IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ocak 2010, 21:42   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
USB Bellek için 3 yararlı yazılım; İndirin!




Bu üç küçük yazılımla USB beleğinize yeni yetenekler kazandırın; dosyalarınızı koruyun...

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

USB bellekler günümüzde herkesin cebinde taşıdığı araçlar haline geldi. Neredeyse anahtarlık gibi cepten ayrılmayan bu bellekler sadece veri depolamak için değil. Bu bellekleri pek çok amaç için kullanmak mümkün.
Ama asıl önemli olan, bu küçük depolama canavarlarının güvenliğini sağlamak. İşte bu konuda isze yardımcı olacak; USB belleğğinizden ayırmamanız gereken 3 müthiş araç:

USB Safeguard


Bu yazılım ile hassas verilerinizi meraklı gözlerden koruyabilirsiniz. Çok gelişmiş USB bellek şifreleme araçları olmasına karşın, USB Safeguard herkesin kullanabileceği kadar kolay ama güçlü bir araç.
AES 256 kullanarak verilerinizi şifreleyen USB Safeguardı kullanmak için tek yapmanız gereken .exe dosyasını USB belleğin içine atmak. Ardından bir şifre atamanız gerekiyor. Şifrenizi unutmaktan korkuyorsanız bu şifreyi bir dosyada saklama seçeneği de sunuluyor. Çünkü aksi takdirde şifreyi unutursanız verilerinize erişmeniz mümkün değil.
Seçili klasörleri şifrelemeyi seçebileceğiniz gibi bütün USB belleği de şifreleyebilirsiniz. Şifreleme bittikten sonra orijinal ve şifrelenmemiş dosyaları tutmak isteyip istemediğiniz soruluyor. Burada shred seçeneğini seçerek bu belgeleri ortadan kaldırabilirsiniz. Belgeler sadece şifreli olarak USB bellekte depolanmış olur.
Download: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


USB Agent


Adı casus bir yazılım gibi dursa da bu güvenli küçük yazılım, USB belleği bir bilgisayara taktığınızda uygulamaları otomatik olarak başlatmanızı sağlayan yararlı bir uygulamadır. Ancak adı bu yazılımın adına benzeyen bir virüs bulunduğunu da hatırlatıp uyaralım.
USB Agent'ın yararlı olduğu durumlardan bir tanesi ofis belgelerini depoladığınız bir belleği, takar takmaz Microsoft Office'i açılacak şekilde ayarlayabilmeniz. İnternet tarayıcıyı ayarlayabilir, ya da toplu işlem yeteneği ile istediğiniz bütün uygulamaları çalıştırabilirsiniz. Farklı bir bilgisayara geçtiğinizde ihtiyacınız olan her şeyi hızla çalıştırabilirsiniz. Taşınabilir uygulamalar ile birleştiğinde zaman kazandıran, daha da kullanışlı hale gelen bir uygulama.
Kullanmak için bazı ayarlar yapmanız gerekiyor. Usbagent.inf dosyası oluşturmak için bir metin belgesi oluşturup aşağıda yazılanları girin ve sonra dosya uzantısını .inf olarak değiştirin.
[usb agent]
ON = (uygulamanın adresi)
OFF = (uygulamanın adresi)
ON'da yazdığınız uygulama adresi, USB'yi takınca uygulamayı çalıştırmanıza, OFF ise çıkarttığınızda çalışacak uygulamaya bağlantı verecek.
Download: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


USB Dumper

USB Dumper ile USB belleğinizi bilgisayarınıza her taktığınızda içindeki dosyaların yedeklenmesini sağlayabilirsiniz.
Bütün dosyalar önceden belirlediğiniz bir klasöre kopyalanır. Bu klasör altında ise yedeklediğiniz tarihi isim olarak kullanan yeni bir klasör otomatik olarak oluşturulur. Böylece hangi tarihte, hangi yedeği aldığınızı kolayca görebilirsiniz.
Ancak dikkat etmeniz gereken bir konu var. Bu yazılım kötü amaçlı olarak da kullanılıyor. Bazı kullanıcılar bilgisayarlarına bu yazılımı kurarak, USB bellek takıldığında içinde ne var ne yok otomatik olarak kopyala***** casusluk yapabiliyor. İşte bu yüzden USB Dumper'ı gören Antivirüs uygulaması alarm verecektir.
Ancak ev ve iş arasında dosyaları her iki bilgisayarda da yedekli tutarak veri kaybına karşı önlem almak için çok kullanışlı bir yazılım. İyi niyetle kullanın.

Download: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
3, bellek, indirin, usb, yararli, yararlı, yazilim, yazılım, İndirin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Göz hastalıkları için Yararlı Bilgiler Ecrin Alternatif Tıp 0 21 Ekim 2014 20:31
Sadece USB bellek yeter; İndirin! Deep Bilgisayar Donanımı 0 05 Nisan 2012 17:03
USB bellek için 4 tarayıcı! KarakıZ Bilgisayar Donanımı 0 04 Ocak 2012 13:00
PC'sini yeni alanlara bedava yazılım; İndirin! Deep Bilgisayar Donanımı 0 30 Aralık 2011 16:49
Windows için yararlı ağ araçları! Slipknot Bilgisayar Donanımı 0 07 Eylül 2010 18:46