IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Nisan 2009, 11:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
DriverMax 4.9




DriverMax 4.9


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





AÇIKLAMA : DriverMax, bilgisayarınızda kurulu donanımlara ait en son sürücüleri bulmaya ve bunları indirip kurmanıza yardımcı olan programdır. Bilgisayarınızdaki sürücüleri tek tek aramakla uğraşmaya son. Program sayesinde bunları kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Program varolan sürücülerinizi de yedekleyebilir. Bu sayede ilerde bir sorunla karşılaştığınızda tekrardan kolay bir şekilde sürücülerinizi yeniden yükleyebilirsiniz. Yapmanız gereken sadece bu yedeklemeyi uygun bir yere (CD, DVD ya da diğer çıkartılabilir harici diskler gibi) kaydetmek.

Bilgisayarınızı biçimlendirdikten sonra sürücü aramakla uğraşmadan sürücülerinizi bilgisayara yükleyebilirsiniz. Program Windows Vista, XP sistem sürücüleri, anakart, ağ, dijital kamera, web kamera, MP3 player, USB sürücü, modem, klavye, bluetooth, Voip telefon, ses kartı, yazıcı, tarayıcı, sabit disk gibi çok sayıda donanımların güncel sürücülerini bulabilir. Program ayrıca çeşitli üretici firmaları da bulabilir. (Toshiba, HP, Intel, Philips, RealTek, Sharp gibi.) Bir aygıt sürücüsü ya da yazılım sürücüsü, bir bilgisayar yazılım türüdür.

Burada donanımların çalışması için gerekli olan bilgiler bulunur. Eğer ikisi eşleşmezse o donanım bilgisayar tarafından tanınmaz. Bu doğrultuda o aygıt bilgisayarda çalışmaz. Sürücü güncellemesi ise varolan sürücülerin kendini yazılımsal olarak yenilenmesi olayıdır. Program Windows 64 bit (Vista, XP) de çalışmaz.

Programın ana menüsünde sürücü işlemleri (drive operation); Import (Al), Export (Çıkart), Installed drivers report (kurulu sürücüler hakkında rapor çıkart) menüleri var. Bu menüye tıkladığınızda bilgisayarınızda varolan sistem sürücülerini, simge, isim, sürüm, tarih, şirket olacak şekilde HTML dosyası olarak bir Internet Explorer penceresi açarak gösterir.

# Uptades and identification (Güncellemeler ve tanımlama) başlığı altında bulunan: + Check for drivers uptades (Güncel sürücüleri kontrol et). Bu başlık altında bilgisayarınızdaki sistem sürücüleri listelenmeye başlanır. Çıkan sonuçlar bir Internet Explorer sayfasında gösterilir.
Burada, varolan sürümle, yeni sürüm gösterilir ve son sürümü buradan indirebilirsiniz. + Identify Unknow hardware (Bilinmeyen donanımları tanı). Tanımlanamayan donanımları bulur. + Detailed hardware ınformation (Ayrıntılı donanım bilgisi). Bu başlık altında işlemci, bellek, DirectX sürüm, sabit diskler, videoRam, Windows sürümü, Windows dili, son sürücü güncellemeleri, bilgisayar adı, markası, sistem türü, toplam bellek, markaya ait çeşitli bilgiler, monitör bilgisi, bios bilgileri, anakart, ses, ekran kartı gibi çeşitli bilgiler gösterilir.

# Popular hardware (Popüler donanım). Bu bağlantı sayesinde (yine Internet Explorer penceresi açılıyor) Windows Vista için en iyi donanımlar sergileniyor. Hem dizüstü bilgisayar markaları (Toshiba, Acer, HP gibi) hem de ekran kartı, ses kartı, işlemciler hakkında ayrıntılı araştırmalar yapabilirsiniz. + Popular video card ve popular processors ise sadece ekran kartı ve işlemcileri gösterir.

# Online account (Çevrimiçi hesap). Bu başlık altında adınıza açılmış hesap bilgiler Internet Explorer sayfası açılarak gösterilir. Burada bilgisayarınızın tüm özellikleri, güncelleme bilgileri ve dğer bilgileri bulabilirsiniz. İsterseniz bu bilgileri kaydedebilir ya da silebilirsiniz. Check for drivers uptades (Güncel sürücüleri kontrol et) kısmından tarama yaptırdıktan sonra program bulduğu güncel sürücüleri kendi web sitesinde gösterir. Buradan sizdeki sürümle yeni sürümü görebilirsiniz. Yeni sürücüleri bu kısımdan indirebilirsiniz.

NOT: Yeni sürücü indirmeden ya da indirdikten sonra kurmadan önce mutlaka varolan sürücülerinizi yedekleyin. Ücretsiz kullanım hakkında uygulanacak yol: Program kurulum sırasında küçük bir pencere içinde ayrıca sürücü sıralaması yapar. Programı başlattığınızda karşınıza gelen pencere içinde 2 seçenek var. "Bu program ücretsizdir ve programı tam olarak kullanabilmek için kayıt olmanız gerekir" Alt kısımda ise "Clain your free registration code" kısmına tıkladığınızda gelen pencereyi ilerletip "create an account/bir hesap oluştur", burdan "I would like..../yeni hesap oluştur"a tıklayın daha sonra gelen pencereden kullanıcı adı, parola, e-posta (geçerli bir e-posta adresi) yazdıktan sonra program tarafından 10-15 dakika içinde bir hesap etkinleştirme kodu e-posta adresinize gönderilir. Bunu da uygun konuma yazdıktan ya da yapıştırdıktan sonra programı ücretsiz kullanabilirsiniz. Eğer kayıt olmazsanız sadece 30 gün kullanabilirsiniz. Bilgisayarınızda eğer bir güvenlik duvarı programı kurulu ise bu programın internete çıkışına izin vermelisiniz.

Şimdi yükle
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
49, drivermax


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
DriverMax (format sonrası cd yüklemeye son) tanercavdar Bilgisayar Donanımı 0 08 Ağustos 2009 19:15