IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ocak 2012, 19:49   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Chrome fena geliyor!




IE eriyor; Chrome fena geliyor!
Internet Explorer tarihinin en düşük kullanım oranını görürken, Chrome bakın neler yapıyor...

IE9 kullanımı, Windows 7 satışlarıyla bağlantılı olarak artmasına rağmen, Net Applications son raporunda Aralık ayında Internet Explorer'ın kan kaybettiğini ve Chorme'un artışını sürdürdüğünü ortaya koydu. Geçtiğimiz Kasım ayında Internet Explorer Blog'u yeni yılla beraber IE9'un Windows 7 üzerinde en çok kullanılan tarayıcı olacağı tahmininde bulunmuştu. Ve haklı da çıktı. Microsoft, Windows 7 üzerinde IE9 kullanımının Chrome, Firefox ve IE8'in üzerinde olduğunu açıkladı.
Fakat bir gerçek var ki o da Internet Explorer kullanımının git gide azaldığı. Uzmanlar, Internet Explorer kullanımının (tüm sürümler dahil) Mart ayına kadar yüzde 50'nin altına düşeceği tahmininde bulunuyor. Aralık ayında yüzde 0.8 düşüşle, seneyi yüzde 51.9 pazar payıyla kapattı IE... Yüzde 0.8 çok büyük bir rakam gibi gözükmeyebilir, fakat tablolara baktığımızda durum daha farklı gözüküyor. Bu rakam, Internet Explorer için tarihi bir rakam; daha önce bu kadar düşük rakamları hiç görmemişti. Chrome, IE'nin kaybettiği pazar payını alarak ve hatta üstüne de katarak yükseliyor. Aralık ayında yüzde 0,9 artışla yüzde 19,1 pazar payına yükseldi ve Şubat'ta yüzde 20'ye yükselmesi bekleniyor.

2012 yılında IE ve Bing yalnız mı kaldı?

IE, Windows'un varsayılan tarayıcısı olduğu için pazardaki aslan payını halen elinde bulunduruyor. Fakat bir zamanlar yüzde 70'lerde olan IE şimdi yüzde 50 civarlarına düşüyor ve Microsoft bu durumu tersine çevirmek için radikal bir önlem almazsa düşmeye devam edecek gibi görünüyor. Windows Media Player, WordPad ve benzeri varsayılan Windows uygulamalarının da alternatifleri olmasına rağmen bu uygulamalardan yana Microsoft'un sıkıntısı yok, bu da IE konusunda gerçekten bir sıkıntı olduğunun en büyük kanıtı.
Chrome'un yükselişi ve Firefox'un da varsayılan arama motoru olarak tekrar Google'ı seçmesi hem IE hem Bing ikilisine zarar veriyor. Varsayılan arama motorunu değiştirme şansı olsa bile, çoğu kullanıcı bununla uğraşmıyor. Bing'in Firefox'a varsayılan arama motoru olma savaşını kaybetmesi de, tek destekleyicisi olarak IE'nin kalmasına neden oldu.
2012, IE için kritik bir yıl olacak. Ya düşüşe devam ederek büyük şoklar yaşayacak, ya da Windows 8, IE10, Windows Phone 7 ve mobil marketin vereceği güç ile tekrar yükselişe geçecek.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
chrome, fena, geliyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Chrome 7 fena coşacak! Slipknot Arama Motorları Haberleri 0 01 Eylül 2010 20:58
Chrome OS haftaya geliyor mu? Juventus Arama Motorları Haberleri 0 14 Kasım 2009 12:23
Beklenen Chrome geliyor! Kralice Arama Motorları Haberleri 0 08 Nisan 2009 20:26