IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mart 2012, 14:55   #1
Çevrimdışı
aSi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Windows 8, OS X'e karşı!




Windows 8 ve OS X Mountain Lion karşı karşıya!

Apple'ın OS X Mountain Lion'u, MS'in Windows 8'ine karşı! Beklenen iki bombanın hangisi daha iyi?


Apple'ın masaüstü işletim sistemi OS X Mountain Lion'un Geliştirici Önizleme sürümü birkaç hata önce tanıtıldı. Windows 8'in Tüketici Önizleme sürümünün yayınlanması ise iki işletim sistemini karşılaştırma fırsatı sunuyor. İki işletim sistemi de final sürümden oldukça uzak, ancak bilinen bazı özelliklerini karşı karşıya getirerek hangisinin hangi alanda daha iyi olduğu konusunda bir fikir verebileceğimizi düşündük.
Mountain Lion Geliştirici Önizleme sürümü, iOS cihazlarıyla masaüstü cihazların beraber nasıl çalışabileceğinin iyi bir örneği. Mobil cihazlar ve bilgisayarlar arasında belge oluşturabilme, görüntüleyebilme ve paylaşma gibi işlevler oldukça kolay. Örneğin Keynote'u açtığınızda hemen bulutla eşitlenen sunumlarınızın bir listesini görüyorsunuz ve işinize diğer cihazda bıraktığınız yerden devam edebiliyorsunuz.
Netflix gibi eğlence uygulamaları da tüm cihazlarda çalışıyor. Game Center entegrasyonu, istenen cihazda oyun oynanmasına veya hatta bir cihazda bıraktığınız oyuna diğer cihazda devam etmenize izin veriyor.
Windows 8'in ekosistemi ise mümkün olduğunca sade ve size engel olmayacak bir biçimde tasarlanmaya çalışılmış. Windows 8'in bu konuda başarılı olduğunu söylemek mümkün.
Microsoft, geliştiricilerden kurallara sıkı bir şekilde uymalarını isiyor. Bu nedenle Windows 8 uygulamaları, geleneksel uygulamalara benzemeyebilir. Internet Explorer 10'un Metro sürümünün bir web sitesinde gezinirken tamamen gözden kaybolması gibi.

Donanım geçişlerini nasıl gerçekleştiriyorlar?
Mountain Lion'un bu konuda birçok avantajı ve dezavantajı var. En önemli avatajı ise cihazlar arasında iyi bir tutarlılığa sahip olması. Geliştiriciler bir uygulama meydana getirdiklerinde, onun tüm Apple cihazlarında çalışacağından emin oluyorlar.
Windows 8'de ise bu konu önemli bir soru işareti oluşturuyor. Windows 8'in beta sürümü tanıtılırken söylenenlere göre Windows 8 uygulamaları, her platformda rahatça çalışabilecek. Ancak bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini zamanla görebileceğiz.
Donanım bulunabilirliği önemli mi?
Apple'ın her piyasaya sürdüğü işletim sistemi ile Mac'e olan ihtiyaç artıyor. Microsoft ise donanımdan bağımsız olarak herkesin Windows 8'i kullanabilmesini istiyor. Windows 7'li ve hatta Vista'lı makineler, Windows 8'i çalıştırabiliyor.

Hangisine alışmak daha kolay?
Mountain Lion, iOS benzeri işlevlerle gelse de Mac kullanıcılarının alışık olduğu deneyimden çok farklı bir deneyim sunmuyor. Bu özellikler, iPhone kullanıcılarının Mac'e geçmesini de kolaylaştıracak.
Windows 8 ise önemli değişikliklerle geliyor. Dolayısıyla eğer Apple bir şeyleri değiştirmez ise, Mountain Lion'a alışmak daha kolay olabilir.
Hangisinin arası bulutla daha iyi?
Windows 8 kullanıcıları, işlerini eşitleyebiliyor ve paylaşabiliyorlar. Ancak Mountain Lion, size engel olmayan basit bir arayüzle dikkat çekiyor. Document Library, bir uygulamayı çalıştırır çalıştırmaz karşınıza çıkıyor ve belirli bir uygulama ile son çalışmanızı ekrana getiriyor.
Ancak Apple'ın yeni özellikler eklemeyeceğini düşünürsek, Windows 8'in daha iyi bir bulut entegrasyonuna sahip olduğunu söylemek mümkün. Uygulamalarınızı Windows Store yoluyla eşitleyebiliyorsunuz. Mail gibi uygulamalarla bağlandığınız hesaplar, Messenger ve Photos gibi diğer uygulamalarla da entegre hale geliyor. Dosyalarınızı SkyDrive ile eşitleyebiliyor, Microsoft hesabınız ile Internet Explorer yer işaretlerini ve geçmişini eşitleyebiliyorsunuz.

__________________
Doğruları biliyorsan, yalanları dinlemek eğlencelidir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
8, karşı, os, windows, xe


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Windows 8, Win 7'ye karşı Ocean Windows 0 22 Eylül 2011 18:27
Ordu millete karşı değil, düşmana karşı olacak Cemalizim Haber Arşivi 0 05 Eylül 2010 11:47
Windows 7 Apple'ın Snow Leopard'ına karşı She Windows 0 04 Ekim 2009 09:32
Medvedev: Rusya İran'a karşı askeri çözüne karşı Cemalizim Haber Arşivi 0 14 Eylül 2008 14:17