IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ekim 2014, 18:42   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'nin Yarı Final'deki Rakibi İspanya'yı Tanıyalım!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı bu akşam 2014 FIBA Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası Finali’ne yükselmek için İspanya ile karşılaşacak. İspanya da bizim gibi şampiyonaya namağlup devam ediyor ve bu akşam iki takımdan biri bu ünvanını kaybedecek.

İspanya, bu turnuvada Türkiye’nin karşılaşacağı en güçlü rakip olacak. 2013 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonluğunu kazanan İspanya, Türkiye 2014’te de şimdiye kadar hız kesmediler. Turnuvanın en iyi oyuncusu gibi görünen Sancho Lyttle’a sahip olan İspanya, etkileyici galibiyet serisine rağmen eksikleri de olan bir takım.

İspanya’nın en güçlü yanı, iyi bir savunma takımı olmasına rağmen skor üretiminde çok aktif olması. Guardlarını iyi kullanan ve oyun kurucu performansı ile öncelikli olarak skor üretimine yönelen İspanya, bu yol başarısız olursa, her zaman Alba Torrens ve Sancho Lyttle’ın ikili oyunlarına yönelebiliyor. Onları savunmada durdurmak için birden fazla metoda ihtiyacımız olacak. Takım olarak maç başına ortalama 20 asist ile turnuvanın bu istatistikte ikinci sırasında yer alıyor. Maç başına ortalama 73.8 sayı üretiyorlar ve bu da onları sıralamanın dördüncü takımı yapıyor.

İspanya’nın bir diğer gücü de sahip olduğu bireysel yetenekler. Sancho Lyttle, Alba Torrens, Anna Cruz ve Nuria Martinez gibi oyuncular inisiyatif alarak maç içinde öne çıkarak skoru taşıyabilecek oyuncular. 2013 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası MVP’si Sancho Lyttle, bu turnuvayı 18.8 sayı-11.5 ribaund ve 3.5 top çalma ile oynuyor. 2013-14 EuroLeague Kadınlar MVP’si Alba Torrens maç başına 13.8 sayı-3 ribaund-3 asist üretiyor.

Geçtiğimiz sene Fransa’da oynanan FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda B Grubu’nun son maçı için karşılaşan ekibin mücadelesinden İspanya 61-48 galip ile ayrılmıştı. 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası öncesinde Belarus’ta oynanan hazırlık maçında İspanya 55-51 galip gelmişti. İki takımın birbirini iyi tanıdığını söylemek, gerçekdışı bir varsayım olmaz.

Türkiye ve Başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu, İspanya’nın güçlü yanları kadar zayıflıklarını da iyi biliyor. Maç içinde rakibi seri yakalama imkanı tanımaları, bu zayıflıklardan biri. Bu, zaman zaman rehavetten kaynaklanıyor, zaman zaman alternatif rotasyonlardan gerekli verimi alamamalarından. Türkiye, İspanya’nın ikinci vitese düştüğü anlarda bu tip seri fırsatlarını kovalamalı.

İspanya etkileyici oyunculardan kurulu bir takım ama başrol oyuncularını bir kenara koyarsak, sahaya çıkan herkes aynı standartları sağlayamıyor. Özellikle uzun rotasyonu Lyttle ve Torrens’in kenarda olduğu dönemlerde pota altı performansı alışık olduğu seviyede kalamıyor.

İspanya’nın bir diğer aşil tendonu, kısalara yapılan baskı. Oyun kurucuların hücumu yönlendirmesi birinci seçenekleri ama kısalar, rakipten gelen baskıya her zaman reaksiyon gösteremiyor. Bu da Türkiye’ye rakibi top kaybına yönlendirmek için bir seçenek sunabilir. Ama kısalara yapılan baskının, İspanyol uzunlarına açık alan vermemesi gerekiyor.

TBF

__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
finaldeki, rakibi, tanıyalım, türkiyenin, yarı, İspanyayı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'nin Yarı Final'deki Rakibi İspanya! Kalemzede Basketbol 0 04 Ekim 2014 18:40
Türkiye, Sırbistan'ı 62-61'lik skorla mağlup ederek Yarı Final'e yükseldi! Kalemzede Basketbol 1 04 Ekim 2014 00:15
Türkiye'nin Çeyrek Final'deki Rakibi Sırbistan! Kalemzede Basketbol 0 02 Ekim 2014 00:58