IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ekim 2014, 09:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yeni yönetimin sorunlara...




Ataman, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Eskişehir Basket ile oynadıkları ve 86-69 kazandıkları Türkiye Basketbol Ligi maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Deneyimli başantrenör, oyunculara Galatasaray'da forma giydiklerini hissettirmeleri gerektiğini belirterek, "Takımın ihtiyacı olan bazı bölgeler var ama şu anda transfer önceliğimiz yok. Önceliğimiz, takımda oynayan basketbolculara karşı sorumluluğu yerine getirmemiz. Çünkü kritik noktadayız. Oyunculara Galatasaray'da oynadıklarını hissettirmemiz gerekiyor. Onlardan verimi alabilmemiz için bizim de saha dışında bu çabayı sarf etmemiz lazım. Yeni yönetimimizin hafta içinde buna bir çözüm bulacağına inanıyorum" dedi.

Eskişehir Basket maçını da değerlendiren Ergin Ataman, "Eskişehir takımı kadro kapasitesi olarak altımızda. Bunu da bilen oyuncularımız her maça aynı konsantrasyonda başlayamıyor. Maçın ilk devresinde farkı 12 sayıya kadar çıkardık. İlk 5'in tamamını kenara alında yeni girenler ısınıncaya kadar fark kapandı. Devre arasında rakibin gücüne göre değil, kendi tempomuzu oynamamız gerektiğini konuştuk. İkinci devre iyi savunma yaptık. Tempolu oynadık ve farkı 24 sayıya çıkarma şansı bulduk. 69 sayı yedik ama bana göre Eskişehir'e göre çok. Takımımı kutluyorum" diye konuştu.

"METECAN MİLLİ TAKIM İÇİN DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ BİR OYUNCU"
A Milli Takım Başantrenörlüğü'nü de yürüten Ataman, genç oyuncular Göktürk Gökalp Ural, Ege Arar, Metecan Birsen ve Kartal Özmızrak'ın karşılaşmada süre almasının iyi olduğunu vurgulayarak, Metecan'ın A Milli Takım için düşündükleri bir oyuncu olduğunu söyledi.

Ligde genç oyuncuları izleme fırsatı bulduğunu anlatan Ergin Ataman, "Ege, Göktürk, Kartal ve Metecan gibi oyuncuların süre bulması gayet güzel ama performanslarını artırmaları gerek. Sadece genç diye oynatmak bence bir şey ifade etmiyor. Özellikle Metecan, A Milli Takım için düşündüğümüz bir oyuncu. Eskişehir takımında performansını artırması lazım, pek yeterli görmedim. Kartal sorumluluk aldı. Bu tip takımlarımızda yabancı oyuncular ağırlıklı ama Ümit ve Genç Milli Takım'daki oyuncularımızın sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"JAWAI ŞU AN İÇİN ÇOK GERİDE"
Ataman, geçen sezon yaşadığı rahatsızlık nedeniyle uzun süre forma giyemeyen Nathan Jawai'yi eski performansına döndürmek için çalıştıklarını aktararak, "Jawai, çok kapasiteli bir oyuncu. Geçen yıl oynamadığını bildiğimiz halde piyasasının altında rakamlara bu şansı vermek istedik. Her gün özel antrenmanlarla eski temposuna kavuşturmaya çalışıyoruz. Şu anda çok geride ama bir ay içinde Jawai'yi Barcelona'daki performansına döndürmeyi planlıyoruz. Öyle olursa bize çok büyük güç sağlar" ifadelerini kullandı.

"DÖRTLÜ FİNAL NEDEN OLMASIN"
THY Euroleague'de Dörtlü Final oynamanın gerçekçi bir hedef olduğunu dile getiren Ergin Ataman, hedeflerine adım adım ilerleyeceklerini söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın başantrenörü, Avrupa Ligi hedeflerine adım adım ilerleyeceklerini aktararak, "Zor bir grupta oynuyoruz. Bu gruptan çıkmamız gerek. Dengeli bir grup var. Olympiakos'un dışındaki takımlar birbirine çok yakın. Öncelikle kendimizi top 16'ya atmamız lazım. Yeni bir takım sayılırız. Yeni oyuncularımız birlikte oynamaya başladıktan sonra Jawai'yi eski performansına döndürebilirsek neden Dörtlü Final olmasın" şeklinde konuştu.

Ataman, sakatlığı bulunan Ender Arslan ve Kerem Gönlüm'ün 31 Ekim Cuma günü İspanya'da oynayacakları Laboral Kutxa maçına yetişeceğini söyledi.

BAYRAMOĞLU: MAÇA KÖTÜ BAŞLADIK
Eskişehir Basket Başantrenör Alp Bayramoğlu ise Galatasaray Liv Hospital'in maçı kolay kazandığını belirtti.

Sarı-kırmızılı takımın ribaundlarda büyük bir üstünlük kurduğunu vurgulayan Bayramoğlu, "Maça kötü başladık. Bir ara maçı dengelesek de Galatasaray açısından kolay bir maç oldu. Bundan sonraki her karşılaşma bizim için önemli. Mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sorunlara, yeni, yönetimin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni yönetimin sorunlara.. Ecrin Basketbol 0 29 Ekim 2014 09:12
Hamilelikteki sorunlara çözümler Sim Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 15:02