IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2011, 18:27   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hafıza sıkıntısı çekenlere büyük hizmet…




Hafıza sorunu yaşayanlara özel teknolojik çözüm!

“Not” ile hiçbir şeyi not etmenize gerek yok.
Avrupa’nın en büyük tablet PC üreticisi olan Archos, bu kez de hafıza problemi yaşayan kişilere özel geliştirilen projeyle adından söz ettiriyor. Not anlamına gelen Memo adıyla sunulan ve 10 inçlik Archos tablet PC’ler üzerinden çalışan proje, kullanıcılara ilaç saatleri, reçete bilgilerini hatırlatıyor, önemli telefonlara hızlı ve güvenilir erişim sağlıyor. Mesajlar, otomatik uyarılar ve diğer tüm özellikler aile bireyleri ve sağlık personeli tarafından websitesi üzerinden programlanabiliyor. Bu projede hafıza sorunu yaşayan kişilerin, bilgisayar kullanmayı bilmesi de gerekmiyor. Projenin bir diğer dikkat çeken yanı ise hafıza destek ünitesine gerek kalmadığında ürün, Android programlaması yapılarak standart bir tablet olarak kullanılmaya devam ediyor.

Teknoloji denince akla her ne kadar öncelikle iş ve eğlence dünyası gelse de hayatın her alanında karşımıza çıkan teknolojik gelişmeler birçok sektörü içine alıyor ve toplumsal refahı artırmaya yönelik çözümler sunuyor. Taşınabilir ses ve görüntü ürünleri pazarının öncü markalarından olan ve bugün Android bazlı tablet PC’ler konusunda uzmanlaşan Archos da, hafıza problemi yaşayan kişilere özel sunulan bir projede yer aldı. Amerika’da her 71 saniyede bir kişiye Alzheimer teşhisi konduğu dikkate alınırsa; bu proje, kullanıcılarının çağın hastalığı ile mücadele ederken yaşam kalitelerini artırmayı hedefliyor.

“Tek engeli hafızası olan annem, ilham kaynağım oldu”
“Bankada kuyrukta beklerken bankanın sunduğu özel krediyle ilgili dijital panodan geçen yazı her ne kadar beni sıksa da kendimi onu okumaktan alamadım. Ve keşke annemin evinde de benzer bir sistem olsa diye düşündüm” diyen Memo Touch Şirket Kurucusu ve Başkanı Merilee Griffin annesinin hiçbir fiziksel engeli olmamasına rağmen hafızasıyla ilgili yaşadığı problemlerin onu sosyal yaşamdan soyutladığına dikkat çekiyor. Haftanın hangi gününde olduğunu hatırlamakta zorlanan annesinden örnek veren Griffin, “Haftanın günlerini takvime çarpı koyarak işaretleyen annem, kısa bir süre sonra o günü işaretleyip işaretlemediğini dahi unutuyor, gazeteden kontrol ediyor ama onu da kısa sürede unutuyordu. Ona tarihi, günü yazan bir saat aradım ama bulamadım. Yıllar boyu başta annem olmak üzere hafıza ile ilgili sıkıntı yaşayan kişilerle yaptığım incelemeler bana Memo’yu geliştirme fısatı sundu. İlham kaynağımı, tek engeli hafızası olan annemden aldım” diyor.

Bugün günlerden ne diye sormanıza artık gerek yok…
Memo’da günlerden hangisi olduğu, saat, günlük, haftalık ve aylık takvim ile yapılacaklar listesi yer alıyor. Yapılacak işler listesinde “bitti” işareti konanlar, uyarı olarak karşınıza çıkıyor bu da hafıza sıkıntısı çeken kişilerin aynı işleri birden fazla kez yapmalarına engel oluyor. Günlük hava raporunun belirtildiği ekranda gelecek üç günlük hava tahmini de veriliyor. Tüm bu detaylar, okunmayı kolaylaştıracak şekilde büyük görseller ve büyük yazı karakterleri ile belirtiyor.

İlacımı ne zaman alacaktım derdine son!
İlaç kutusu başlığı altında yer alan özel bölümde kullanıcının alması gereken ilaçlar programlanıyor. Gün içinde alınması gereken ilaçlar kullanıcı dostu bir ekranla sunulurken her ilaça ait reçete bilgileri ve ilaç prospektüsleri de yer alıyor. Bu da sağlık personeli iseniz hastanızı uzaktan takip etmenize, söz konusu kişi ailenizden biriyse onun yanında olmadan kontrol etmenize imkan tanıyor.

Archos tabletlerle uygulanan bu yazılımla kullanıcı e-mail ya da yazılı mesaj gönderebiliyor. Bu da gereksiz birçok aramayı engelliyor ve telaş yaratan durumları ortadan kaldırıyor.

Acil durum telefonu ile acil müdahale
Sekiz ayrı numara hızlı arama moduna alınarak kişilerin sevdikleriyle en kısa ve kolay yoldan iletişime geçmeleri sağlanıyor. Ayrıca acil durumlar söz konusu olduğunda yardım almak için üç farklı acil durum telefonu tanımlanıyor. Bu gibi durumlarda kullanıcının, tek bir tuşla aile bireylerinden birine ya da sağlık kuruluşuna ulaşması mümkün oluyor.

Torunlarla taçlanan bir ömür
Sağlıkla ilgili konulara çözüm olmanın ötesinde sosyal yaşamdaki değerleri de ön plana çıkaran projede kullanıcıların aile fotoğraflarına yer verecekleri bir de fotoğraf -----ü tasarlanmış. Çocukların ve torunların resimleri ile süslenen bu bölüm aslında belki de projenin en önemli kısmını, onları hayata bağlayan ve hafızalardan en son silinen bölümünü oluşturuyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Aralık 2011, 04:44   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hafıza sıkıntısı çekenlere büyük hizmet…




İlaç Saati Filan Güzel Olmuş Ellerine Sağlık Archos
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
cekenlere, hizmet…


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
• Cem yılmaz'ın yeni gösterisine gidemeyenler için büyük hizmet! Sametold Kültür ve Sanat 0 13 Ocak 2011 19:52
YURTKUR'dan yeni üniversite öğrencilerine büyük hizmet! Dilara YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 01 Eylül 2010 13:46