IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2011, 14:51   #1
Çevrimdışı
Cry
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
avast! Free Antivirus 6.0.1203




Ücretsiz antivirüs programı deyince ilk akla gelen yazılımlardan avast! 5 sürümünde gerçekleştirdiği radikal tasarım değişikliğinin ardından 6 sürümünde güvenlik iyileştirmelerine ağırlık verdi.

avast! Free Antivirus (Bedava Antivirüs Programı) 6.0 sürümünün en çok dikkat çeken özelliği
AutoSandbox. Sezgisel sandbox arka planda çalışan uygulamalardan şüpheli gördüklerini ayıklayarak işletim sisteminin düzgün çalıştığından emin oluyor. Bu işlemi güvenli görmediği uygulamaları oluşturduğu sanallaştırılmış bir alanda çalışmaya zorlayarak yapıyor.

Daha önceki sürümde çalışıp çalışmadığını bile anlayamadığımız program yeni sürümde yan bara yerleştirdiği sihirbazla hızlı yönetim ve kolay ulaşım sağlıyor. avast! 5 ücretli sürümlerinde yer alan
Web Shield (İnternet Koruması) özelliği bu sürümle beraber avast! Free Antivirus'e dahil edilmiş. Arama motorundayken sitelerin güvenlik durumunu bildiren özellik Internet Explorer (IE9 dahil) ve Firefox tarayıcılarıyla çalışıyor.

avast! WebRep
Yeni
avast kullanıcılarının oluşturduğu internet güven endeksi sayesinde sitelerin güvenli olup olmadığını önceden bilceksiniz.

avast! AutoSandbox
Yeni
Tüm şüpheli çalıştırılabilir programları ve web sitelerini güvenli sanallaştırılmış ortamda çalıştırarak sisteminizi korur.

Web Kalkanı
Yeni
Ziyaret edilen tüm sayfaları, indirilen dosyaları ve java komut dosyalarını tarar. Akıllı akış tarama özelliği sayesinde Web Kalkanı, web'de gezinme hızınızı düşürmez.

Antivirüs - Anticasus Taraması

Program yeni sürümünde daha güvenilir bir koruma sağlayabilmek için her türlü zararlı yazılıma karşı daha güçlü hale getirildi.

Gerçek Zamanlı Anti-rootkit Koruması

avast! Free Antivirus 6 benzersiz gerçek zamanlı koruması tüm kernel-modlu sürücüleri kontrol ederek tüm rootkitler daha sisteminize zarar vermeden bulunarak durdurulur.

avast! Ortak Kullanıcı IQ'su

avast! kullanıcılarından gelen zararlı yazılım uyarıları analiz edilerek tüm kullanıcılar aynı tehditlere karşı korunur.

avast! Akıllı Tarama Özelliği

Bilgisayarınızda yaptığı tarama sonucu beyaz listeye aldığı alanları değişiklik olmadıkça taramayan program bu sayede taranması gereken alanları %80 oranında azaltarak daha hızlı tarama sağlar.

Savunma Kalkanı

Bilgisayarınızdaki tüm aktiviteyi gözlemleyen program şüpheli işlemleri rapor/bloke eder.

Mail Kalkanı

Alınan ve gönderilen tüm e-postaları zararlı yazılım tehlikesine karşı tarar. Program taramayı MS Outlook için geliştirdiği bir eklentiyle, diğer e-posta servisleri için ise POP3/IMAP4/SMTP proxy'leriyle gerçekleştirir. Yeni versiyon gmail.com, sympatico.ca gibi SSL tabanlı e-posta servislerini de destekliyor.

P2P Kalkanı

ABC, Ares, Azureus, BearShare, Bit Torrent, BitComet, BitLord, BitPump, CZDC++, Direct Connect, eDonkey, eMule, iDC++, iMesh, Kazaa, Kceasy, LimeWire, Morpheus, Opera's DC++, Overnet, Qtrax, Shareaza, SoulSeek, StrongDC++, uTorrent, Vuze, WinMX, Winny2, Zultrax gibi P2P programlarıyla indirilen tüm dosyalar kontrol edilir.

Anlık Mesajlaşma Kalkanı

AIM (AOL Instant Messenger), Gadu-Gadu, gaim/Pidgin, Google Talk, ICQ, IM2 Messenger, Infium, Miranda, mIRC, MSN/Windows Messenger, Odigo, PalTalk Messenger, Psi Jabber Client, QIP, QQ, SIM, Skype, Tlen, Trillian, WengoPhone, XFire, Yahoo! Messenger gibi anlık mesajlaşma servisleriyle indirilen dosyalar kontrol edilir.

Network Kalkanı

Ağ tabanlı tüm virüslere karşı koruma sağlar.

Sessiz/Oyun Modu

Tüm tam ekranlı uygulamalar otomatik olarak algılanarak pop-up dahil bilgisayar ekranınızda açılacak her türlü uygulama bloke edilir.

CPU Optimizasyonu

Çok çekirdekli CPU'larda daha hızlı çalışan avast! 6 disk alanında daha az yer kaplar ve daha az enerji harcar.

Grafiksel Kullanıcı Arayüzü

Programa eklenen grafiksel arayüzde gerçek zamanlı tarama raporları görülebilir. Grafik raporlama arayüzünün kullanımı oldukça kolaydır.

Link:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Konu Cry tarafından (03 Eylül 2011 Saat 18:13 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
[FF] Avast Free [Turkce] 6.0 Antivirus Programi brkcyln Bilgisayar Donanımı 0 01 Temmuz 2011 20:54
avast! 5.0492 Pro Antivirus & Internet Security Luis Bilgisayar Donanımı 0 11 Mayıs 2010 12:37
Avast Free Antivirus 5 Ücretsiz anti-virüs yenilendi; İndirin! Dilara Bilgisayar Donanımı 0 21 Ocak 2010 21:17