IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Eylül 2014, 14:15   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiyemiz, 2014 FIBA Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'na Hazır!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda ilk maçında Ankara Spor Salonu’nda, Cumartesi akşamı saat 19.00’da FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası ve Olimpiyat Oyunları Gümüş Madalyası sahibi Fransa ile karşılaşacak.

2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası Dünyanın En İyi 16 Milli Takımı’nı İstanbul ve Ankara’da ağırlayacak. Grup maçları İstanbul’da Abdi İpekçi Spor Salonu’nda, Ankara’da ise Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşecek. İstanbul’da Ülker Arena'da oynanacak final turları müsabakalarının ardından turnuvanın şampiyonu ise 5 Ekim’de belirlenecek.

2010 FIBA Erkekler Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapmamızdan dört yıl sonra uluslararası basketbol ailesini İstanbul ve Ankara’da yeniden ağırlayacak olmak bizim için büyük bir zevk,” diyerek şampiyona hakkında heyecanını dile getiren Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel’in Potanın Perileri’ne olan inancı tam: “A Milli Kadın Takımımız son yıllarda eşi benzeri olmayan başarılara imza attı ve biliyorum ki milletimize yeniden bu duyguları yaşatacaklar.” dedi.

Türkiye, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yaparak son on beş yıl içinde erkekler ve kadınlarda dünya ve kıta şampiyonaları organize eden ilk ülke olacak.

Türkiye, turnuvaya Avrupa Şampiyonası’nda peş peşe aldığı madalyalar ve 2012 Londra Olimpiyatları’nda elde ettiği beşincilik gibi pek çok uluslararası başarının ardından katılıyor.

Türkiye, 14 Temmuz’dan bu yana Dünya Şampiyonası hazırlıkları kapsamında İstanbul, Bormio ve Ankara’da antrenmanlar yaptı. Ay Yıldızlılar, hazırlık programı boyunca Dünya Şampiyonası’nda yer alacak takımlardan Avustralya, Kanada, Çin, Belarus, Japonya, Çek Cumhuriyeti ve Brezilya’ya karşı galibiyetler kazandı.

TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat Türk Kadın Basketbolu’nun son yıllarda yakaladığı çıkışın Türkiye 2014’te süreceğinden emin: “2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası’nda takımımızın bir kez daha başarılı olacağından ve ülkemizi gururlandıracağından şüphem yok.”

Cumartesi Fransa ile oynayacağı açılış maçından sonra Türkiye, Pazar günü saat 19.00’da Kanada ile karşılaşacak. Takım B Grubu’ndaki üçüncü ve son maçını da Salı günü saat 19.00’da Mozambik ile oynayacak. Türkiye’nin bütün maçları NTVSpor’dan canlı yayınlanacak.

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu bir kez daha hedef çıtasını en yüksek noktaya yerleştiriyor. Ceyhun Yıldızoğlu’nun hedefi final maçına kadar yola devam etmek ve bunun için taraftarın desteğine ihtiyaçları olduğunu biliyor: “Biz her zaman büyük hedefler koyduk. Gerek Avrupa Şampiyonaları’nda, gerek Olimpiyat Oyunları’nda her zaman en üstte olmayı hedefledik. Şimdi ilk kez evimizde, seyircimiz önünde böyle bir organizasyonda mücadele edeceğiz. Biz kendimize inanıyoruz. Zor olduğunu biliyoruz ama çekinmiyoruz. Seyirci desteği bizim için çok önemli bir faktör. Taraftarlarımızla beraber turnuvanın son maçını görmek istiyoruz.”

Milli takım oyuncuları da seyirci desteğini bekliyor. Ankara’da oynadıkları Olimpiyat Elemeleri’nde onları destekleyen taraftarın, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası’nda final maçının kilidini çözecek faktör olabileceğini biliyorlar.

Birsel Vardarlı Demirmen Ankara’dan İstanbul’a tüm Türk basketbolseverleri tribüne çağırıyor: Seyircilerimiz ile birlikte gerçekten harika bir atmosfer olacağına inanıyorum. Grup maçlarını bitirip İstanbul'a final maçlarını oynamaya geldiğimizde herkesin gelip bizi desteklemesini istiyoruz.
İşte 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda Türkiye A Milli Basketbol Takımı’nın formasını giyecek 12 oyuncu: Tuğba Palazoğlu, Tuğçe Canıtez, Cansu Köksal, Birsel Vardarlı Demirmen, Begüm Dalgalar, Esmeral Tunçluer, Işıl Alben, Nevriye Yılmaz, Lara Sanders, Tilbe Şenyürek, Şaziye İvegin Üner ve Bahar Çağlar.

Türkiye 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası biletlerinin satışı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’da devam ediyor.

Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı ve 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası hakkında daha detaylı bilgi almak için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]inceleyebilirsiniz.

TBF



__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2014, basketbol, dünya, fiba, hazır, kadınlar, türkiyemiz, şampiyonasına


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiyemizin, 2014 FIBA Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'ndaki On İki Perisi! Kalemzede Basketbol 0 27 Eylül 2014 13:59
2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın beşincisi Slovenya! Kalemzede Diğer Spor Branşları 0 22 Eylül 2013 13:45
Dünya Basketbol Şampiyonası! Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 03 Eylül 2010 17:00