IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Nisan 2012, 18:25   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Güvenli internet erişimi için 5 ipucu!




Halka açık bilgisayarlardan güvenli internet erişimi için 5 ipucu.
Kaspersky Lab, internet kullanımında güvenliğin önemine dikkat çekerek tüm yaş grupları içerisinde, internet kullanıcılarının %95’inin evlerindeki PC’lerden internete eriştiklerini açıkladı.
Genç internet kullanıcılarının internet erişimi için diğer bilgisayarları da kullandıklarının altını çizen Kaspersky Lab, genç kullanıcıların %31’inin okul bilgisayarlarını, %14’ünün halka açık kütüphane bilgisayarlarını, %38’inin ise arkadaşlarının bilgisayarlarını kullandığını söylüyor. Uzmanlar bu nedenle casus ve kötü amaçlı yazılımların da hazırda bekliyor olabileceğini unutmamak gerektiğini belirtiyor.
Kaspersky Lab uzmanları halka açık bilgisayarlardan güvenli internet erişimi için 5 ipucunu şu şekilde sıralıyor:
1. Genel kontrol: İnternete erişmek için halka açık bir bilgisayar kullanılıyor ise, başlamadan önce genel bir güvenlik denetimi yaparak bilgisayar yavaş mı ve çeşitli programlarla dolu bir halde mi, yoksa hızlı ve güvenilir bir durumda mı diye ufak bir kontrol yapın. Eğer mümkün ise, hangi işletim sisteminin kullanıldığını ve güncel olup olmadığını kontrol edin. Aynı kontrol, yüklü programlar için de geçerlidir. Eğer tarayıcı güncel konumda ise, bu savaşı kazanmanın yarısıdır. Bir diğer kontrol ise sistemde Kaspersky Internet Security gibi bir anti-virüs yazılımının yüklü olup olmadığının ve eğer yüklüyse en son güncellenmiş versiyonun olup olmadığı kontrol edilmelidir. Asla yapmamanız gereken şey ise, açık bir biçimde virüs bulaşmış bir bilgisayarı kullanarak internete erişmenizdir. Bunun yerine, yetkili kişiye bilgisayarda bir sorun olduğunu belirtin. Bu gibi konular arkadaşlarınızın bilgisayarlarında daha kolay bir biçimde yapılabilir. Her zaman, arkadaşlarınızı, güvenlikte bulabileceğiniz açıklar ile ilgili bilgilendirin.
2. Şifre Kullanmayın: Kendinize ait olmayan bilgisayarlarda giriş bilgilerinizi ve şifrelerinizi kullanmaktan kaçının. Bunun en önemli sebebi mevcut bilgisayarda casus yazılımların olup olmadığından asla emin olamayacağınızdır. Diğer bir deyişle, özel e-posta hesaplarınızı kontrol etmeyin, Facebook girişi yapmayın ve kesinlikle iTunes Store alışverişleri gibi herhangi bir online alışveriş gerçekleştirmeyin.
3. USB Belleklere Dikkat Edin: Çoğunlukla halka açık bilgisayardan USB belleğe veri kaydedip evinize götürüyorsunuz. Ancak dikkatli olmakta fayda var çünkü eve düşündüğünüzden fazlasını götürüyor olabilirsiniz... Bu noktada önemli olan konu ise, evinizdeki PC’de, Kaspersky Internet Security gibi, USB bellek ile eve götürdüğünüz zararlı yazılımları yakalayacak güncel bir anti-virüs yazılımının bulunmasıdır.
4. Özel Modu Seçin: Web’de sörf yaparken, eğer mümkünse, tarayıcı ayarlarınızdan özel modu aktif hale getirin. Bu ufak değişiklik arkada hiçbir özel verinin bırakılmayacağını garantileyecektir.
5. Mobil İnternet Bağlantılarını Kullanın: E-postalarını düzenli kontrol eden ve Facebook gibi benzer siteleri düzenli olarak kullanan bir kişi, bunu gerçekleştirmek için her zaman halka açık bir bilgisayarı kullanmak zorunda değildir. Güvenli bir alternatif UMTS üzerinden bir mobil internet bağlantısı oluşturmaktır. Pek çok sağlayıcı, ulaşılabilir rakamlara her şey dahil sabit data paketleri ile öğrenciler için temel tarifeler sunuyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
5, erişimi, güvenli, için, internet, ipucu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
En Güvenli Internet Nerede ? Ocean Güvenlik ve Güvenlik Açıkları 0 13 Haziran 2011 16:55
'Güvenli' internet için bilgi hattı kuruluyor Soul Haber Arşivi 0 02 Haziran 2011 11:56
Google için 50 ipucu Broast Arama Motorları Haberleri 0 05 Eylül 2010 16:01
İnternette güvenli sörf için 10 ipucu Mazhochist Güvenlik Açıkları 0 12 Aralık 2005 19:14