerekir.

Unutulmamalıdır ki ; Yem seçimi ( Lrf-maps-canlı vb.) av ve avlak kriterlerine göre değişmektedir...

__________________
Bir veliaht tutkusu; Şair ceketli çocuk..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
balik, balikÇilik, can damari, damari, lrf, silikon, yem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oltayla balık avı /Yemler PySSyCaT Balıkçılık 0 12 Şubat 2016 15:29
Yürek Damarı Amelia Rüya Tabirleri 0 05 Haziran 2014 17:33
Yayın Balığı Yaşam Bölgeleri - Avlanma Şekilleri - Kullanılacak Yemler efLatun Balıkçılık 0 10 Kasım 2011 21:46
Nefsin Şah Damarı AngeLus Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 10 Kasım 2010 18:23
Google'ın can damarı! Slipknot Cep Telefonlar 0 04 Eylül 2010 02:43