IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2009, 01:11   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Firefox'u bıraktıracak 5'li!




Firefox'u bıraktıran Chrome eklentileri.

Firefox'u sizin için vazgeçilmez kılan eklentiler mi? Bu 5 Chrome eklentisi fikrinizi değiştirebilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Firefox'un esas sürümlerinden önce sayısız beta sürümünün çıkması kullanıcıları oldukça yordu.
Öte yandan Google'ın Chrome internet tarayıcısı gelişimini sürdürüyor. Firefox'un sadık ve geniş bir kitlesi var ama Chrome bu kitleyi çalmak için elinden geleni yapıyor. Mozilla Firefox'un, Internet Explorer'a karşı bu kadar büyük bir pazar payı sağlamasının iki önemli sebebi vardı: Kullanıcı desteği ve buna bağlı olarak eklentiler.
Eklentiler ile özelleştirilebilen bir tarayıcı, internet tarayıcının ötesinde online hizmetler ile kullanıcıların işletim sisteminden daha çok kullandığı bir yazılım oluyor. Chrome OS'u geliştiren Google da bunun farkında. İşletim sisteminin temeli olan Chrome internet tarayıcı da hızla güçleniyor.
İşte Firefox kullanıcılarının aklını çelebilecek Google Chrome eklentileri...

Google Chrome eklentilerinden yararlanabilmek için en son beta sürümüne geçmeniz gerektiğini hatırlatarak başlayalım. Merak etmeyin beta sürümü oldukça stabil.
XMarks

Firefox'ta Foxmarks olarak bilinen bu eklenti, internet tarayıcılar arasında yer imlerini aktarabilmeyi sağlıyor.
Günümüzde gittikçe daha fazla kullanıcı sadık kaldığı ana internet tarayıcının yanında ek bir ya da birden fazla internet tarayıcıyı sisteminde bulunduruyor. Özellikle Chrome, yedekte tutulan internet tarayıcı olarak başı çekiyor.
Birden fazla bilgisayar kullanımı da çok yaygın. İş ve ev bilgisayarının ötesinde, dizüstü ve netbooklar ile masaüstü bilgisayarın senkronizasyonunda bu araç büyük kolaylık sağlıyor. Bir Xmarks hesabı açtığınızda hangi bilgisayarı kullanırsanız kullanın yer imleriniz aynı oluyor. Firefox ya da Chrome fark etmiyor.
Download: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Google Mail Checker

Google'ın tarayıcısı Chrome'u kullananların büyük çoğunluğu da GMail kullanıyor. Google'ın dev e-posta hizmetinden gelen uyarıları görmek için Google Toolbar ya da Google Talk istemcisi kurmak istemiyorsanız bu eklenti tam size göre.
Kurduğunuzda Chrome'da yeni bir sekme açan bu eklenti, Gmail hesabınıza girdiğinizde detayları hatırlıyor. Hesabı takip ederek yeni bir e-posta aldığınızda size haber veriyor ve kaç tane yeni e-postanız olduğunu belirtmeyi de ihmal etmiyor.
Gmail hesabı yerine Google Apps kullanıyorsanız Chrome detaylarından Google Mail Checker'ın altında Options yani seçenekler kısmına girip gereken ayarları yapabilirsiniz.
Download: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Stumbleupon

Firefox'ta olay yaratan bu eklenti ile internette inanılmaz bir sörf tecrübesi yaşayabilirsiniz. Oldukça eski bir uygulama olan Stumbleupon ile internette belirli zevklere sahip kullanıcıların seçtiği siteler arasında nereye gittiğinizi pek de bilmeden sörf yapıyorsunuz.
Stumbleupon'un sitesinde bir toolbar var ama genel olarak kullanıcılar bu tür şeyleri pek sevmiyor. Chrome eklentisi bu açıdan oldukça iyi. Tek bir tuşa tıkla***** geziniyorsunuz.
Hızla birkaç rastgele site gezip kafa dağıttıktan sonra günlük işlerinize dönebilirsiniz. Ya da sörf yapmaya takılıp işinizden olabilirsiniz. Ne yapacağınız size kalmış.
Download: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Evernote Web Clipper

Genellikle kullanmazsanız ya da ısınamazsanız bu türden eklentileri hiç kullanamazsınız. Ama eğer Evernote kullanmaya başlar ve devam ettirmeyi başarırsanız çok kullanışlı bulacağınız bir eklentidir.
URL'leri, ekran görüntülerini, notları kayıt altına alabilir, internet hesabınızı Android cep telefonunuz ile senkronize edebilirsiniz. Google Chrome için gelen bu eklenti de diğer eklentiler gibi Firefox'takinin bir kopyası. İsterseniz bütün bir internet sayfasını Evernote hesabınızda kopyalayıp saklayabilirsiniz.
Download: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

RSS Subscription Extension

Chrome'un önemli eksiklilerinden birisi internet sayfalarındaki, mesela veteknoloji.com'daki RSS akışlarını otomatik olarak keşfetmemesi.
Firefox'un en güçlü yanlarından birisi de turuncu RSS kutusu ile sevdiğiniz internet ve haber sitelerini kolayca takip edebilmeniz. Chrome kullanmaya başlayanların en büyük sıkıntılarından birisini, bu eklenti gideriyor.
RSS Subscription Extension eklentisi adres çubuğuna otomatik keşfetme özelliğini yerleştiriyor. Bu özelliğin standart hale gelmesi aslında çok faydalı olur.
Download: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
5li, biraktiracak, bıraktıracak, firefoxu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mozilla Firefox -Kâr amacı gütmemekten gurur duyar -Mozilla Firefox Misyonu hakkında. Sevda Alternatif Arama Motorları 0 03 Ekim 2012 13:50
Sigarayı Bıraktıracak Aşı Liaaa Sağlık Köşesi 1 02 Temmuz 2012 14:32
FireFox 5 Beta 1 || İlk Firefox 5 Beta Sürümü Çıktı azam Bilgisayar Donanımı 3 10 Mayıs 2011 13:15
Bu Firefox başka Firefox! Slipknot Arama Motorları Haberleri 0 21 Eylül 2010 20:31
Tiryakilere Bıraktıracak Müjde! Kralice Sağlık Köşesi 0 17 Kasım 2008 08:50